Close

De 15 van 2022

Omdat iedereen doet van ‘De 22 van 2022’, hou ik het op een 15tal doelen voor het nieuwe jaar. Ik ben ook gewoon niet verder gekomen, 22 dingen bedenken is best veel voor een jaar waarin we niet weten hoeveel vrijheid er zal zijn. Ik noem dit ook niet graag doelen en zeker geen voornemens. Maar ik heb afgelopen jaar gemerkt dat actief een lijstje bijhouden van de dingen die ik heb gedaan of nog wil doen wel nut heeft. Ik hoop dat het me gaat helpen om wat meer goede dingen te onthouden en wat vaker stil te staan wat wel kan.

Om die reden staan er ook heel simpele dingen op de lijst. Dingen die er in 2021 gewoonweg niet van gekomen zijn. Omdat ze niet mochten door corona, of omdat ikzelf de stap niet durfde wagen.

Er staan ook geen zaken over Project Huis op de lijst. Ik hoop stiekem dat 2022 het jaar wordt van verhuizen, of toch de verhuis voorbereiden. Maar ik heb dat expliciet niet meegenomen. Er moet nog hard gewerkt worden op de bouw en ik wil hier focussen op de leuke dingen.

Ok, genoeg introductie, here we go :).

 1. Naar zee gaan.
 2. Op vakantie (binnen- of buitenland). Ik specificeer hier expliciet geen bestemming. Een aantal dagen weg van thuis, het werk en de zorgen is het doel.
 3. Naar de wellness.
 4. 40 boeken lezen.
 5. 5x naar een museum.
 6. Dankbaarheid oefenen door vaker te reflecteren en stil te staan bij de leuke dingen (ik wil terug actiever gaan journallen hierrond).
 7. Naar de cross gaan. Lijkt zo’n simpele, maar is dus niet gelukt in 2021 wegens restricties.
 8. Vaker foto’s nemen.
 9. 1 keer per week sporten. Gemiddeld. Sporten is bij mij dansen of pilates. Ik ga niet ineens gaan hardlopen, no worries.
 10. Bij 5 nieuwe plekken gaan eten.
 11. Op uitstap naar Wallonië.
 12. 3 nieuwe dingen leren (dit kan letterlijk vanalles zijn).
 13. Foto’s afdrukken.
 14. 6 historische nieuwsbrieven schrijven (net omdat ik dat zo leuk vind om te schrijven, maar ik steek er ook wel heel wat tijd in. Wil je ze ontvangen? Inschrijven kan hier)
 15. 5 jaar samen vieren.

Et voila, als dit al allemaal lukt, gaat het een geslaagd jaar zijn me dunkt.

Wat hoop jij te kunnen doen in 2022?

0 thoughts on “De 15 van 2022

 1. Mooi lijstje! Klinkt haalbaar en ik hoop dat het verhuizen ook gaat lukken. Ik heb mijn eigen doelen ook op een rijtje gezet, waarbij ik vooral meer routine in mijn leven wil hebben.

 2. Het viel me bij mijn lijstje ook op hoe moeilijk dat eigenlijk is, zoveel doelen bedenken :p. En ik wilde spieken bij andere bloggers, maar nog niemand had er toen een post rond haha. Ik heb het op een gelijkaardige manier als jij aangepakt en er veel ‘leuke’ dingen opgezet, let’s gooo.

 3. Als je minstens 5x naar een museumgaat, koop dan best een museumpass. Vanaf 3 is dat interessant. Je gaat de meeste bekende musea gewoon gratis binnen en dan heb je zo niet het gevoel dat je “moet” (alles gezien hebben). Het zotte met zo’n museumpass is dat je dan evengoed ’s zelfs voor 1 schilderij (of beeld) naar een museum kan gaan, gewoon omdat je ’t mooi vond. Dat doe je – wanneer je inkom moet betalen – eigenlijk niet. 🙂

  1. Ik ben al vanaf dag één trouwe Museumpasfan! Het is inderdaad echt een goede deal als je regelmatig naar een museum in België gaat, ik ga dit jaar dus zeker verlengen. Gisteren zo nog even binnen gesprongen voor alleen een tijdelijke expo, dus de teller staat alvast op 1/5 :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *