Close
Het is altijd ergens zomer

Het is altijd ergens zomer

Het is weer zo’n periode. Regen, vrieskou, nog steeds elke ochtend in het donker vertrekken en weer thuiskomen. De griep is bovendien in het land, dus blijft het nodige hoesten en proesten jammer genoeg niet altijd achterwege. De wereld staat in brand…. Genoeg redenen om op zoek te gaan naar die kleine dingen die je opvrolijken.

Ik schreef al eerder hoe belangrijk het is om op zoek te gaan naar lichtpuntjes (inclusief praktische tips). Schrijf ze op, die kleine blijmakers, en kijk vooruit!

P1010207

Vooruitkijken is voor mij geen probleem. Ik ben een zomermeisje en kan niet wachten tot die lange zwoele zomeravonden weer in aantocht zijn. Ik heb het in de winter dan ook moeilijk met het feit dat het zo vroeg donker wordt. Dat vreet echt aan mijn energie. De dag lijkt al over om 17u. Maar dat is niet zo: ook winteravonden kunnen gezellig zijn. Een haardvuur, zacht dekentje, warme kop thee en je favoriete boek of serie. In Denemarken heet dat Hygge, een heuse levensstijl op zichzelf (die stilaan ook het aan het overwaaien is naar België).

It’s always summer somewhere

Dit is één van mijn favoriete quotes: het is altijd ergens zomer.  Je kan dus op een vliegtuig springen om de winter te ontsnappen. Maar nog beter is om de winter te omarmen. Als het altijd ergens zomer is, moet het ook altijd ergens winter zijn. En die winter heeft gelukkig ook zijn charmes.

Een werkpuntje voor mezelf is meer de buitenlucht opzoeken. Ik ben geneigd om in de winter alleen maar buiten te gaan als het echt moet. Maar je lichaam heeft die buitenlucht nodig, een kwartier per dag is al voldoende. En hey, het is al elke dag een beetje vroeger licht aan het worden 🙂

Denk eens even na wat jij zo leuk vindt aan de winter. Grote kans dat je wel degelijk op een aantal fijne dingen kan komen. We zijn geneigd om te focussen op het negatieve. Bij winter denken we dus vaak aan kou, donker, lusteloosheid,… Maar de winter, dat is ook sneeuw, warmte, gezelligheid,…

Zomer of winter, maakt het eigenlijk een verschil? Ga elke dag uit van het positieve en focus op de lichtpuntjes. Het is altijd ergens zomer. Binnenkort zijn wij weer aan de beurt!

Wat vind jij het leukste aan de winter?

P.S. Zit je echt in een dipje? Dan kunnen mijn tips tegen een winterdip je misschien helpen.

0 thoughts on “Het is altijd ergens zomer

  1. De gezelligheid binnen in huis vind ik wel leuk aan de winter. En eigenlijk ga ik nu ook graag wandelen. Geen gedoe met zonnecrème, het is net aangenaam dat mijn wandelschoenen zo warm zijn en geen last van allergieën. Dat gezegd zijnde, alle seizoenen hebben wel iets, dus ik kijk ook al uit naar de lente.

  2. Vriezen dat het kraakt, ik vind dat wel iets hebben 🙂 Ik heb het dus duidelijk wel meer voor een echte winter, met ijskoude temperaturen dan van dat kwakkelweer zoals we nu hebben. Je lekker induffelen, een dikke warme sjaal en handschoenen aandoen en dan een flinke wandeling gaan maken, ik kan daar van genieten 🙂

    1. Ik vind zo’n echte winter ook wel eens leuk, voor even. Langer dan een paar weken moet dat echt niet duren voor mij. Dus dat het deze week opnieuw ijskoud wordt vind ik minder leuk 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *