Close

Disneyfeelings #1: beestig goed

Magie. We hebben er allemaal wel eens nood aan. Zeker in deze periode van het jaar. Gisterenavond trok ik met enkele vrienden naar de avant-première van Disney’s Beauty & the Beast: de musical in Flanders Expo in Gent. Hoofdrollen worden vertolkt door Josje Huisman (Belle), Jan Schepens (Beest), Peter Van De Velde (Lumière) en Dieter Troubleyn (Gaston). Meer informatie over de voorstelling vind je hier. Maar wow, ik was overdonderd! Prachtig decor, mooie kostuums, die herkenbare muziek & geweldige acteurs. Je moet echt gaan kijken!

Aan nostalgie en magie heeft een mens nooit genoeg. Vandaag zet ik daarom enkele Disneytoppers op een rijtje. Niet toevallig zijn dat allemaal films met dieren (of beesten ^^) in de hoofdrol.

Frank & Frey

In het Engels blijkbaar “The Fox and the Hound” en ik heb ook ontdekt dat er een vervolgfilm bestaat (moet ik zien!). Frank & Frey was als kind met voorsprong mijn all-time favorite. Ik heb de film over het laatst nog eens opnieuw gekeken en begrijp eigenlijk niet hoe ik dat als klein meisje emotioneel aankon. Ik heb echt liggen wenen. Er zitten best wat zielige momenten (en ook wat enge) in de film. Maar de zin “Jij bent mijn allerbeste vriend” blijft zo aandoenlijk. En mama uil, mama uil for president!

De Aristokatten

“Niemand swingt zo als een echte kat….”. Tja, als crazy cat lady kan ik niet anders dan van deze film houden. Marie – “ik ben een dame, ik mag eerst” -, Berlioz en Toulouse zijn zo geweldig schattig. De kleine muis Roquefort, het paard Froufrou en dan die twee niet zo snuggere honden natuurlijk, wat een fijne beestenboel! Echt een grappig feel-good verhaal met toffe jazzmuziek.

De Lady en de Vagebond

Ik viel zonet van mijn stoel, deze film is van 1955! Een film waarin een straathond en een “lady” elkaar ontmoeten en – rarara – verliefd worden. De legendarische spaghetti-scene is het hoogtepunt van de film. Sowieso een lekker Italiaans sfeertje doorheen de film (die muziek <3) vind ik. Deze videocassette heb ik ook echt stuk gekeken vroeger.

Zootropolis

Eén van Disney’s recentste successen. Zootropolis is een wereld waarin dieren vredevol samenleven, maar elk hun typische kenmerken behouden. Voor volwassenen zeker het kijken waard want de film zit vol ironische verwijzingen naar onze samenleving (die luiaard, ge-wel-dig!). Ik vind deze film oprecht heel goed, zelfs misschien wat te eng voor echt kleine kindjes?

Van de jaren ’50 tot nu: Disney blijft betoveren! Ik kan nog minstens 10 Disneyfilms over dieren opnoemen die mijn hart gestolen hebben (The Lion King <3). Ik kan maar één ding besluiten: er is nooit genoeg Disney in je leven!

Wat is jouw favoriete Disneyfilm met dieren in de hoofdrol? 

0 thoughts on “Disneyfeelings #1: beestig goed

  1. Frank en Frey is zo’n trieste film, ik kijk er gewoon niet meer naar, want het zijn anders tranen met tuiten! De Aristokatten vind ik geweldig, met de warme stem van Louis Neefs als Thomas O’Malley… Een echte klassieker!

    1. Ja idd, ik vind het echt straf dat ik die als kind zo vaak heb gezien, want nu kan ik er ook niet meer tegen! En ja idd, Louis Neefs is echt geweldig als O’Malley 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *