Close
Trends uit 2016 die ik (niet) begrepen heb

Trends uit 2016 die ik (niet) begrepen heb

Vorig jaar keek ik vrij serieus terug op 2015. Ik zat toen immer niet zo goed in mijn vel en had nood aan het ordenen van mijn gedachten. Nu zijn we weer een jaar verder en wil ik even terugkijken op 2016 met een knipoog! Naast veel miserie en ellende, ontstonden er het afgelopen jaar ook weer heel wat – ietwat vreemde – trends.

Sommige van die trends gaan toch wel echt mijn petje te boven:

  • Dabben: Dat is toch gewoon niezen in je elleboog? Deed ik als kind ook al hoor (met stijl ^^)! En de muziek waarop je een dab doet heet dus trap. Zie dan maar dat je niet van die trap valt. Je ziet toch niets meer als je met je gezicht in je elleboog hangt?
  • Pokémon Go: Oké, deze snap ik wel. De nostalgie van vroegere Pokémon fans. Maar het doel was om jongeren naar buiten te krijgen, toch? En dan zijn ze buiten en kijken ze nog alleen maar op dat schermpje? Ook dat ineens stoppen “want er zit hier een heel zeldzame Pokémon”…. Pijnlijk voor wie erachter wandelt!
  • Mannequin challenge: Ik snap gewoon niet wat het verschil is met “1,2,3 piano”. Kan aan mij liggen ook…
  • Chokers: Dat zijn zo van die zwarte krappe halsbandjes. Ik bedoel in de jaren ’90 droegen alle meisjes dat (inclusief mezelf) in het Barbieroze… Als volwassene kan je zo’n bandje toch alleen maar dragen met ook een Fifty Shades Of Grey boek onder je arm? Of nemen jullie jezelf echt serieus?
  • Glitter: Sneakers, kledij, mutsen, huisspulletjes,… Je kon het dit jaar precies enkel kopen met een dikke laag glitter er bovenop. Ik heb dan ook amper iets van kleding of schoenen gekocht in 2016. Het is gewoon mijn ding niet. Alsof ik zou willen weten hoe het is om een discobal te zijn? Niet dus hé!
  • Facebook dat Snapchat wil worden: Oké, die Instagram Stories dat begrijp ik nog enigszins. Het is zelfs een slimme zet om de oudere generatie van Instagram aan jou te binden . Maar nu heeft Facebook ook van Messenger Snapchat gemaakt. Het is gewoon juist hetzelfde. Ik gebruik het dagelijks om berichten te sturen (het heet dan ook MESSENGER), maar kom nu steeds eerst terecht in de “Snapchat lay-out”. Whatsapp dan maar?
P1040130
Het Hallerbos was ook dit jaar zijn hype weer volledig waard!

Gelukkig bracht 2016 ook enkele trends aan de oppervlakte die wel mijn ding waren:

  • Handletteren: Pen en papier zijn helemaal terug. Het tekenen van mooie letters, teksten en quotes was echt een hype in 2016, en gaat dat nog wel een tijdje blijven. Om er zelf mee aan de slag te gaan heb ik iets te weinig geduld, maar ik vind het wel heel mooi om te zien!
  • Plooirokken: Je weet wel, zo van die lange geribbelde rokken tot aan de grond. De eerste keren dat ik dit zag hangen in de rekken vond ik het afschuwelijk (waarschijnlijk omdat de meeste van hen volhangen met – jawel – glitter). Maar in een gewone effen kleur heb ik het dan toch eens geprobeerd, eigenlijk best mooi en vrouwelijk. Je kan er veel verschillende outfits mee samenstellen. In 2017 zonder glitter aub en ik ben nog meer overtuigd!
  • Nostalgie: We grepen het afgelopen jaar meer en meer terug naar zaken uit het verleden. Zo werd er in 2016 opnieuw leven geblazen in heel wat oude tv-formats: De Mol, Eeuwige Roem, Beste Vrienden, …(jaja ook Temptation Island ^^). Pokémon, K3, Disney’s Belle En Het Beest, Super Mario,… werden terug een ding. En heb je die “New Beat”-jasjes zien hangen in de winkel?

Wat vond jij een vreemde, of net leuke, trend in 2016? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *