Close

26 dingen waar ik op mijn 26ste nog steeds naar op zoek ben

Morgen word ik 26 en in tegenstelling tot de vorige jaren heb ik dit jaar niet zo’n probleem met verjaren. Ergens in mijn hoofd heb ik de switch naar 26 al gemaakt. Geen idee hoe trouwens. Daarom een wat luchtiger blogje vandaag. Want hoeveel ik al 26 ben en al heel wat dingen in mijn leven heb gevonden, zijn er nog veel zaken waar ik naar op zoek ben. Een bloemlezing in de vorm van een lijstje.

 1. Tijd. Mocht je dat eens kunnen kopen in de winkel hé.
 2. De waarheid over de kip en het ei. Wat was er nu in godsnaam eerst?
 3. Armspieren. Ik stond niet vooraan toen ze die uitdeelden.
 4. De kunst van het loslaten.
 5. Die ene andere persoon op de aardbol die ook enthousiast wordt van de Britse geschiedenis en waarmee ik gesprekken kan houden wat over wat er met de prinsjes in The Tower is gebeurd. Want ook naar hen is men nog steeds op zoek.
 6. Een gezonde levensstijl. Met weekmenu’s en een felroze sporttenue enzo.
 7. De zelfcontrole om halverwege de zak chips te stoppen met eten in plaats van deze helemaal naar binnen te proppen tot je er misselijk van wordt.
 8. De wet die trappen met gaten verbiedt, die moet toch bestaan?
 9. De wil om op te staan wanneer de wekker een getal aangeeft dat kleiner is dan 6.
 10. Mijn conditie. Ik heb die ergens achtergelaten… Ik weet alleen niet meer waar.
 11. De inspiratie voor mijn eerste boek. Dromen mag hé.
 12. Goesting om te (leren) koken.
 13. Een printer waar ik niet na 5 minuten al mee wil gooien.
 14. De truc om rond te huppelen alsof je op wolkjes zweeft tijdens de maandelijkse miserie zoals in de Alwaysreclame. Want hoe zalig moet het zijn om zo rond te huppelen? (Ipv. je opgeblazen te voelen en het gevoel te hebben alsof iemand heel de tijd met breinaalden in je onderrug zit te prikken).
 15. Het kerstgevoel. Ik weet niet of dat ooit gaat komen.
 16. De discipline om mijn smartphone op tijd weg te leggen. Verslaafd, zonder twijfel.
 17. Die ene crème die mijn wallen doet wegtoveren. Ik moet toegeven dat ik er nu niet bepaald actief naar op zoek ben ook niet. Vandaar de wallen.
 18. Het recept om me niet meer op te winden over mensen die het niet waard zijn. Ze zijn het echt nooit waard.
 19. De mensheid die heten en noemen correct leert gebruiken.
 20. Minder piekergedachten. Wie niet hé.
 21. Daarbij aansluitend: de remedie tegen stress.
 22. Vrienden met een zwembad. Zou heel handig zijn met die hittegolven van tegenwoordig.
 23. Een vaccin tegen verkoudheid. Of de oorzaak van mijn chronische verkoudheid/allergie.
 24. Een niet hormonaal alternatief voor De Pil, dat wel even makkelijk (geen gedoe) en pijnloos is zoals de Pil.
 25. STRUCTUUR. In zowat alles. Altijd.
 26. Nieuwe blogs om te volgen. Dus drop de jouwe, of je favorieten, zeker in de comments!

En jij, waar ben jij nog naar op zoek? 🙂

0 thoughts on “26 dingen waar ik op mijn 26ste nog steeds naar op zoek ben

 1. Hoera! Gefeliciteerd met je verjaardag! Een paar dingen vanop je lijst zijn hier ook zoek. Weet niet of ik ze ooit ga vinden ook :p

 2. Naar veel van de dingen van je lijst ben ik zelf ook op zoek. En naar wijsheid/tact. Je weet wel, de wijsheid uit het gezegde ‘weer een jaar ouder en wijzer’. Tot nu toe alleen ouder. Fijne verjaardag!

  1. Haha ja, op het moment zelf vind ik ook altijd dat ik niet echt wijzer ben, maar als je dan terugkijkt op de afgelopen jaren vind ik dat wel 🙂 gelukkig!

 3. Wat een leuk lijstje. Tijd ben ik ook nog steeds naar opzoek, met weinig succes. Alhoewel ik mijn tijd wel steeds handiger in weet te plannen, haha.
  En een beetje laat, maar nog gefeliciteerd 😉

  1. Ik verwacht ook zeker niet alles uit dit lijstje te vinden en waarschijnlijk komen er nieuwe onvindbare dingen bij. Het zou ook maar saai zijn als het allemaal makkelijk was zeker 😃

 4. Voor de pil kan ik je misschien een alternatief aanreiken: de nuvaring, wel nog steeds hormonaal, maar met minder hormonen dan de pil. En je hoeft er maar één keer per maand aan te denken.

  1. Het is niet zozeer het er aan moeten denken dat mij stoort, maar echt het feit dat je niet weet wat die hormonen met jou doen. Ik heb daar eigenlijk nooit bij stil gestaan, maar nu verschijnen er regelmatig toch wel eens verhalen online die doen nadenken 🙂

 5. Over die armspieren: dat schijnt (volgens onze personal coach) heel normaal te zijn voor vrouwen dat die die niet hebben, tov mannen die nuja vanzelf overal spieren lijken te kweken alsof het niks is.
  Mocht ge de goesting om te leren koken ooit vinden, ik wil me wel aanbieden om u wat “lessen” te geven ofzo! En 24: het koperspiraaltje. Niet volledig pijnloos (al hangt dat af van mens tot mens) en ik moet er niks van hebben. ’t Liefst zou ik helemaal stoppen met de pil maar da’s ook niet erg praktisch als ge geen kinderen (of condooms) wilt 🙂
  Naar veel dingen op jouw lijstje ben ik ook nog op zoek!

  1. Ja ik weet dat het normaal is dat we geen armspieren hebben maar het zou soms verdomd handig zijn om zware dingen te kunnen tillen zonder rood te zien van de inspanning en iets toch niet van de grond te krijgen 😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *