Close

Lichtpuntjes #25

Het is van in oktober 2021 geleden dat deze rubriek nog eens online kwam, dus hoog tijd voor een nieuwe portie lichtpuntjes. Ik moet eerlijk toegeven dat de laatste maanden niet de beste waren, dus daarmee dat het eens zo belangrijk is om dit lijstje eens te maken natuurlijk.

 • Gaan spieken bij een ander koppel dat net verhuisde naar hun nieuwbouw en die dus al iets verder staan. Ik kon al mijn vragen is afvuren en gewoon lekker afkijken :). (Zijn zij ook komen doen, toen wij al met de ruwbouw bezig waren hoor).
 • De vloer die klaar is. Ook ingewassen enzo (wat is dat toch een vuil gedoe ook!).
 • Mooie crossen op tv (jammer genoeg niet in real life 😢).
 • Dit jaar nog eens met aandacht kerstkaarten schrijven. Iedereen kan wel eens een positief berichtje gebruiken.
 • Naar het nogal arty farty licht’festival’ in Leuven. Het was niet echt een festival, eerder 5 installaties doorheen Leuven. Maar gewoon al het feit dat we eens iets gingen doen ipv. altijd in de zetel te hangen vond ik leuk.
(Un)holy night in Leuven
 • Mijn werkplek kreeg het befaamde duurzame B Corp label. We hebben er de afgelopen hard aan gewerkt achter de schermen, maar eindelijk mocht ik mee de externe communicatie plannen daarrond. We kregen heel wat fijne reacties van klanten en partners. En ik ben er nog steeds super trots op om voor een B Corp te mogen werken.
 • Het feit dat de kerstvakantie dan toch eindelijk was aangebroken. Het was hoog tijd.
 • Een paar leuke kerstcadeautjes. Ik ben niet zo’n spullenmens en ben dus altijd blij als ik nuttige cadeaus krijg, zoals boeken of een puzzel :D.
 • Die paar dagen dat ik de afgelopen maanden toch nog op kantoor kon zijn. Altijd fijn om met de collega’s te kunnen babbelen, lachen en stoom aflaten.
 • Ik gaf een gastles aan de hogeschool Thomas More over ‘Webtoegankelijkheid’. En ik geef het toe: ik was een beetje gestresst daarvoor omdat ik het wat droge topic toch boeiend wou brengen. Het was ook een digitale les, dus niet zo ideaal. Maar het ging goed en ik hoop dat de jongeren er iets van opgestoken hebben.
 • Een fijn oudjaar dat we rustig hebben gehouden bij vrienden thuis met lekker eten en een spelletje.
Hof van Busleyden, in Mechelen
 • De eerste dagen na de vakantie die verbazingwekkend productief waren. Misschien omdat iedereen nog een extra week kerstvakantie had en ik kon doorwerken. Maar het ging zo slecht met de concentratie eind december, dat ik een grote zucht van opluchting sloeg nu het in januari weer een pak beter blijkt te gaan.
 • Het feit dat de danslessen voorlopig wel gewoon kunnen blijven doorgaan.
 • Een nieuw afgedrukt fotoboek dat op de mat beland (of ja in de brievenbus). Valencia was het laatste reisfotoboek dat ik nog moest maken, dus laat die nieuwe tripjes maar komen.
 • Naar de expo ‘Uitbundig verleden’ in het Hof van Busleyden. Het is maar een korte expo (ongeveer een uur), maar ik vond hem echt heel interessant.

En hoe ben jij het nieuwe jaar gestart? Heb je voldoende oog voor de leuke dingen?

0 thoughts on “Lichtpuntjes #25

 1. Ik probeer aan het eind van de dag 3 dingen op te noemen waar ik dankbaar voor was. Zelfs tijdens deze grijze periode lukt dat gelukkig nog vlot.

 2. Tof dat je eerste week na je verlof heel productief was én dat je zo geniet van je kantoordagen. Ik herken me in beide heel erg 🙂

 3. Wat een fijn lijstje! Ik noteer elke dag ook drie dingen waar ik dankbaar voor ben geweest en probeer sinds het begin van deze maand mijn werkdag positief af te sluiten door een paar gerichte vragen in mijn bujo te beantwoorden. Kwestie van ook daar lichtpuntjes te blijven zien 😉

   1. Ik moet er soms ook over nadenken hoor om er drie te vinden. En vaak zijn het echt kleine dingen zoals de zon die schijnt, een lekkere kop thee, … Die vragen, neen, ik heb er een aantal maar ik beantwoord ze niet elke dag allemaal. Hangt ook wat af van hoe de dag ging. Maar het is vooral een indicatie / graadmeter en een goeie tool om mijn dag positief af te sluiten.

 4. Ik was voor het tweede jaar op rij slecht met kerstkaarten. Volgend jaar ga ik meer moeite doen, als in op tijd kopen, op tijd beginnen schrijven, op tijd opsturen. En niet wachten tot ik zelf de eerste krijg want dat was dit jaar ook pas enkele dagen voor kerst dus ja, dan was het voor mij al te laat om er nog aan te beginnen….
  Fijn, zoveel lichtpuntjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *