Close
Mijn challenges voor 2017

Mijn challenges voor 2017

2017. Hoe vreemd klinkt dat? Ik herinner mij nog hoe iedereen dacht dat de wereld zou vergaan bij de overgang naar een nieuw millennium. En ook die apocalypse voorspelling van de Maya’s voor 2012 is alweer 4 jaar geleden. Soit, 2016 was op wereldvlak een rot jaar en dat maakt mij zowel bevreesd als hoopvol voor dit nieuwe jaar.

Hoopvol dus. Misschien naïef, maar ik geloof dat elk nieuw jaar een soort leeg notebook is dat je zelf weer helemaal kan vullen. En daar heb ik veel zin in! Voor het eerst in jaren kan ik mij inbeelden hoe het jaar voor mij ongeveer zal gaan verlopen. Dan toch op carrièrevlak. Dat geeft wel rust moet ik zeggen. Geen studie- of sollicitatiestress. Maar ik zou ik niet zijn als ik aan het nieuwe jaar niet opnieuw enkele challenges verbind. Geen goede voornemens, maar gewoon werkpuntjes om in het achterhoofd te houden. Misschien haal jij er ook wel inspiratie uit?

2017, Bring. It. On.

p1050516

 • Project Offline: Meteen de grootste uitdaging: die smartphone meer wegleggen! Afgelopen week was ik hier al wat mee bezig en ik moet toegeven dat voor een paar uur niet op dat schermpje kijken me nog niet lukt (het vraagt veeeel zelfbeheersing). Een hele dag lijkt zeker nog utopisch. Ach, stap voor stap zeker…
 • Project Klassiekers lezen: Dit project dateert al van 2015 en is eigenlijk een doel voor gedurende mijn twenties (ik heb dus nog wel wat tijd!). Het afgelopen jaar las ik drie boeken die je onder de noemer “klassieker” kan plaatsen. Ook in 2017 wil ik enkele klassieke pareltjes lezen. Meer dan drie is sowieso het doel.
 • Blog improvement: Een beetje een vage titel, maar het komende jaar wil ik nog actiever bezig zijn met mijn blog. Het is jullie de laatste tijd misschien opgevallen, maar ik heb allerlei nieuwe rubrieken in het leven geroepen en ben dus wat aan het experimenteren met de content die ik hier publiceer. Wat vinden jullie leuk om te lezen? En ook: waar wil ik over schrijven? Misschien ga ik wel meer posten het komende jaar, of juist minder. En wie weet durf ik eindelijk eens die stap zetten naar een echte website. Of niet, want dat vind ik maar eng.
 • Freewriting: En andere vormen van schrijven! Gewoon nog meer schrijven en daar van genieten. En verbeteren. Ik ben in 2016 begonnen met het schrijven van fictie (the word is out!), gewoon omdat er inspiratie was. Geen idee of en waar ik dit ga publiceren. Willen jullie het überhaupt wel lezen?
 • Sociale media: De laatste twee jaar heb ik mijn sociale media wat laten liggen (terwijl het eigenlijk mijn job is!). Ik was het gewoon zo beu, dat perfecte leventje van iedereen… Afgelopen zomer zette ik – eigenlijk met nog wel wat tegenzin – de stap naar een Facebookpagina voor deze blog. Dat loop met gemengd succes en heel wat experimentjes. Maar stiekem vind ik dat best leuk. Tijd dus om ook Twitter en vooral Instagram terug op te pikken.
 • Mijn skillset uitbreiden: Nu ik niet meer officieel op school zit is er tijd om mezelf allerlei zaken aan te leren. Op carrièrevlak wil ik allerlei online courses gaan volgen, maar ook persoonlijk zijn er nog zaken waar ik beter in wil worden. Fotograferen, om maar één ding te noemen.
 • Meer voor mezelf zorgen: Dit puntje hoeft geen verduidelijking. Doen wat mijn lichaam en geest gelukkig maakt en gezond houdt. Geen excuses meer dit jaar.

Als ik dit hier zo lees, dan wordt 2017 een druk jaar ;)! Wat zijn jouw doelen het komende jaar?

0 thoughts on “Mijn challenges voor 2017

 1. Ik heb me eigenlijk niet veel doelen gesteld. Al hou ik wel vast aan het voornemen om minder te piekeren. Dat ging in 2016 met vallen en opstaan, dus ik hoop het in 2017 beter te doen op dat vlak. Succes met jouw doelstellingen!

 2. Mooie lijst met doelstellingen! Ik wens je alvast heel veel succes. Zelf wil ik dit jaar proberen om wat meer rust te vinden en een goede balans tussen werk en privé, verder bloggen en terug iets sportiever zijn.

 3. Ik heb niet veel voornemens gemaakt. Ik ben in december wel met nieuwe dingen begonnen, die ik graag wil volhouden.
  1. Ik heb me in geschreven in afstandsonderwijs om (eindelijk) mijn bachelordiploma te halen. Ik was wel wat laat in het schooljaar om meer vakken op te pikken, maar die 2 die ik aanvat, wil ik wel goed doen.
  2. Ik zoek een betere balans tussen werk en huishouden. Mijn man en ik zitten beide in de marine en dat maakt dat ik vaak het huishouden alleen run en soms wordt me dat wat teveel (of wil ik teveel).
  3. Ik volg wat onlinecursussen (MOOC), omdat ik soms het gevoel heb op het werk te weinig intellectueel gestimuleerd wordt. Dit wil ik ook graag volhouden.
  Veel succes met jouw voornemens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *