Close
Op het nachtkastje #54
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #54

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • Anna Karenina van Leo Tolstoj. Jawel, een van de ambitieuzere boeken van mijn klassiekers project. Ik was er een heel stuk van december mee zoet en nog enkele dagen in januari. Het is zo’n goede dikke winterse pil om te lezen over een aantal koppels op zoek naar liefde, vriendschap en zingeving. Met dat typische dramatische Russische sfeertje waar ik wel van hou. Ik hield niet zo van Levin en zijn overpeinzingen, maar de andere personages kon ik wel smaken.,
 • Ik mocht The hemlock cure* lezen waarin we Mae en Isabel leren kennen. Twee vrouwen geïnteresseerd in geneeskunde ten tijde van de laatste grote pestepidemie in Engeland. En dan valt het woord heks natuurlijk al snel. Niet slecht geschreven, maar een wat rommelig boek met niet zo’n originele verhaallijnen. Wat te licht voor mij.
 • Momenteel ben ik bezig in ‘A tapestry of treason‘, een boek uit mijn eigen kast. Anne ‘O Brien schrijft vaak over vergeten vrouwen uit het Plantagenet tijdperk (15de eeuws Engeland). Deze keer gaat het over Constance of York, lady Despenser, die verwikkeld is in een aantal opstanden tegen Henry IV. Voila, en verder ga ik jullie niet vervelen met dit door en door historisch verhaal. Ik vind het goed, maar het is helemaal mijn genre natuurlijk :D.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik als recensie-exemplaar via Netgalley in ruil voor mijn eerlijke mening.

Gezien

 • Bezig aan de Duitse miniserie Sisi die tijdens de kerstvakantie op vtm te zien was (en nog steeds op vtm Go). Een mooie moderne versie van het leven van Elizabeth Van Beieren. Het steekt echt goed in elkaar en ik ben er zeker van dat het een nieuwe generatie zal aanspreken (die niet met Romy Schneider zijn opgegroeid).
 • Daarnaast ben ik The last kingdom, seizoen 3, aan het herbekijken omdat het kan. En heb ik het lief ‘The Borgias’ (uit 2011 al blijkbaar!) leren kennen.

Meegemaakt

 • Een drukke maar nog wel oké kerstvakantie. De feesten zelf waren gelukkig niet te druk.
 • Een fijne oudejaarsavond bij vrienden. Het werd wat later dan anders want we mochten niet naar de cross in mijn dorp door de stomme nieuwe regels. Maar soit, ondertussen ben ik daar wel over- denk ik :D.
 • Ook nog eens voor het eerst in jaren me ziek gemeld op het werk omdat mijn booster toch wel stevig doorwerkte. Ach ja, we kunnen er weer even tegen zo.
 • We gingen een halve dag naar Mechelen om het museum Hof van Busleyden nog even binnen te wippen met de Museumpas. Ze hebben een tijdelijke expo ‘Uitbundig verleden’ over de heropleving van de Bourgondiërs in de 19de eeuwse romantische schilderkunst. Echt een aanrader (en als je er dan toch bent, doe dan meteen het hele museum – dat hadden wij al eens gedaan).

Geblogd

Is 2022 goed gestart voor jou?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #54

 1. Ik buddylees The Hemlock Cure vandaag, ik ben benieuwd! Ik ben herstellende van covid (2022 is niet bepaald goed begonnen) dus ik zal misschien nog blij zijn dat het aan de lichte kant is 😄

   1. Ik vond het nogal een teleurstelling, eerlijk gezegd. Ik miste vooral sfeer, en ik was totaal niet begaan met de personages, wat ik in dit boek eigenlijk wel nodig had omdat het plot- en actiegewijs ook niet bepaald flitsend was 😄 Op zich geen slecht boek, maar bij mij blijft het alvast niet hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *