Close
Confessions van een crazy cat lady

Confessions van een crazy cat lady

Op 8 augustus is het Wereld Kattendag. Hoog tijd om toe te geven dat ik een crazy cat lady ben. Ik zou mijn 13 katten voor geen geld van de wereld kunnen missen. Ze zorgen ervoor dat ik mij geliefd voel als ik thuiskom van een lange dag werken, ze zorgen voor leven in huis en af en toe ook voor troost. Kortom, ik zorg voor hen, maar zij ook voor mij. Meestal toch, want soms doen ze niets anders dan kattenkwaad uithalen.

 • Op het puntje van je stoel zitten is een mooie uitdrukking voor een spannend moment. Voor mij is het dagelijkse realiteit. Mijn kat neemt namelijk de rest van de stoel in, waardoor er voor mij enkel maar het puntje overblijft. En o wee als je durft bewegen, want dan wordt ze ambetant!
 • Ze zeggen altijd dat katten pootafdrukken achterlaten op je hart. Dat is waar, maar ze laten nog op veel andere plaatsen afdrukken van hun poezelige (pun intended!) pootjes achter. Mijn leren bureaustoel bijvoorbeeld, of de voorruit van mijn auto. En als je denkt dat je in de zomer gezellig kan rondlopen in een short… verkeerd gedacht! Je blote benen zijn er meteen aan voor de moeite.
 • Ik heb de reflex ontwikkelt om op 2 seconden tijd recht te springen vanuit mijn stoel. Mijn kat staat namelijk te miauwen aan de deur en je wilt Hare Majesteit echt niet laten wachten. En ja, ik mompel een sorry als het langer dan 2 seconden heeft geduurd.

P1030597

 • Een tijdschrift lezen, deze blog typen,… Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt met een kat in de buurt. Papier en laptops hebben blijkbaar een ontzettende aantrekkingskracht voor mijn harige huisgenoten.
 • Ik verlaat de supermarkt nooit zonder een doos. Voor mijn katten… Ik mag zo veel dure speeltjes kopen als ik wil, ze willen enkel dozen. En liefst elke week een nieuwe, want na een dag ligt de vloer alweer vol stukken karton.
 • Er is niets in huis echt van mij. Al mijn spullen deel ik met mijn katten. Gommen, balpennen en andere bureauspullen vind ik vaak terug onder een kast, een openstaande handtas is nooit veilig en mijn kleren zijn blijkbaar heel zacht. Vooral zwarte kledingstukken, waar hun achtergelaten haren extra goed zichtbaar op zijn, blijken ideaal om op te liggen. Ik slaap ook nooit alleen en het is natuurlijk de kat die het midden van het bed betrekt, ik krijg slechts het randje….

Een hond heeft een baasje, maar een kat heeft personeel 😉 Het leven met katten is in ieder geval nooit saai. Heeft jouw kat ook zo’n vreemde trekjes?

0 thoughts on “Confessions van een crazy cat lady

 1. Mijn ouders hebben 2 katten en die worden echt serieus in de watten gelegd. Zo gebeurt het wel eens dat mijn pa aan zijn bureau op een gewone stoel zit, terwijl een van de katten de bureaustoel ingepalmd heeft en daar ook mag blijven liggen…

  1. Haha, dat ken ik! Gelukkig is mijn bureaustoel vrij breed zodat we er met twee op kunnen. Al is dat voor mij wel minder comfortabel dan voor de kat 😉

 2. Herkenbaar! Hier staan er op de gekste plekken kartonnen dozen omdat de katten daar graag in slapen. Die dozen vormen een deel van ons interieur. Ooit gaat dat echt wel een trend worden, kartonnen dozen in je interieur. Mark my words. 😉

  1. Dat is nu al een trend, de grotere dozen bijten ze niet kapot en gebruiken ze als slaapplaats. Die mogen niet meer weg! Ach ik ben het al gewoon. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *