Close

Reisgids

In de rubriek Wonderlands post ik verslagjes van mijn citytrips of reizen boordevol handige tips, eetadresjes, hotels en must-sees. Ik gebruik namelijk zelf heel vaak andere (reis)blogs ter inspiratie bij het plannen van mijn volgende tripje. Daarom deel ik ook graag mijn ervaringen zodat jij weer een stapje dichter bij je ideale vakantie staat.

Je kan mij als reizigster het best omschrijven als iemand die houdt van prijsbewuste ervaringen en comfort. Ik ben niet vies om in de rij te gaan staan voor een grote bezienswaardigheid, want ik vind dat je ook de topattracties gedaan moet hebben om een beeld te kunnen vormen over de stad of het land. Maar ik ga ook niet de massa opzoeken als het niet moet. Een rustig parkje of een terrasje net buiten de toeristische paden vind ik zalig. Daarom kies ik ook steeds bewust voor lokale eetplekjes in plaats van de grote ketens. Ik hou van alternatieve wijken (met veel street art) waar je het echte leven proeft tussen de lokale marktjes. Denk aan Shoreditch (Londen), Kreuzberg (Berlijn) of Belleville (Parijs).

Ik heb geen groot reisbudget, maar ga wel op zoek naar comfort met een mooi (lees laag) prijskaartje. Zo vind je mij niet in hostel omdat ik als introvert ’s avonds wel wat rust en privacy kan gebruiken. Dan betaal ik graag wat meer voor een leuke hotelkamer of B&B. De locatie is mijn belangrijkste voorwaarde als ik iets boek. Ik wil niet elke ochtend en avond nog een uur op de bus zitten naar een verre buitenwijk.

Ik verkies om zoveel mogelijk te voet af te leggen. Op vakantie zijn dagen van 30.000 stappen geen uitzondering. Ook hou ik ervan om af en toe eens te gaan hiken in de natuur om volledig de rust op te zoeken.

Ik hou van cultuur en geschiedenis dus ik weet een museum wel te smaken. Ik ben echt gek op het bezoeken van paleizen, kastelen en all things royalty. Mijn favoriete land is het Verenigd Koninkrijk, vanwege zijn geschiedenis, natuur en leuke steden. Ik heb mijn hart verloren aan Europa, zo dichtbij en zo rijk aan geschiedenis en natuur, maar droom ervan om ooit eens een verre reis te maken richting Canada of Australië.

Via deze pagina geef ik een overzicht van de verschillende bestemmingen waarover je tips kan terugvinden. Mocht je vragen hebben tijdens het plannen van een tripje naar één van deze plekken mag je me steeds een berichtje sturen.

De bestemmingen staan in de alfabetische volgorde volgens land.

België

Vlaanderen

Wallonië

Duitsland

Berlijn

Keulen

Frankrijk

Parijs

Hongarije

Boedapest

Ierland

Dublin

Italië

Firenze

Rome

Malta

Nederland

Amsterdam

‘s-Hertogenbosch

Rotterdam

Portugal

Lissabon

Roemenië

Spanje

Bilbao

Sevilla

Valencia

Verenigd Koninkrijk

Londen

Glasgow

De Schotse Highlands

Zweden

Stockholm

Ook de moeite waard

P1030131

8 thoughts on “Reisgids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *