Close
Eindeloze zomer

Eindeloze zomer

Kan er iemand de zomer terug aanzetten? Ik denk dat trouwe lezers wel weten dat ik geen fan ben van de winter of de herfst. Ik vond de afgelopen zomer dan ook geweldig. Maar op een of andere manier leek ik wel de enige?

Ik heb echt veel mensen horen verlangen naar de herfst en horen klagen over de zomer. En ja, we hebben een aantal dagen van 30+ graden gehad. Maar in mijn ogen niet zo veel vaker dan andere zomers. Er stonden precies van overal herfstmensen op die verlangden naar een deken en een kop koffie of thee.

En naar regen, wind, vroeger donker buiten. Want geef nu toe, de herfst is niet alleen maar pompoenen en dekentjes. De herfst is even vaak met een natte jas en aangedampte bril ergens binnenkomen. En diezelfde herfstmensen geven dan met schroom toe dat ze die regen en wind nu ook niet het leukst vinden aan de herfst -terwijl het net daar toch een beetje om gaat in dit seizoen?

Geef mij dan maar het gevoel van een eindeloze zomer. Bijvoorbeeld op 1 juni. De belofte die in de lucht hangt van mooi weer, lange avonden met veel licht, vakantiedagen in het vooruitzicht. Er bestaat toch geen mooier uitgangspunt?

En lieve herfstmensen, jullie mogen er zeker zijn. Geniet van dat deken en die koppen thee. Maar laat mij als zomermens nu ook even met weemoed door het raam kijken. Mij opnieuw in die jeansbroek wringend en op zoek gaand naar een sjaal. Met altijd een zakdoek bij de hand voor de allereerste verkoudheid van het seizoen.

It’s me, not you. Maar geef mij aub snel terug een eindeloze zomer.

P.s. 1 Ik ga de komende dagen eens werk maken van een herfstlijstje met leuke dingen die ik kan/wil doen om de donkere dagen te counteren.

P.s. 2 En nee, begin me niet over kerstmis. Het is zo al erg genoeg ;).

7 thoughts on “Eindeloze zomer

  1. Ik ben net daarom een lente-mens, dan hangen de langere dagen in de lucht en de belofte van de zomer. Want tegen de eigenlijke zomer met hoge temperaturen kan ik niet zo goed 😉

  2. Amai ja zo, de belofte van een lange zomer, zalig. Ik vond de hittegolfdagen precies ook wel meevallen. Alé leuk vind ik die niet, maar ik vond nu ook niet dat er zoveel van waren. Al snap ik de aantrek van de herfst ook wel hoor. Regen is inderdaad niet tof (als je buiten bent haha), maar de herfst gaat mij toch ook vooral om uitrusten na de zomer, het binnen gezellig maken, en dan mag het voor mij part wel regenen. Al ben ik ook wel 100% een zomermens hoor. Ik had gisteren voor de eerste keer een jeans aan in 4 maanden en ik wou wenen haha.

  3. Ik ben een jeansmeisje dus ik ben blij dat ik die weer aan kan. En mijn collectie truien lag ook al lang te lonken. Ik vind de herfst leuk gewoon om de gezelligheid en ook wel dat het iets frisser is. Dacht altijd dat ik een zomermens was maar ben toch veranderd precies. En ik vind regen ook niet eens zo erg. Das best gezellig als je goed gekleed een wandelingetje gaat maken vind ik :p

  4. Wel het deed vies om aan het eind van die laaaange zomer vol kleedjes terug een broek aan te doen, dat weet ik nog goed! Een pak minder comfortabel ineens. Het enige andere wat ik aan de zomer mis is het vele daglicht! Het zou de winter zoveel draaglijker waren als de dag niet al om 5 uur gedaan was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *