Close

Series #5: crush alert

Wat is er leuker om te ontdekken dan een geweldige nieuwe serie? Ik kijk veel liever series dan films (en dan vooral series die zich in het verleden afspelen), om de simpele reden dat het verhaal uitgebreider is en je de personages veel diepgaander leert kennen. Elke maand heb ik wel weer een nieuwe serieverslaving en deze wil ik graag met jullie delen. Het vorige rijtje met serietips was alweer even geleden, dus vandaag een nieuwe portie.

Project offline zorgt er voor dat ik probeer om onafgebroken, d.w.z. zonder ondertussen mijn smartphone te checken, een aflevering te bekijken. Met als resultaat dat ik weer veel te veel series tegelijk kijk ^^. En hoewel het verhaal bij mij altijd primeert, wil het oog natuurlijk ook wat. In de vorm van een mannenlijk hoofdpersonage dat er niet onknap uitziet bijvoorbeeld. Dus meisjes, vrouwen, dames opgelet, deze series zijn extra verslavend 🙂

Poldark

Poldark ben ik eerder toevallig beginnen kijken, maar zondagavondseries op BBC stellen zelden teleur. De serie is gebaseerd op een reeks van boeken en werd ook al verfilmd voor televisie in de jaren ’70. Het verhaal is in een modern jasje gestoken om een nieuwe generatie fans te veroveren, met succes: het is één van de meest bekeken BBC-series van de laatste jaren. De eerste twee seizoenen zijn reeds beschikbaar, het 3de wordt momenteel opgenomen.

Waar gaat het over? Na de oorlog keert Ross Poldark terug naar zijn geboorteplaats in Cornwall. Zijn vader is ondertussen overleden en zijn geliefde Elisabeth is getrouwd met zijn neef Francis. Ross wil graag de mijn van zijn vader heropenen, maar stuit hierbij op tegenstand van de bankier George Warleggan. Hij neemt bovendien een nieuwe keukenmeid in dienst, de mooie maar ongemanierde Demelza.

Na enkele afleveringen was ik echt hooked aan deze serie. Het is even wennen omdat sommige personages (de hilarische Jud en Prudie) in het oud dialect van Cornwall praten (deze prachtige streek in Groot-Brittannië komt ook veelvuldig in beeld en damn ik wil daar naartoe <3). Crush alert want Aiden Turner, ook bekend van The Hobbit, houdt zijn kleren niet al te vaak aan. Maar ook aan de heren is er gedacht: Eleanor Tomlinson (The White Queen, Death Comes to Pemberley) speelt de vrouwelijke hoofdrol. Er zit heel wat drama in deze serie, geen enkel personage is 100% goed of slecht en dat maakt het zo realistisch. Vooral de relaties worden door de jaren heen mooi geschetst. De serie gaat verder dan de eerste vlinders en toont dat Ross, hoe knap ook, niet altijd de perfecte man is.

Taboo

Opnieuw een serie op BCC en opnieuw over een doodgewaande man die terugkeert naar zijn geboortestad. Taboo is een achtdelige dramareeks geschreven door en met in de hoofdrol Tom Hardy . Die hoef ik jou niet meer voor te stellen zeker?

Waar gaat het over? James Delaney keert na 14 jaar afwezigheid terug naar Londen voor de begrafenis van zijn vader. Hij werd doodgewaand in Afrika toen hij aan boord was van een gezonken slavenschip. Zijn halfzus ziet niet alleen de erfenis door haar neus geboord worden, maar ook een gedeeld geheim naar boven komen. Met het stuk land dat James verkrijgt komt hij in het vaarwater van de East-Indian Trading Company, de Amerikanen én de Britse kroon. Zij willen allemaal maar één ding: de dood van Delaney. En James wil ook maar één ding: wraak.

Tom Hardy dus de crush alert spreekt voor zich 😉 Het verhaal is echt bizar, maar er wordt zo ontzettend goed geacteerd dat je blijft kijken. Het doet me met momenten denken aan Jonathan Strange & Mr Norell, maar dan ruwer. Het verhaal toont echt het lelijkste van de mens. Moet je gezien hebben!

Medici: masters of Florence

https://www.youtube.com/watch?v=HzMrplXYYLk

Medici: Masters of Florence is een Engelstalige serie van Italiaanse makelij. Deze historische serie gaat over één van de machtigste families tijdens de Italiaanse Renaissance en moet zeker niet onderdoen voor Britse of Amerikaanse producties. Seizoen 1 bestaat uit 8 afleveringen en er zou een tweede seizoen in de maak zijn.

Waar gaat het over? In het Firenze van de 15de eeuw hebben de Medicis zich opgewerkt tot bankiers van de paus en een zetel in de Signoria. Wanneer zijn vader Giovanni wordt vermoord, komt Cosimo aan het hoofd van deze machtige familie. Met de hulp van zijn broer Lorenzo en zijn vrouw Contessina probeert hij zich staande te houden tegen hun vijand nummer 1: de Albizzi’s. Hebben zij Giovanni vermoord? Maar Cosimo heeft veel moeten opofferen voor de bank, hij droomt namelijk van het leven van een kunstenaar en wil niets liever dan de Duomo afwerken voor God’s glorie.

In tegenstelling tot gelijkaardige series (bv. The Borgias) is Medici: Masters of Florence vrij braaf: weinig naakt en geweld. De focus ligt echt op het verhaal en de ontwikkeling van de personages. Net als in Vikings en Versailles wordt de relatie tussen de twee broers sterk uitgespeeld. Daarnaast is er veel aandacht voor het visuele plaatje: prachtige kostuums en er wordt veel getoond van Florence (Firenze) waardoor ik meteen op een vliegtuig wil springen! Voor wie Richard Madden (Game Of Thrones) niet genoeg reden is om te kijken: ook oude getrouwen Brian Cox en Dustin Hoffman spelen een rol en aan mooie vrouwen is er zeker geen gebrek.

Kijk jij één van deze pareltjes? En welke knappe acteur of actrice heeft jouw hart al eens gestolen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *