Close

Series #3: La Douce France

Wat is er leuker om te ontdekken dan een geweldige nieuwe serie? Ik kijk veel liever series dan films (en dan vooral historische series) om de simpele reden dat het verhaal uitgebreider is en je de personages veel diepgaander leert kennen. Elke maand heb ik wel weer een nieuwe serieverslaving en deze wil ik graag met jullie delen. Vandaag stel ik drie series die zich afspelen in Frankrijk aan jullie voor. Bekijk mijn vorige aanraders hier en hier.

The Musketeers

Eén van mijn all-time favorites. The Musketeers is een BBC serie gebaseerd op de personages van Dumas. Momenteel loopt het derde seizoen, dat jammer genoeg het laatste zal zijn.

Waar gaat het over? De jonge D’artagnan verliest zijn vader en trekt naar Parijs om er wraak te nemen op de musketiers. Al snel blijken er ergere schurken in het spel en wordt D’artagnan zelf musketier. Hun taak: de koning en koningin veilig stellen, koste wat het kost. Maar de musketiers hebben elk hun eigen problemen. En dan is er nog de geheimzinnige Milady De Winter en de nietsontziende kardinaal Richelieu met zijn Rode Wacht. Eén voor allen of iedere man voor zichzelf?

Deze serie is de ultieme combinatie van actie, drama, romantiek en vooral veel humor. Oké, de acteurs mogen er ook wel zijn 😉 Maar voor mij is het de humor die het hem doet. Ik lig meerdere maken strijk met de sarcastische opmerkingen van vooral Athos en Porthos. Ik vind de acteurs ook allemaal geweldig goed spelen. De vier hoofdpersonages hebben een leuke chemie samen, en ook de overige personages zijn mooi uitgewerkt, met toch wel een glansrol voor Ryan Gage als koning Louis. De verhaallijn over de seizoenen heen houdt je echt aan het scherm gekluisterd.

The Missing

Een Britse serie met een Vlaamse kantje. Niet alleen werd de productie gedeeld met de VRT, ook de titelsong is van de Belgische band Amatorski.  Vlaamse acteurs Titus De Voogt en de altijd geweldige Johan Leysen maken hun opwachting naast hoofdrolspeler James Nesbitt. The Missing was een afgerond verhaal na 8 afleveringen, maar er zal een tweede seizoen komen die rond een nieuwe case zal draaien.

Waar gaat het over? Tony en Emily Hughes zijn op vakantie in Frankrijk met hun achtjarig zoontje Oliver. Op een avond raakt Tony Oliver kwijt en moeten ze hem als vermist opgeven. De Franse politie, onder leiding van Julien Baptiste, zoekt met man en macht, maar ze vinden geen spoor van de kleine Oliver. Acht jaar later keert Tony als gebroken man terug naar het Franse stadje. Hij heeft opnieuw een aanwijzing te pakken. Ook Julien heeft de case nooit kunnen loslaten en samen gaan ze op zoek naar de waarheid. Zullen ze Oliver nog levend terugvinden?

The Missing is een dramaserie met een hele hoop topacteurs. Je blijft kijken omdat je wilt weten wat er met Oliver is gebeurd. De serie heeft een vrij traag tempo, er wordt veel tijd besteed aan de ontwikkeling die de personages hebben doorgemaakt op acht jaar tijd. Er zijn daardoor veel flashbacks, maar ik vond dat wel een aangename manier van vertellen. Al bij al een beklijvende serie om gezien te hebben.

Versailles

All hail the king. Vikings-acteur George Blagden schittert als de zonnekoning en alleen al voor hem blijf ik kijken. Seizoen 1 van Versailles gaat over het moeilijke begin van zijn regeerperiode. Een tweede seizoen is ondertussen aangekondigd

Waar gaat dit over? Louis XIV staat bij het begin van zijn regering voor verschillende obstakels. Dan vat hij het plan op om van Versailles het grootste en mooiste paleis van Europa te maken. Het wordt een obsessie voor hem. Zijn broer Philip heeft het moeilijk met zijn positie van tweede man in het land en met het feit dat de koning zichzelf alles toe-eigent dat van hem is, inclusief zijn vrouw. Philip’s loyaliteit wordt op proef gesteld. Het leven van koning is namelijk nooit veilig en verschillende partijen zien Louis liever dood dan levend en willen de macht naar zich toetrekken. Wie is te vertrouwen?

Versailles is van Franse en niet van Britse makelij en dat merk je wel een beetje. De kwaliteit van de verhaallijnen en de dialogen zijn iets minder dan bij andere prestigieuze historisch series. En er is geen tekort aan ‘functioneel’ naakt. Maar Versailles is wel een onderhoudend schouwspel. Vooral het visuele plaatje klopt volledig. Historisch gezien is er regelmatig een loopje genomen met de realiteit, waardoor ik na aflevering 1 een groot ‘what-the-hell’-gevoel had. Maar na het vreemde begin wordt de serie echt wel verslavend. Ik ben benieuwd naar meer!

Drie totaal verschillende series die enkel hun setting gemeen hebben: Frankrijk. Welke ga jij zien?

0 thoughts on “Series #3: La Douce France

  1. Ik heb het eerste seizoen van The Musketeers al gezien, maar de andere series moet ik nog ontdekken. Ze lijken me allemaal wel een aanrader alleszins 🙂

    1. The Musketeers wordt alleen nog maar beter in seizoen 2 en 3 🙂 Je hebt in ieder geval nog veel kijkplezier voor de boeg 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *