Close

Wat me bezighoudt

Tijd voor een allegaartje van dingen vandaag. We zijn januari en dat wil zeggen dat de feestmaand achter de rug is. Tegelijk zijn voor mij de meest donkere maanden aangebroken. Dat klopt natuurlijk niet want tegen 1 februari zal het alweer langer licht zijn, maar laat ons zeggen dat januari en februari nooit echt de maanden zijn waarin ik me geweldig voel.

De feestdagen waren dit jaar best oké en toch moest ik daarvan recupereren. Ondanks mijn vermoeidheid waren mijn eerste werkdagen ontzettend productief. Het was echt fijn om er zo weer in te vliegen, zeker wetende dat ik het de laatste twee weken voor de vakantie erg moeilijk had om me te concentreren. Dat zorgde wel even voor een oef-momentje! Ik kan het nog.

Halverwege de week moest ik mijn boosterprik gaan halen. En helaas,net zoals ik al had verwacht, is me die niet goed bekomen (de combinatie 2x Pfizer en dan 1x Moderna is bij al mijn leeftijdsgenoten wel even aangekomen). Dus het zal de komende dagen (ik schrijf dit op het moment dat mijn koorts eindelijk wat gaan liggen is) een beetje puzzelen zijn met mijn energie. Januari staat hier sowieso in het teken van rust en naar binnen keren.

Dat puzzelen mag je ook best letterlijk nemen want ik besloot er eentje te vragen aan de kerstman. En die was genereus en gaf me er meteen twee. Ik ben nog niet ver, maar hoop er mijn hoofd wat mee leeg te maken. Eén van mijn andere projectjes is het opnieuw starten met een bullet journal. Ik moet zeggen dat de inspiratie in blogwereld overal was de laatste weken (bv. bij Irene, Sofie en Linda) en dat ook ik het plezier van knippen, plakken en schrijven heb teruggevonden. Gewoon wat prullen.

Zoals jullie in mijn doelenpost hebben kunnen lezen is het daarnaast ook de bedoeling om wat meer te reflecteren door te journallen en dankbaarheidslijstjes op te maken. Ik merk dat ik nog heel erg moet oefenen met dat laatste. Ik lijk altijd in herhaling te vallen ofzo. Soit, wie weet deel ik ooit nog eens wat spreads, maar ik ben zelf nog heel zoekende in een goede set-up momenteel.

Tijdens de kerstvakantie las ik Anna Karenina, de grootse Russische klassieker over een vrouw die halsoverkop verliefd wordt en daar heel wat levens mee overhoop haalt. Het was best een stevig boek waarvan ik zeker genoten heb, maar ik ben ook blij dat ik aan een wat luchtiger boek ben toegekomen. Ik lees momenteel een recensie-exemplaar waarbij het verhaal zich afspeelt tijdens de pestepidemie van 1655 in Londen en de naburige streken. Ik weet niet of het met elkaar te maken heeft, maar ik heb de laatste twee jaar wel vaker boeken gelezen die zich afspelen tijdens een pandemie (ik lijstte ze zelfs eens op voor de boekenblog). Op een manier bieden boeken ook wat troost zeker? En ze helpen ontsnappen naar een andere wereld, ook al krijgen de mensen er te maken met gelijkaardige uitdagingen.

Nog een manier om te ontsnappen naar een ander tijdperk is de Duitse miniserie Sisi die je kan vinden op VTM Go. Het is zo verfrissend om na de oude Romy Schneider films eens een moderne versie te zien om een nieuwe generatie het verhaal van Elizabeth Van Beieren te introduceren. Het is heel modern van stijl en openlijke verwijzingen naar seks worden niet geschuwd. Maar als echte kostuumdrama lover kon ik dit wel smaken. Netflix zou trouwens ook aan een serie over Sisi (dat je dus met maar één s schrijft) werken, getiteld ‘The empress’.

En zo komen we rustig onze dagen door. Wat houdt jou momenteel bezig?

0 thoughts on “Wat me bezighoudt

  1. Wat leuk dat je weer met een bullet journal aan de slag bent gegaan! Ik vind dat echt heerlijk om te doen, een fijn moment voor mezelf. Lekker knippen en plakken in stilte, met een muziekje of een podcast 🙂

    1. Ja, ik denk dat die zeker hoop kunnen geven. Die mensen strugglen ook met dezelfde dingen als wij nu: quarantaine, nog niet duidelijk of er medicatie is die helpt, elkaars lucht proberen vermijden in te ademen (wat lijdt tot een soort middeleeuwse versie van het huidige mondmasker).

  2. Hier is het momenteel aan de stille kant. We hebben niet echt veel te doen in de weekends en hebben door de vele besmettingen ook niet echt zin om daar verandering in te brengen. Lezen, tv kijken en klusjes in huis doen, dat gebeurt er hier, en werken. Uiteraard.

  3. De combinatie pfizer moderna beviel ook mij niet meteen erg goed 🙁 Die lijst met boeken die zich afspelen tijdens een pandemie ga ik eens checken, want leesinspiratie komt altijd van pas 🙂 Verder op dit moment vooral heel erg bezig met de zomerplanning te maken, want het is weer dat moment van het jaar waarop je probeert binnen te geraken zodat je je kind kan inschrijven voor kampjes.

  4. Ik heb al veel goeds gehoord over ‘Sisi’. Het leek me niet echt mijn ding, maar misschien moet ik het toch maar eens een kans geven! En ik was ook niet goed van mijn boosterprik amai.

  5. Ik heb vrijdag mijn booster en ik hou m’n hart ook een beetje vast. Eigenlijk veel mensen die ik al hoorde, waren er ziek van. Hoop alleszins dat ik mijn weekend niet moet uitzieken!
    Tof dat je ook weer gaat journallen! Ik heb het helemaal herontdekt en ben er best vaak in bezig. Heel fijne bezigheid ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *