Close
Project offline #2

Project offline #2

Eind december stelde ik mezelf voor enkele uitdagingen. De meeste ambitieuze, of voor mezelf toch vernieuwende uitdaging was en is nog steeds project offline. Kort samengevat betekent dat minder op mijn smartphone zitten en door mijn sociale media scrollen. Want die nutteloze tijd steek ik toch echt wel beter in andere dingen, niet?

In mijn vorige bericht had ik daarvoor wat zaken opgesomd die ik in de plaats kon doen, maar echt concrete afspraken met mezelf had ik niet gemaakt. Ondertussen zijn we bijna mei dus lijkt het me een goed moment om even terug te blikken op mijn vorderingen.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, veel vorderingen zijn er namelijk niet te vermelden. Enkel tijdens een avondje met vrienden gezelschapsspellen spelen of naar een film kijken lukt het me om die gsm weg te leggen. Eens thuis zit ik dan toch weer een half uur te swipen om ‘bij te lezen’. Jammer dat er zo weinig echt interessants te lezen valt. Want dat is het net, ik besef hoe nutteloos het is en toch kan ik het niet laten.

p1050597

Ik merk wel dat ik tijdens een aflevering van een serie de reflex heb gekweekt om mijn smartphone wat verder leggen. Zeker bij de nieuwe seizoenen van mijn favoriete series (The Last Kingdom & Versailles zijn opnieuw geweldig) kost me dat geen moeite, maar als het me wat minder boeit…

Het helpt ook niet dat ik op het werk nu ook veel bezig ben met onze Instagrampagina en andere sociale media van bv. klanten. Maar eigenlijk zou mijn online tijd buiten de werkuren beperkt moeten blijven. Dus laat ons zeggen dat er nog wat werkpuntjes zijn, *ahum*.

Dus misschien moet ik het de komende tijd wat anders aanpakken. Door te genieten van de offline tijd die ik hier en daar wil en kan vrijmaken. Dus nog meer wegdromen bij een boek, een serie of tijdens het schrijven. En door leuke avondjes nog langer te laten duren door bij het thuiskomen nog even terug te blikken op mijn fijne avond in plaats van die van anderen via sociale media.

Ach, Rome is ook niet in één dag gebouwd, dus ik blijf gewoon kei hard gaan voor meer offline tijd.

Heb jij nog tips voor mij? Wat werkt bij jou wel of net niet om die dekselse smartphone aan de kant te houden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *