Close

Wat ik ga doen als alles weer mag

Vaccinaties of niet, ik vind dat we nog altijd weinig perspectief hebben. Het eerste mooie weer maakt wel een ding duidelijk: de lente komt er stilaan aan. Dus wil ik positief blijven. En heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik wil gaan doen als het weer mag. Of als het weer veilig voelt (want sommige van onderstaande dingen mogen nu al, maar voelen niet zo oké voor mezelf). Het lijstje bestaat eigenlijk opvallend uit kleine dingen. Ik ben dan ook niet de grote dromer of de extravert die de drukke festivals mist. Ik hou niet van mensenmassa’s en zo vlak na covid gaat dat voor mij ook nog een brug te ver zijn denk ik. Maar er zijn genoeg dingen die ik wel mis en graag nog eens zou doen.

 • Met stip op één: urenlang op een terras zitten babbelen met mijn vrienden. In het zonnetje of de schaduw. Met een (alcoholvrij) aperitiefje en wat knabbels. Ik ben het beu om te gaan wandelen om elkaar te zien. Laat ons gewoon zitten en babbelen.
 • Een paar keer per week naar kantoor. We zijn zo gegroeid het afgelopen jaar dat elke dag allemaal samen niet gaat lukken en we weten ondertussen dat remote werken wel kan. Dus ik hoef niet elke dag die trein op, maar ik wil wel elke week mijn stuk taart, euh, ik bedoel babbel aan het koffieapparaat.
 • Gaan lunchen met (ex-)collega’s tijdens de middagpauze.
 • Terug naar de dansles twee keer per week. En bij voorkeur ook nog eens gaan eten met de mede-dansers. Of een BBQ in den hof van iemand.
 • Met de trein naar een stad om dan een museum te bezoeken, wat rond te wandelen en lekker te gaan eten. Zo een echte daguitstap.
 • De trein nemen zonder mondmasker en zonder zorgen.
 • Naar de bibliotheek om naar hartelust te kunnen struinen tussen de rekken.
 • Naar zee zonder me af te vragen of dit nu een straat met mondmasker verplicht is of niet. Of zonder constant de straat te moeten oversteken omdat er mensen afkomen. Zonder een druktebarometer te hoeven checken.
 • Op restaurant lekker gaan uiteten met het lief. En met een groot dessert.
 • Een volledige dag naar de wellness met een boek. Beetje liggen lezen, beetje zwemmen, saunake doen.
 • Op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk, Brexit of niet. Ik breng tegenwoordig veel tijd door op Google Maps in Engeland, Schotland en Northern Ireland. Oeps.
 • Op vakantie of een paar dagen weg tout court. Hoeft niet per se in het buitenland te zijn.
 • Op weekend met het werk. Want ik organiseer dat mee en het zou zo fijn zijn om het met de nieuwe grote groep te doen.
 • Eindelijk nog eens fysiek gaan winkelen met iemand. Ik ben geen shopper, maar af toe jezelf eens iets nieuw aanschaffen is wel ook fijn. En na een jaar niets kopen, kan ik bepaalde dingen wel gebruiken, *ahum*.
 • Een kappersafspraak kunnen maken en weten dat die doorgaat.
 • Een avondje bij iemand thuis gezelschapsspellen spelen of een film kijken. En je niet moeten afvragen hoeveel mensen je mag uitnodigen en of je naar het toilet mag gaan of niet.
 • Misschien toch ook eens naar een klein optreden, een openlucht event in de buurt, een quiz, Allez chantez… Enfin gewoon iets dat je met meer mensen doet.

Eigenlijk allemaal redelijk simpele dingen, toch? Wat ga jij weer doen als het kan?

0 thoughts on “Wat ik ga doen als alles weer mag

 1. Oh hier zitten er veel dingen tussen waar ik ook wel naar verlang! Urenlang op her terras, gezelschapsspellen, concert (klein of groot maakt niet uit, I need music), …

  En ja, werken op het bureau toch ook wel. Dat ik nog eens een collega zuchtend hoor binnenkomen om dan ff af te kunnen wijken.. Dat mis ik 🙂

  Ik sluit me dus wel bij je aan.. Die simpele dingen zijn echt wel het belangrijkste 🙂

 2. Ik mis gaan zingen bij Allez Chantez heel erg, net als een concertje doen, zorgenvrij afspreken met vrienden, eens naar de stad gaan en daar wat winkelen en iets drinken, misschien blijven hangen om iets te gaan eten. En natuurlijk op reis gaan! En dan zonder dat vreselijke mondmasker.

 3. Wat ik vooral mis, is die leuke extra’s zoals iets gaan drinken, ergens iets gààn eten, één of ander evenement (ik houd vooral van de kleinschalige- waar het niet al te druk is), en ècht op reis (mogen) gaan. Of gewoon een keertje samen ‘mogen’ shoppen, m’n dochter en ik. Neen, ik word het maar niet gewoon en wil het anderzijds ook niet gewoon worden, dit. Ik bewonder jouw positieve benadering hierin. Die is hier momenteel een beetje zoek want dat perspectief… ??

 4. Jaaa terrasjes, amai ik mis de horeca zo zo hard. En reizen, daar verlang ik nu toch ook wel echt terug naar. Ik ben vorig jaar in België gebleven, maar ga deze zomer toch wel echt proberen naar het buitenland te trekken, al is het dan maar naar Frankrijk of zo.

  1. Ik snap je helemaal. Ik heb nog geen idee of ik dit jaar naar het buitenland wil (willen wel, maar moet me er goed bij voelen). Ik ben sowieso altijd mega laat met het inplannen van vakantie dus we zien wel 😃

 5. Gewoon de simpele dingen… iets gaan eten, drinken… terug naar de sportles… op weekend gaan (is voor ons lekker eten en wellness)… gaan shoppen… oh, ik heb er zoveel zin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *