Close
Mijn not to do lijst

Mijn not to do lijst

De inspiratie vloeit hier niet echt zoals het zou moeten, maar gelukkig zijn er nog heel wat andere bloggers die wel interessante dingen online gooien. Zoals Evi en haar not to do lijst. Zij maakte een lijstje met zaken die ze niet meer wil doen. Omdat ze niet goed zijn voor haar mentaal en/of fysiek welzijn, of omdat ze gewoon te veel tijd vragen, tijd die er dan niet is voor echt belangrijke zaken. Zo’n lijstje kan helpen om je grenzen aan te geven, of gewoon om er eens bij stil te staan.

En dus dacht ik, ik ga me er ook eens aan wagen. Het zijn allemaal nog werkpuntjes, het een al wat groter dan het andere. Maar het zijn ook allemaal zaken die mijn welzijn negatief beïnvloeden. Dus het is belangrijk om er aandachtig voor te zijn.

 • Te laat gaan slapen
 • De signalen die mijn lichaam geeft negeren (vooral dan mijn rode vlaggetjes)
 • Mijn intuïtie negeren
 • Niet elke dag lezen
 • Mezelf de grond in boren
 • Mezelf constant verontschuldigen
 • Te veel tijd op sociale media doorbrengen
 • Mezelf afvragen of ik wel een goede partner, vriendin, collega… (vul zelf aan) ben
 • Zaken waar ik tegenop zie uitstellen
 • Projecten op mij nemen omdat niemand anders het belangrijk lijkt te vinden (letterlijk overgenomen van Evi, deze kwam namelijk redelijk hard binnen)
 • Het gevoel hebben van alleen iets te moeten dragen (emotioneel, maar vaak ook werkgerelateerd)
 • Geen pauzes nemen
 • Me schamen omdat ik overprikkeld ben. Ik ben wie ik ben, en ik heb meer verwerkingstijd nodig dan iemand anders
 • Te weinig vakantie inplannen
 • Geen tijd maken om te schrijven
 • Te weinig naar buiten gaan
 • Te veel in mijn hoofd leven en daardoor te weinig genieten

Herkenbaar? Wat staat er op jouw not to do lijst?

0 thoughts on “Mijn not to do lijst

 1. Heel veel herkenbare dingen! Dat in mijn hoofd leven en daardoor te weinig genieten, dat is bij mij telkens weer een punt van frustratie. En ik moet ook dringend wat vakantie nemen. Ik ben aan het opsparen, voor die onzekere zomer, maar inmiddels is de batterij al bijna plat.

  1. Ik heb random een week verlof gepland in juni nu (in de hoop op wat goed weer zodat er eens in de tuin gezeten kan worden bv) en dat gaat ook letterlijk de eerste dag verlof zijn die ik neem dit jaar. Ik heb voor de zomer wel wat meer ingepland dan anders, want dagen genoeg.

 2. Projecten opnemen die niemand anders belangrijk genoeg vindt. Als er op mijn werk een te lange stilte valt na de vraag wie het wil doen, dan offer ik me vaak op. Mijn vriend kwam met de tactiek om dan de naam van een collega te noemen :’) ik denk niet dat ik daar vrienden mee maak, haha.

  1. Haha, nee idd. Ik heb het geluk dat in mijn directe team nog zo’n mensen zitten die dan zeggen ‘ik zal het wel doen’, in mijn vorig team was dat niet en kwam alle shit vaak bij mij uit.

 3. Pff, confronterend toch wel dit 🙁 Ik zou er zelf ook een aantal kunnen overnemen. De niet-belangrijke projecten, de zelfveroordelingen, de pauzes die ik soms niet neem, en de meest vieze vond ik het gevoel dat ge dingen alleen draagt. Heel herkenbaar dus. Een goede not-to-do lijst, maar eveneens een moeilijke om stipt te volgen… Ik wens je veel moed toe!

 4. Hier zitten inderdaad een aantal overeenkomsten tussen. Niet bewust, maar in m’n nieuwe agenda/ planner staat er ook een gelijkaardig invullijstje voorgedrukt. Het éne ‘I want to do less of this…’ en anderzijds ‘I want to do more of this’. Een andere insteek maar het komt wel op hetzelfde neer. Ik leer momenteel vooral heel erg naar mezelf luisteren en merk ook dat ik me niet meer zo laat imponeren door anderen. Dat brengt veel meer rust en spaart heel wat persoonlijke energie. Veel succes mer jouw voornemens hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *