Close
13 opmerkingen die ik als single niet meer wil horen

13 opmerkingen die ik als single niet meer wil horen

Ik ben single. Geen lief, geen vriend, geen vrijer (wie heeft dat woord eigenlijk ooit uitgevonden?) of hoe je het ook wilt noemen. Ik heb daar eigenlijk geen problemen mee. Maar op sommige momenten lijk ik wel de enige die daar vrede mee heeft. Op elk (familie)feestje is mijn burgerlijke staat inspiratie tot gespreksstof. Mij allemaal goed, maar wees dan alsjeblieft een beetje origineel. Onderstaande dingen hoef ik echt niet (echt niet!) meer te horen. OPGELET: deze post bevat een lichte (heel licht maar hoor ^^) dosis sarcasme.

DSC_0887

 •  Dus jij hebt nog geen vriend? Dit is niet eens een vraag, maar een observatie. Ik ben al blij dat je het woord vrijer niet gebruikt.
 • En jij bent al 22? Dat is toch wat er op mijn identiteitskaart staat. Jij bent echt wel goed in observeren. Wil je daar soms een diploma voor?
 • En? Moet je niet iets vertellen? Oh ja vergeten! Ik heb al 2 dagen een vriend. Hij is 25 jaar ouder, ondertussen ben ik al zwanger en morgen emigreren we naar Marokko. Jij nog iets nuttigs te vertellen?
 • Het mag ook een meisje zijn hoor. Oef, ik dacht dat dat verboden was! Ben ik blij zeg dat je me even op een extra mogelijkheid hebt gewezen….
 • Wat doe jij dan hele dagen? Wel, ik zit in de zetel al wenend te wachten tot een man op een wit paard mij komt halen. Oké niet waar, het mag ook een bruin paard zijn.
 • Je moet er wel voor openstaan hé. Mijn favoriet! Wat moet ik hier in godsnaam mee? Ik zal anders de voordeur gaan openzetten, kan hij direct een kopje koffie komen drinken.
 • Je zou wat meer moeten buitenkomen. Je zou je wat minder met mijn leven moeten bemoeien.                                                                                                                                                  P1040185
 • Straks zijn al de goei al bezet. En dan blijf ik helemaal alleen achter. Stel u dat voor zeg. Het leven is toch niet eerlijk!
 • Er zijn nog genoeg vissen in de zee. Ja, wat is het nu eigenlijk? En wat voor een belachelijk spreekwoord is dat eigenlijk. Het klopt niet eens, want de vispopulatie is aan het uitsterven.
 • Wil je dan geen kinderen? Misschien niet, misschien wel. Maar maak je maar geen zorgen. Er is nog altijd adoptie, IVF en onenightstands.
 • Je kan ook altijd online gaan zoeken. De enige reden dat ik nu meteen online wil gaan is om jou te verwijderen als vriend.
 • Een relatie is ook niet alles. Spreek je uit ervaring? Want in jouw geval kan ik dat begrijpen.
 • Je moet eerst van jezelf houden. Urgh. Hou. Uw. Mond.

Welke clichés rond single zijn krijg jij vaak te horen?

0 thoughts on “13 opmerkingen die ik als single niet meer wil horen

 1. Voor ik mijn man leerde kennen was ik ook lang single. Alle uitspraken die jij opsomt, heb ik ook te horen gekregen. Onvoorstelbaar welke clichés iedereen toch telkens weer boven haalt!

  1. Haha ja idd, ik heb er geen probleem mee dat mensen mij erover aanspreken, maar wees alsjeblieft toch wat origineel ipv clichés op te voeren 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *