Close
Herfstbucketlist

Herfstbucketlist

Oké, ik heb het vorige keer wel min of meer duidelijk gemaakt. Herfst is niet mijn favoriete seizoen. En het heeft dan ook nog eens de pech dat het voor de winter komt, een periode waar ik altijd echt tegenop zie. Dus ga ik proberen om seizoensgewijs een lijstje te maken van dingen die ik wil doen. Om te voorkomen dat ik moedeloos in de zetel zak ’s avonds kijkend naar een loos programma met een zak chips in de buurt. Dat mag zeker, maar niet te vaak.

Dit is dus wat ik deze herfst (die al even bezig is, maar toch) graag wil doen.

 • Nog minstens een keer naar een museum gaan
 • Naar een gezelschapsspellen café of zelf een bordspellenavond organiseren
 • Een herfstwandeling maken
 • Een puzzel leggen
 • Mijn fotoboek van Londen afwerken
 • Foto’s van Bilbao sorteren en een selectie maken
 • Nog twee historische nieuwsbrieven schrijven
 • Eens rond kijken of er een interessante online cursus is die ik wil volgen (en die dan eventueel beginnen volgen – we leggen de druk niet te hoog ;))
 • 20 dagen na elkaar een Duolingo streak behalen
 • Twee boeken uit de kast lezen (ik lees meer dan genoeg, maar vergeet soms dat ik geweldige boeken in de eigen kast heb staan, en laat bibboeken en e-books vaak voorgaan)

Ik wil bewust focussen op hele kleine dingen. Met project huis, het werk en mijn sociale leven daarnaast zijn de dagen al druk genoeg met momenten. Dit gaat om met aandacht dingen doen in de vrije momenten. Beetje meer schermvrij leven en bewust de voordelen van het seizoen meepikken.

We kunnen maar proberen hé. Wat wil jij deze herfst zeker doen?

0 thoughts on “Herfstbucketlist

 1. Wij hadden gisteren een spelletjesavond met vrienden, dat is heel leuk om eens te doen. En ik ben niet eens zo’n grote fan van bordspellen, haha. Ik wil deze herfst vooral in beweging blijven, want de voorbije tijd was het zo druk dat ik in mijn vrije tijd altijd puffend op de zetel te vinden was.

 2. Veel bloggen is mijn voornemen, ook veel wandelen in hopelijk niet te nat herfstweer. Ik haat de winter, daar mag ik nog niet aan denken… liefst zou ik in winterslaap gaan vanaf 2 januari tot 21 maart maar ja, dat kan niet…

 3. Ik dacht dat iedereen herfst leuk vond, maar jij dus niet! Goed om een lijstje met dingen te hebben waar je in ieder geval wél naar uit kunt kijken dit seizoen 🙂 De herfstwandeling is gisteren van mijn lijstje afgestreept en ik heb ook de Duolingo streak behouden als doel – als het goed is tik ik de 1000 dagen aan binnenkort :O

 4. Ik hou van de herfst, meer dan van de zomer. De winter daarentegen duurt me meestal te lang: eens februari heb ik het wel gehad en dan is het nog zó lang wachten op de lente. Mijn lijstje voor de herfst, waarvan er een aantal al uitgevoerd zijn: boswandelingen maken, bewaarwafeltjes bakken, bezoekje aan Ikea en aan Loods 5 in Nederland, gerecht met pompoen maken (of door de hubby laten maken 😉), relaxmassage laten doen bij schoonheidssalon, lang weekend naar een boshuisje met houtkachel.

 5. Welke taal ben je aan het Duolingo’en? :p Ik wil het ook weer opstarten maar dat is typisch zoiets waar ik dan na een week ofzo compleet van vergeet dat ik er mee bezig ben.
  Lijkt me een fijn haalbaar lijstje. Veel plezier ermee!

 6. Ik vind de herfst echt wel leuk, maar moet tegelijkertijd ook opletten van niet elke dag in de zetel te belanden met een zak chips. Jouw lijstje kan mijn lijstje zijn. Ook niet te veel willen (doen): de kleine dingen maken het wel groots.

 7. Ik probeer nog altijd elke avond voor ik ga slapen te lezen, en da’s goed aan het lukken én doet me ook goed. Ik wil ook nog graag een boswandeling maken en terug beginnen puzzelen! En goed op voorhand aan de kerstcadeaus beginnen haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *