Close
Op het nachtkastje #58
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #58

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • In het derde deel van Kingmaker serie proberen Catherine en Thomas nog steeds een belangrijk geheim over de koning te bewaren. Wanneer de hertog van Warwick rebelleert tegen diezelfde koning, worden ze alweer meegetrokken in de ingewikkelde intriges van de Rozenoorlogen. Divided souls was beter dan het vorige deel en ik kijk uit naar het sluitstuk ‘Kingdom come’.
  • Jennifer Saint’s debuutroman gaat over Ariadne, dochter van koning Minos, die Theseus een draad geeft om uit het doolhof van de Minotaurus, haar halfbroer, te ontsnappen. Een bekend verhaal, zo lijkt het. Maar de focus ligt op Ariadne’s leven na haar vertrek uit Kreta, wanneer Theseus haar in de steek laat. Ook Ariadne’s zus Phaedra krijgt het zwaar te verduren. Een sterke hervertelling alweer met een focus op het onrecht dat vrouwen in dit soort mythes te verduren krijgen.
  • Ik kocht I, Eliza Hamilton na het zien van de fantastische musical Hamilton in de hoop meer te weten te komen over de vrouw achter Alexander. In dit boek wordt Eliza al snel over haar oren verliefd op de arme, maar charmante en intelligente Alexander. Ook haar oudere zus Angelica is in de ban van haar schoonbroer, maar waarschuwt Eliza voor diens ambities. Ik had veel meer verwacht van dit boek. Eliza is zo verliefd op haar man dat ze zijn fouten niet ziet en/of onmiddellijk vergeeft. Ik had liever haar verhaal gelezen dan dat van haar man.
  • De verborgen apotheek las ik uit op enkele dagen omdat het een licht verhaal is over twee vrouwen in de knoop met zichzelf. Charlotte trekt naar Londen om haar huwelijksverjaardag alleen te vieren nadat haar man haar bedrogen heeft. Zo vindt ze in het slib van de Thames een oud apothekersflesje. Dit leidt haar naar het verhaal van Nella uit de 18de eeuw die vrouwen gif verstrekte om hun lot in eigen handen te kunnen nemen. Eentje die niet lang gaat blijven hangen, maar mij wel enkele uurtjes heeft meegesleurd. Ideale lectuur voor aan een zwembad.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era.

Meegemaakt

  • Leren schermen tijdens ons jaarlijks bedrijfsweekend. Ik heb bijna drie jaar lang geheim moeten houden wat het programma was, dus ik ben blij dat we eindelijk zijn kunnen vertrekken. En dat schermen, dat blijkt leuker (en vermoeiender) dan gedacht. Echt een aanrader om eens met een groep te doen. Alleen al om de grappige pakjes en het feit dat je pijnloos op elkaars hoofd mag slaan met een sabel.
  • Verder was het weekend echt de max. We hadden geweldig goed weer. Een beetje parkeerproblemen. Een superlekker diner. Dat drie uur later werd geserveerd dan gepland. En ik kroop belachelijk moe in mijn bed om op tijd op te zijn om het ontbijt klaar te zetten en nog even aan zee te passeren. Een weekend voor de boekskes zou je kunnen zeggen. En om een paar dagen van te bekomen, dat ook.
  • Een week later stond het dansoptreden op het programma en na twee jaar was ook dat weer de moeite. Vooral fijn om het eindelijk eens met deze groep te doen en ik ben niet op mijn doos gegaan. Hoera!
  • Unpopular opinion als introvert: ik vind het geweldig dat eindelijk al die events van het voorjaar eens kunnen doorgaan. Ok, ik geef het toe, ik moest niet naar communies of andere saaie familiefeesten. Maar hey, eindelijk kunnen we eens echt genieten van dat mooie weer!

Geblogd

Welk boek ben jij aan het lezen?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #58

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *