Close
London calling: jouw travel tips?

London calling: jouw travel tips?

In de rubriek Wonderland geef ik jullie regelmatig reistips: van de lekkerste adresjes, typische en minder typische highlights tot praktische tricks om het meeste uit je vakantie te halen. Het laatste jaar was er van vakantie echter niet veel sprake. Stockholm was een leuk tussendoortje, maar voelde door de drukte met BAS niet echt aan als vakantie. Een paar dagen in Nederland dienden vooral om mij nog even mentaal voorbereiden op mijn eerste job.

Maar nu ik recht heb op die eerste paar weken betaald verlof, wil ik daar optimaal van genieten. En dus boekte ik met een paar vriendinnen een langverwacht citytripje naar London. Ik ben gek op Engeland (oké oké Verenigd Koninkrijk ^^) en haar geschiedenis, toch zal dit mijn eerste bezoek aan dit land zijn. Ik ben dus vrij excited.

P1070015.JPG

Een trein en hotel (niets al te speciaals trouwens, gewoon goede ligging) hebben we al vastgelegd. We verbijven 4 nachten en dus 5 volledige dagen in de Engelse hoofdstad.  Verder staat alles nog open. Wat research leert me dat het echt prioriteiten stellen zal zijn, er is zoveel te zien en te doen. Het is ook niet allemaal even goedkoop. We moeten dus beslissen wat we echt de moeite vinden (of gewoon nog een paar keer teruggaan ^^).

Verzot op de koninklijke geschiedenis als ik ben, staat de Tower of London en ook Hampton Court Palace (iets buiten de stad) op mijn lijstje. Allebei activiteiten waarvoor we meteen in onze portefeuille moeten tasten. Verder wil ik gewoon rondstruinen door de verschillende wijken van de stad, de typische bezienswaardigheden niet overslaan, picknicken in één van de parken, genieten van een uitzicht (of twee), eens een (gratis) musea binnenspringen én lekker eten. En dan misschien een West End show meepikken, als er nog budget over is.

De komende tijd gaan we beginnen plannen, want over 5 weken is het zover. Voor één keer wil ik de rollen dus eens graag omdraaien. Wat vind jij de must-sees, must-do’s, must-eats in Londen? Hidden-gems die je wil delen? Hoe heb jij er geld bespaard? Wat zijn handige websites/blogs/reisgidsen?

Ik ben alvast benieuwd naar jullie comments!

0 thoughts on “London calling: jouw travel tips?

  1. De eerste keer in Londen hebben wij vooral veel gewandeld om zoveel mogelijk te kunnen zien. The tower is zeker de moeite waard. Wij bezochten ook de war cabinets (waar de regering tijdens WO 2 onder de grond zat) en dat was ook indrukwekkend en minder bekend. Wij gingen ook naar Greenwich en dat was een heel groene en mooie plek. Probeer op voorhand tickets te kopen voor de grote trekpleisters en voor de metro, zo bespaar je veel wachttijd.

    1. Wandelen gaat zeker de hoofdbrok worden om zoveel mogelijk van de stad in ons op te nemen. Hopelijk hebben we niet te veel regen. Met de Tower ben je ook zeker een halve dag zoet lees ik overal? En idd een goed idee om die tickets op voorhand te kopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *