Close

Plopsaland indoor

Ik weet de laatste tijd eerlijk gezegd niet echt meer waar ik het over moet hebben. Dus ik dacht, laat ik dit eens als startpunt nemen :D. Ik heb vaak veel inspiratie als het niet zo goed gaat. Hoe vreemd dat ook klinkt. Op dat moment heb ik schrijven nodig om sane te blijven ofzo. Maar ook als het wel goed loopt en ik veel fijne dingen meemaak is het vaak makkelijk om een onderwerp te vinden.

Maar nu is het sleep-eat-work-repeat en zo interessant is dat allemaal niet. Het gaat niet slecht met mij. Ik heb niet te klagen. Het gaat ook niet geweldig want er zijn natuurlijk geen uitschieters. Het gaat soms goed, soms ok, soms bwah en soms wil ik gewoon slapen.

Het is een soort mini rollercoaster voor kleine kinderen die op en neer gaat in Plopsaland Indoor. Zo eentje waarbij je de vlinders niet in je buik voelt waardoor je het moet uitroepen, want daarvoor gaat die niet snel en hoog genoeg. Ik voel me de volwassene die samen met een kind op die rollercoaster stapt. Dat kind vindt het allemaal heel spannend en roept het uit, terwijl je zelf al aan het nadenken bent over wat je straks gaat eten. Wie het kind dan is in mijn metafoor, geen idee. Ik had niet beloofd dat dit een samenhangende post ging worden.

Ook op het nieuws en sociale media lijkt het soms wel Plopsaland. Kabouters roepen om ter luidst. Plopperdeplop. Over te weinig vaccins. Te trage vaccins. Te veel vaccins. Foute vaccins. Misschien moeten we toch eens wat slaapmiddel in de Plopmelk doen. De wereld roept nog steeds veel te luid en soms verlang ik zo enorm naar stilte.

En met zijn alleen in Plopsaland Indoor, dat is allesbehalve stil te noemen. Misschien zijn er mensen die daarnaar verlangen momenteel. Een mensenmassa bij elkaar, urenlang aanschuiven. Die misselijkmakende geur van frieten en smoutebollen door elkaar. Het gejoel van kinderen. Er zijn veel parallellen te trekken met de huidige coronasituatie en ik word er doodmoe van. Kabouter lui, het is waarschijnlijk mijn alter ego in Plopsaland.

Wie heeft dat eigenlijk uitgevonden zo’n pretpark binnen? Voor mij is de pret binnen er al lang af. Geef mij maar een echte rollercoaster buiten in open lucht.

En zo weet ik niet of dit alles op dit iets slaat, maar bon :D. Hoe is het daar?

0 thoughts on “Plopsaland indoor

 1. Ik vond het wel interessant om te lezen hoor! Ik hou wel van dit soort metaforen 🙂 Akkoord trouwens over de wereld dat alleen maar schreeuwt om vanalles. Ik volg het allemaal niet meer, heb er geen behoefte meer aan want al dat speculeren levert toch niets op (voor ons toch, voor de nieuwsdiensten is dat iets anders). Enkel de belangrijkste zaken probeer ik nog op te nemen: wat wordt er beslist en wat niet. And I’m okay with that.

   1. awel ja, exact! Ben blij dat ze in België de mails van BE-alert hebben. Meer heb ik niet nodig 🙂

 2. Ik vermijd het nieuws en alle bijbehorende commotie zoveel mogelijk. Natuurlijk open ik ook wel eens een krantenwebsite, maar ik blijf er niet te lang plakken, ik geraak er alleen maar overstuur van.

 3. “Ik had niet beloofd dat dit een samenhangende post ging worden.” Hahaha!

  Hier gaat het leven ook zijn gangetje. Eén van de lichtpuntjes van vandaag: het besef dat ik nog nooit in Plopsaland Indoor geweest ben. 😉

 4. Ik heb de radio de laatste tijd een paar keer uitgezet tijdens de nieuwsuitzending omdat het gespeculeer mij zo op de zenuwen werkte.
  Maar verder gaat het eigenlijk best goed. Af en toe steekt het eens als ik zin krijg in iets wat vroeger evident was en nu niet mag, maar voor mij zijn er momenteel nog genoeg lichtpunten om dat te compenseren.

 5. Tegenwoordig mijd ik het nieuws, kranten en sociale media waar dergelijke berichten over vaccins en corona in het algemeen verschijnen als de pest. En ja ik wil heel graag terug veel meer kunnen maar god behoede liever niet naar Plopsaland 😉 Indoor hebben we nog niet gedaan met Tuur, wel outdoor en ik vond dat al een hele opoffering. Dito voor binnenspeeltuinen trouwens, zo veel mogelijk mijden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *