Close
Londen #1: het chique Kensington

Londen #1: het chique Kensington

Londen is een stad van vele gezichten. Het statige Westminster, het alternatieve Shoreditch, de levendige city, het gekke Camden,… En dan heb ik het nog niet gehad over de vele prachtige parken of de interessante musea. Ook de omgeving net buiten Londen biedt een grote hoeveelheid aan bezienswaardigheden en toffe daguitstappen. Ik verbleef 5 dagen in deze stad en had dus voldoende tijd om met de verschillende wijken kennis te maken en jullie te overstelpen met tips.

Vandaag vertel ik wat meer over het boutique Kensington (wordt vaak ook Knightsbridge of Chelsea genoemd). Hier vind je de chiquere hotels terug en ook heel wat monumenten en gebouwen die gelinkt zijn aan koningin Victoria en haar man Albert.

Hyde Park

Ons hotel lag vlakbij Hyde Park dus dit was een logische eerste stop. Hyde Park is één van de grotere parken van Londen. We hebben zelfs niet heel het park gedaan, zo groot is het! Bovenaan vind je de Italian Gardens, compleet met fonteinen en een mooi uitzicht op het grote meer.

P1070122.JPG

De hoofdbezienswaardigheid in het park is het Kensington Palace. Hier is koningin Victoria opgegroeid en werd ze opgehaald wanneer ze op 18-jarige leeftijd de troon besteeg. Ook Lady Di heeft hier een hele tijd gewoond toen ze prinses was.

P1070128.JPG

Het paleis is nog steeds in gebruik. Het is namelijk één van de huidige residenties van prins William & Kate Middleton. Wie wil kan de binnenkant van het paleis bezoeken, wij zijn er gewoon even rond gewandeld. Je vindt er ook de prachtige Kensington gardens en een orangerie. 

P1070136.JPG

Royal Albert Hall

Wanneer je Hyde Park langs de onderkant verlaat kom je bij het Albert Memorial. Hoewel het een gearrangeerd huwelijk was werden Victoria & Albert echt verliefd. Ze kregen samen immers 9(!) kinderen. Bij de plotse dood van Albert droeg Victoria voor de rest van haar leven zwarte rouwkleding en liet ze onder andere dit gouden monument oprichten.

P1070153.JPG

Prince Albert kijkt hier uit op de indrukwekkend Royal Albert Hall. Hier heeft de wereldtop van de muziek reeds opgetreden en worden vooral eerder klassieke voorstellingen opgevoerd. Werkelijk een prachtig gebouw om even rond te lopen.

P1070165.JPG

Ga je van het concertgebouw recht naar beneden dan kom je uit op de Exhibition Road. Hier vind je hersenvoer in overvloed met het Science Museum, het National History Museum & het Victoria & Albert Museum. Voor ieder wat wils dus en denk eraan dat in Londen alle staatsmusea gratis te bezoeken zijn.

Honger gekregen? Dan loop je Exhibition Road nog wat verder naar beneden, daar vind je een leuk pleintje met allerlei eettentjes. Wij lunchten bij Brown & Rosie, lekker & betaalbaar. De overige eetplekjes werden ook aangeraden door mijn reisgids. Een slechte keuze maak je hier dus niet.

Holland Park

Na het eten wilden we naar Holland Park voor de Kyoto Garden. Wij deden dit te voet en wandelden zo door meerdere villawijken en ook schattige Mews, oftewel kasseistraatjes. Kensington is echt wel de chique buurt van Londen.

Holland Park zelf vond ik wat tegenvallen. Er is heel wat onder constructie momenteel. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Dutch Garden, met veel kleurrijke tulpen bij elkaar. Doorheen het park vind je ook een aantal tamme pauwen. Eigenlijk echt vreemd, hoeveel dieren wij gezien hebben tijdens deze citytrip. Dat is toch het laatste wat je verwacht in zo’n metropool.

P1070178.JPG

Het hoogtepunt van het park is de Kyoto Garden, opgedragen aan de slachtoffers van de kernramp in Fukushima. Het is een echte klassieke Japanse tuin, een oase van rust. Heel mooi aangelegd ook, alleen wat klein. En ik denk dat dit vooral later in de lente en in de herfst een plaatje moet zijn.

Dus Holland Park zou ik vooral inlassen als stop met de metro (de halte heet Holland Park en dan is het nog amper 5 minuten wandelen) om even de Japanse tuin in te duiken en wat uit te rusten.

Krijg je niet genoeg van boutique Londen, ga dan naar de wijk Notting Hill (bekend van de gelijknamige film). Deze buurt hebben we niet bezocht, maar staat absoluut op het lijstje voor een volgende keer.

Mijn travel tips op Foursquare

Wil je mijn reistips bewaren voor je volgend tripje naar Londen? Dat kan via deze handige lijst op Foursquare. De komende tijd wordt deze zeker nog aangevuld met toffe plaatsen en eetplekjes voor de andere wijken.

Ben jij fan van het chique Kensington? Wat vond jij de leukste wijk in Londen? 

0 thoughts on “Londen #1: het chique Kensington

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *