Close
Op het nachtkastje #44
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #44

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • Howard’s end werd de volgende klassieker die ik las. Dit verhaal is geschreven in 1910, een vooroorlogs verhaal dus en dat merk je wel een beetje. Het gaat over de zussen Schlegel die tot de middenklasse behoren, en de families Wilcox, rijk geworden door handel, en Bast, aan lagerwal geraakt en daardoor moeite met de eindjes aan elkaar te knopen. Het is een sociale roman die thema’s zoals sociale klasse, armoede en feminisme aanraakt. Ik vond het boeiend genoeg om te lezen, al had ik soms wat moeite met de schrijfstijl.
  • In ‘the strange adventures of H‘* ontmoeten we H, die nooit haar volledige naam heeft gekend, en die na de dood van haar vader een leven moet zien op te bouwen in Londen tijdens een periode van veel dramatische gebeurtenissen zoals een pestepidemie en de Grote Brand. H. beleeft allerlei avonturen en de moderne ironie van de auteur geeft het verhaal een frisse stem. Fijn boek dit!
  • Minder fijn was ‘Amenable women‘ van Mavis Cheek. Het belooft een deels historisch verhaal over Anne Of Cleves, 4de vrouw van Henry VIII, maar eigenlijk gaat het boek over Flora. Flora is net weduwe geworden en rouwt niet om haar man, door toeval geraakt ze geïnteresseerd in Anna’s verhaal en trekt ze naar het Louvre om haar portret te bekijken. Anna’s perspectief zit ook in het boek, maar dan in de vorm van haar portret dat ’s nachts ontwaakt en praat met andere portretten. Je hoort het al, het is een beetje een warrig boek. Eigenlijk een verdoken chick-lit die alle kanten opgaat. Dikke tegenvaller.
  • Momenteel geniet ik van ‘warriors of the storm‘. Het 9de boek uit The Last Kingdom-serie en dit is nu eens echt een boekenreeks waarbij elk deel even sterk blijft. Het gaat veel te snel uit zijn, dat weet ik nu al.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Gekeken

  • Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen van De Mol!

Meegemaakt

  • HAHAHA. Euhm wat gewerkt aan den bouw? Eens een dag naar kantoor? Verder niet zo veel.

Geblogd

Heb jij nog een goed boek gelezen de afgelopen tijd?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #44

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *