Close
Op het nachtkastje #55
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #55

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

Een wat latere update deze keer en dus werd er heel wat gelezen.

 • In The Leviathan* komt Thomas thuis van de oorlog en ontdekt hij dat zijn vader stervende is. Zijn zuster Esther beschuldigt de meid van hekserij. Een historische roman met een flinke portie magisch realisme. Het boek heeft een prachtige cover en Rosie Andrews een heel fijne vertelstijl. Hoewel ik niet helemaal weg was van het einde is het toch een auteur om in het oog te houden.
 • Binnenkort komt het 5de en laatste seizoen van The Last Kingdom uit en dus wou ik nog graag het laatste boek lezen dat voor dit seizoen zal gebruikt worden. In the flame bearer wil Uhtred eindelijk zijn thuisbasis Bebbanburg veroveren maar de Schotse koning maakt het hem niet makkelijk. Eén van de beste delen van de reeks en hoewel de serie dus stopt, wachten er nog drie boeken.
 • Het proces van Kafka las ik voor The classics club. Ik kan nu eindelijk met succes het woord kafkaiaans gebruiken. Het boek zelf vond ik niet zo geweldig. Het leek wel 10 lagen te hebben, voelde heel beklemmend aan en ik vond de rol van de vrouwen in het boek wat problematisch. Feministisch? Moi? Een beetje misschien.
 • In Wildevrouw ontmoeten we Beer die al drie vrouwen in het kraambed is verloren. In zijn herberg te Antwerpen ontvangt hij midden 16de eeuw figuren als Breughel, maar de onrust tussen protestanten en katholieken smeult door de stad en wanneer een wildevrouw in zijn herberg arriveert gaan de poppen aan het dansen. Ik had de eerste hoofdstukken wat schrik van het literaire taaltje, maar eens ik het gewend was heb ik genoten van dit verhaal. Omdat het eens wat anders was en zich afspeelt in ons landje.
 • Tot slot las ik verder in de Marwood en Lovett serie van Andrew Taylor. James Marwood en Cat Lovett komen in ‘The last protector‘ terecht in de intriges van de hertog van Buckingham en de Cromwell familie. Eén van de betere delen van de reeks, maar ik raad aan om te beginnen met ‘The ashes of London’ (het eerste deel).

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik als recensie-exemplaar via Netgalley in ruil voor mijn eerlijke mening.

Gezien

 • Ik ben helemaal om met Downton Abbey, dat ik dus volledig gemist had, maar nu integraal op VRTnu staat. Ik zit ergens aan het einde van seizoen 2 en heb dus nog wel wat te gaan.
 • Verder kijk ik ‘De verraders’ (niet zo goed als De Mol), ben ik gestart aan ‘Twee zomers’ (Koen De Bouw en Kevin Janssens maken altijd alles goed) en kijk ik uit naar de echte ‘De Mol’ natuurlijk.

Meegemaakt

 • Een aantal moeilijke weken op het werk doordat de eenzaamheid van het thuiswerken er echt inhakte. Er zijn veel voordelen aan telewerken, maar ik ervaarde even alleen maar nadelen. Dus blij met code oranje (ook al voel ik mij alsof ik de enige ben, want ik lees overal van mensen dat ze verplicht worden om full-time weer te gaan en amai ik ben zo blij met mijn werkplek).
 • Een paar dagen Londen geboekt voor in juni. Het is genoeg geweest met dat thuisblijven. Het is nog wel even maar ik kijk er nu al enorm naar uit.
 • Ik geniet momenteel van een week verlof en hoop enkele dagen te gaan uitwaaien aan zee. Hoera!

Geblogd

Hoe gaat het daar?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #55

 1. Grappig je ‘verspreking’ (hoe heet dat zelfs in geschreven taal): ik begrijp daaruit dat Londen ‘feels like home’ voor jou?

 2. Oooh, ja, De Mol!
  Hier is het ferm aanpassen aan terug altijd op kantoor. Het is enorm fijn om weer samen met de collega’s te werken, de betrokkenheid geeft me wel nieuwe energie. Maar tegelijk zorgen de prikkels (en ook die van het verkeer) ervoor dat die energie ook snel weer keldert. Even weer een nieuwe balans zoeken dus.
  Geniet van je verlof, je zal het treffen met het weer denk ik. En oooh, Londen! Superfijne vooruitzichten!

 3. Ik kijk ook zo uit naar ‘De Mol’! ‘De Verraders’ is zeker niet even goed, maar ik vind het wel leuk om te kijken. En raar maar waar, maar ik vid Astrid Bryan (ale ja Coppens) daar heel tof in. ‘Twee Zomers’ vind ik ook echt supergoed. En yay, Londen en uitwaaien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *