Close
Londen #4: Supertip: The Sky Garden

Londen #4: Supertip: The Sky Garden

In mijn vorige update over Londen schreef ik al dat als je één tip moest onthouden voor je eigen bezoek aan deze hoofdstad het de Sky Garden moet zijn. Maar wat is dat nu voor een beest? Wel, de Sky Garden is een relatief nieuwe attractie in Londen. Ik las er voor het eerst over bij Hand Luggage Only (nog een toptip trouwens) en probeerde het dit voorjaar zelf uit.

Je kent het wel: je gaat op citytrip en daar hoort natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad bij. In Rome neem je de treden naar de top van de Sint-Pietersbasiliek, in Boedapest beklim je de Gellertberg en in Londen leken The Shard of The Londen Eye de ideale opties. Ware het niet dat je bij beiden al snel heel wat geld kwijt bent (respectievelijk 26 en 22 Britse pond ). Vond ik echt wel wat te duur.

DSC_0781.JPG
Deze foto is door mijn vriendin ter plaatse gemaakt. Hij komt dus niet van de website. Geef toe, het is een plaatje! 

Maar The Sky Garden brengt redding. Je klimt naar de 55ste verdieping (met de lift uiteraard) en geniet van een prachtig uitzicht over de Themes en alle bekende gebouwen die daarrond liggen (The Tower of Londen, Saint Pauls, Big Ben,…).

Klinkt goed? Wel het enige wat je moet doen is op voorhand online (via deze website) een dag en tijdslot kiezen om je gratis tickets te boeken. Je gaat dan op het gekozen tijdstip naar het gebouw (het ligt vlakbij zowel The Tower als de Millennium Bridge en omgeving). Daar moet je even door de veiligheidscontrole (wat trouwens heel vlot gaat!) en kan je de lift nemen naar de top. In principe mag je maar een uur boven blijven, maar ik heb niemand weggejaagd zien worden. Ze werken met die tickets om een volkstoeloop te vermijden natuurlijk.

P1070616

Je kan pas maximum drie weken op voorhand tickets boeken en de uren zijn nogal snel volgeboekt. De Sky Garden begint stilaan populair te worden. Ga je binnenkort naar Londen en wil je dit niet missen? Zet dan best drie weken voor je vertrekt een reminder in je agenda om tickets te bestellen.

Is het dan ook echt een tuin? Ja eigenlijk wel, bovenaan kun je een hapje eten en drinken (het spreekt voor zich dat dit niet het goedkoopste plekje van Londen is) en alles is ingekleed met (tropische) planten. Vooraan heb je dus een uitzicht vanop een balkon buiten, maar achteraan heb je ook nog heerlijke zitbanken met een zicht om u tegen te zeggen. Dus ook zeker even de moeite nemen om binnen alles te verkennen.

Heb jij al eens van The Sky Garden gehoord? 

0 thoughts on “Londen #4: Supertip: The Sky Garden

  1. Het is dus tegenwoordig pas één week op voorhand (telkens op maandag) dat je een ticket kan reserveren. En ik was dus nét te laat. Hopelijk komt er snel een herkansing want het ziet er daar erg mooi uit!

  2. NB. Wij probeerden het restaurant Fenchurch 20 uit. Heel lekker en met een persoonlijke kelner per tafel. Fijn voor een speciale gelegenheid, want wel duur natuurlijk. Maar van de Skygarden zelf geniet je evengoed gratis in de skybar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *