Close
Mijn 5 reisfavorieten van 2019

Mijn 5 reisfavorieten van 2019

In 2018 ging ik zo vaak op vakantie dat ik een lijstje van 15 reisfavorieten kon maken. Voornamelijk door #projecthuis ben ik in 2019 niet zo vaak op vakantie geweest. Ik trok wel 5 dagen naar Parijs, een week naar Roemenië & twee dagen naar Lille. Dus dit jaar een veel korter lijstje met reisfavorieten. Maar daarom niet minder de moeite waard!

  1. Brasov, Transsylvanië, Roemenië

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ab8.jpg

Met voorsprong op één, de gezellige stad Brasov, vlak naast de Karpaten in Roemenië. Het is een oude Saksische stad met een cozy middeleeuws centrum en tegelijk hangt er een typische Roemeense sfeer. In tegenstelling tot bv. Sighisoara of Sibiu is het stadscentrum, hoewel toeristisch, ook nog best levendig en vol local life. Het was ook een stad waar we beiden niets van hadden verwacht en dan gebeurt het al eens dat het zeer positief uitvalt.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ab1

2. Versailles, Parijs, Frankrijk

p1010838

Versailles, dat is bucketlist materiaal. Ik keek hier zo naar uit en het stelde niet teleur. Wij gingen gelukkig buiten het seizoen waardoor het niet te druk was en hadden nog best mooi weer om alles te ontdekken. Ik had net de serie Versailles uitgekeken en herkende dus veel, het leek allemaal zo vertrouwd.

De spiegelzaal en le petit trianon van Marie Antoinette werden op slag favoriet. In de tuinen hebben we ook lang rondgewandeld. Echt, ik kan hier dagen rondlopen als het moet!

IMG_20190329_102610

3. Belville, Parijs

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_19a6

Hoewel Parijs echt in zijn geheel veel meer mijn ding bleek dan verwacht, voelde ik het echte Parijse leven het meest in de wijken Montmartre en Belville. Beide wijken staan boordevol street art en je vindt er hippe eetplekjes. De wijdse parken in Belville, het canal Saint-Martin en de rauwe street art blijven me zeker nog een hele tijd bij.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_199e

4. Pelès Castle, Sinaia, Roemenië

Annelies.jpeg

Aan paleizen dit jaar geen gebrek. Pelès Castle is niet alleen langs buiten een sprookje, maar ook binnenin vind je een smaakvol en royaal interieur. Ik heb erg genoten van de rondleiding en het ontdekken van de verschillende kamers. Sowieso eentje voor in de top 5 van mooiste paleizen die ik al bezocht heb, want het is wel eerder een paleis dan een kasteel.

IMG_20190718_141044

5. Palais des Beaux-arts, Lille

IMG_20191230_150046.jpg

Ik wou heel graag toch iets meenemen in deze top 5 van het laatste tripje in december. Nee, Lille is geen fantastisch overweldigende stad. Het is qua uitzicht Vlaams, maar in cultuur wel heel Frans vind ik. Maar we waren naar Lille getrokken om het Tweede grootste (algemene) museum van Frankrijk te bezoeken. Het Palais des Beaux-Arts zit in een prachtig gebouw en is mooi ingedeeld. De maquettes van Vauban deden ons versteld staan en er hangt heel wat indrukwekkende kunst (Brueghel, Monet, Goya, Delacroix…).

Zo dit was mijn top 5 uit 2019! In 2020 staat er alvast een tripje naar Valencia op de planning en trek ik naar Brighton & Londen. De zomervakantie staat nog helemaal niet vast dus wie weet waar die mij brengt.

Wat was jouw reisfavoriet uit 2019?

0 thoughts on “Mijn 5 reisfavorieten van 2019

  1. Ik krijg spontaan zin om naar Roemenië te reizen! 😀 In 2019 ben ik twee keer een weekendje weg geweest, verder niks, maar het boerenmarkt-evenement in Milaan (waar we heeeeerlijk gegeten hebben) is toch echt wel een waardige reisfavoriet. 🙂

    1. Er komt nog heel wat Roemenië aan met verrslagjes dus hou je al maar vast. Milaan heb ik dan weer nog niet gedaan, maar Italië is altijd een goed idee he!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *