Close
8 willekeurige feitjes over mij #2

8 willekeurige feitjes over mij #2

Onder het motto het moeten niet altijd diepzinnige posts zijn vol inzichten om mij wat beter te leren kennen deel ik vandaag acht random dingen over mezelf. Gratis en voor niks. Ik schreef al eerder zo’n post, dus het werd eens tijd voor een vervolg.

 • Ik kan enkel slapen in een bed. Ga ik op vakantie met het vliegtuig, de auto, de bus of de trein, dan ben ik heel de rit wakker. Het moet donker zijn en ik moet kunnen neerliggen voordat ik comfortabel kan slapen. Zo sliep ik ooit twee keer niet tijdens een schoolreis naar Barcelona met een nachtbus, waardoor ik volledig uitgeput terug thuiskwam. Mensen die wel na 5 minuten in de auto indutten (lees het lief), daar ben ik extreem jaloers op.
 • Ik kan ontzettend slecht tegen fel licht. Vooral koplampen van andere auto’s. Het lijkt tegenwoordig wel een wedstrijd om ter felst bij de nieuwe auto’s. Ik kan er echt niet tegen. Ik krijg er onmiddellijk hoofdpijn van en ook mijn ogen beginnen te branden of te tranen. Zonlicht op mijn computerscherm, felle weerkaatsingen in de sneeuw… het zijn allemaal zaken die ik probeer te vermijden. Het is een van mijn gevoelige plekken.
 • Ik heb helemaal niets met sneeuw. Ja, dat is allemaal mooi en de hele natuur ligt onder een prachtig nieuw doek. Ik snap het wel. Maar ik vind er echt niets aan. Het is gevaarlijk om met de auto te rijden. En ik schuif al gewoon te voet uit… Mooi om naar te kijken allemaal goed en wel, maar dan zal ik wel gewoon een postkaart van een besneeuwd landschap kopen. Dan kan ik er naar kijken hoe vaak ik wil. Zonder uitglijden.
 • Ik ben nog nooit gaan skiën en het zegt me ook absoluut niets. Het is in de sneeuw (minpunt dus), het lijkt me super moeilijk en gevaarlijk. Het ziet er vermoeiend uit. Er is te veel kans op fel licht. En veel mensen gaan naar daar om zich tijdens de après-ski eens goed te bezatten. Iets dat ik als niet alcohol-drinker en controlefreak al helemaal verafschuw. Een skivakantie zou voor mij dus eerder een strafkamp zijn.
 • Ik drink amper alcohol. Niet eens uit principe, al ben ik ervan overtuigd dat de wereld mooier zou zijn zonder. Ik lust meer dan de helft van de alcoholische dranken gewoon niet. Vooral bier vind ik echt vies smaken. Dus ook alchoholvrij bier is niet aan mij besteed. Ik drink enkel bepaalde zoete en fruitige wijnen, cider en cava die niet te droog of te bitter is. Zelfs al die sterke dranken en cocktails zijn niet aan mij besteed. Ik ben dus heel vaak bob en heb daar ook geen probleem mee.
 • Ik lees ontzettend graag, maar ik kan niet lang achter elkaar lezen. Je zal mij nooit mijn vakantie aan een zwembad in een ligstoel met een boek zien doorbrengen. Ik lees gewoon elke dag een dik uur, dan ga ik iets anders doen en daarna kan ik nog eens een uurtje lezen als ik daar zin in heb. Hetzelfde trouwens met series: ik kan niet uren na elkaar dezelfde serie kijken. Bingen is echt mijn ding niet.
 • Ik kan enorm genieten van autorijden. Radio aan en rijden, het is de ultieme vrijheid. Ik word daar gewoon rustig van. Alles valt dan op zijn plaats in mijn hoofd ofzo. Maar tegelijk kan ik mij ook opjagen in het verkeer (zoals je hier wel kon lezen), want mensen hé.
 • Ik roer in mijn chocomousse. Toch bij van die supermarkt chocomoussekes. Ik eet dat heel graag, maar de mousse zorgt er in mijn idee voor dat de chocoladesmaak minder fel is, dus ik roer die mousse er uit zodat het meer een soort pudding wordt en dan eet ik het op. Ik doe dat al zo lang als ik me kan herinneren en ja dat is raar. En nee, dat is niet op te lossen door chocoladepudding te kopen. There’s a difference. Geloof mij. Je moet het zelf maar eens proberen.

Heb jij wat met sneeuw en skiën?

0 thoughts on “8 willekeurige feitjes over mij #2

 1. Ik hou enorm van schaatsen maar skiën daar heb ik niks mee. Sneeuw is leuk maar enkel als ik er naar kan kijken vanuit het raam en er niet door moet. Behalve wat het bingen betreft herken ik mezelf wel in jou 😄

 2. Totaal niet!! In 2020 vlak voor corona eens mee op winterport geweest met mijn lief maar alhoewel het heel mooi is om naar te kijken hoeft het zeker niet voor mij…

 3. Autorijden met muziek is een zaligheid. Eens goed meezingen like there’s no tomorrow, laat die mensen maar kijken. Heerlijk! Ik roer ook altijd in m’n pudding, exact om dezelfde reden als die van u. Dat was wel even confronterend! Ben dus blij dat ik niet de enige ben, want da’s idd lekkerder zo haha

 4. Ik ben ooit op sneeuwklas geweest en die duurde net lang genoeg om duidelijk te maken dat ik geen talent heb om op de latten te staan. Sindsdien ben ik nooit meer op skireis geweest. Wat je schrijft over alcoholische dranken vind ik zeer herkenbaar. Het zegt me gewoon allemaal weinig. En wees maar zeker dat er zonder alcohol veel minder miserie in de wereld zou zijn.

  1. Ja, op zich blijft het raar dat alcohol anno 2021 nog altijd zo getolereerd wordt en zelfs aangemoedigd, terwijl iets zoals roken ondertussen ingedijkt wordt. Ma bon, tis nu ook niet dat ik er tegen ben.

   1. Met mate kan alcohol geen kwaad, denk ik. Maar zatte mensen berokkenen een ander vaak veel schade, zo onschuldig is dat allemaal niet… Roken, daar ben ik dan weer vierkant tegen, ze mogen van mij morgen alle sigaretten naar de maan schieten, haha

 5. Sneeuw heeft net een rustgevend effect op mij. En heb er mooie herinneringen aan mbt wintervakanties met het gezin (m’n ouders en broer). Tussen haakjes niet omwille van de après ski (helemaal niet zelfs) dan wel om de adembenemende natuur. We gingen op Kerstnacht met het gezin te voet door de sneeuw met fakkels naar het naburige bergdorpje om de middernachtmis op te luisteren. Óók de momenten dat we van een berg kwamen gerodeld met de slee staan me nog levendig voor de geest. Mooie herinneringen wat mij betreft.

 6. Haha de meeste dingen zijn superherkenbaar! Ik roer ook in de chocomousse, alsof je het luchtige eruit roert maar tóch is het lekkerder zo. Ik doe dat ook al keilang :p Ik drink graag een goed glas wijn, maar dat is het ook. Ik ga mij niet expres bezatten (zoals in die après-ski’s) en nee, ik lust uw gin niet. Het gaat mij om gezelligheid maar mij kan dat niet schelen als iemand een glas cola bestelt. En haat aan sneeuw en kou en aan felle autolichten!!

 7. Wat leuk zeg om je op die manier terug wat beter te leren kennen! Dat van die koplampen bij auto’s heb ik ook. Ik word er letterlijk door verblind en snap dus helemaal niet waarom die laatste nieuwe wagens zo een felle koplampen hebben. Tegenwoordig draag ik een bril met speciale glazen die het licht van de computer en tv bijvoorbeeld een pak aangenamer maken. Het was eventjes een investering maar absoluut zijn geld waard!

 8. Ik kan wel heel lang tv-kijken na elkaar, maar het liefst naar verschillende programma’s. Lezen kan ik wel lang na elkaar, maar alleen in de zon of bij een zwembad. Hmmm zomer. En chocomousse lust ik niet, omdat ik de structuur van mousse vies vind, maar misschien moet ik het dan eens op jouw manier proberen hahaha.

 9. Oké bij die laatste heb ik heel hard moeten fronsen. Ik wist zelfs niet dat chocomousse lopender wordt als ge maar lang genoeg roert 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *