Close
Op het nachtkastje #50
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #50

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Editie 50 al, wow! Ik ben al een tijdje aan het denken om iets anders te doen met deze rubriek. De afgelopen maanden was dit nogal de grote boekenshow, wegens weinig andere dingen die gebeurden in mijn leven. Vandaag doe ik nog eens een poging. Suggesties zijn zeker welkom!

Gelezen

 • De nieuwste Tatiana De Rosnay is eigenlijk haar allereerste roman ooit geschreven die nu pas gepubliceerd raakte. In dit leven is van jou kruisen de levens van de introverte jonge snaak Martin en de dakloze Céléstine door wie hij geïntrigeerd raakt elkaar. Een warm teder verhaal met personages zoals we ze van De Rosnay gewend zijn. Schoontje om op een dag uit te lezen.
 • Captive queen is een wat oudere roman van Alison Weir die gaat over Eleanor Of Aquitaine, voornamelijk haar huwelijk met Henry II van Engeland. Niet mijn favoriete boek van Weir en ik las al leukere boeken over Eleanor. Maar wat een leven heeft die vrouw toch gehad, hé! (Hier kan je meer lezen over haar).
 • Mijn favoriete boek van de maand was ‘A thousand ships‘. Een hervertelling van de Trojaanse oorlog vanuit het standpunt van de vrouwen die vaak niet zo’n grote rol spelen in het verhaal. Van de Hecabe en Cassandra in Troje, over Klythemnestra en Penelope in Griekenland, tot de godinnen Athena, Hera en Aphrodite. En wat dacht je van de nimf Oenone, de zeegodin Thetis of Creusa die ’s nachts in een brandend Troje ontwaakt? Ze doen allemaal hun kant van het verhaal. 5-sterrenboek dit!
 • Lolita was de volgende klassieker op mijn lijstje en mijn eerste Rus, al is het boek oorspronkelijk in het Engels uitgegeven. Het is een verontrustend verhaal over een man die verliefd wordt op een 12-jarig meisje en intimiteit zoekt bij haar. Nabokov schrijft poëtisch, elke zin is een verhaal op zich. Het is zo poëtisch dat het vermoeiend wordt en ik het een beetje gehad had halverwege (sorry). Maar wel zo’n boek dat je een keertje gelezen moet hebben, toch? Bevreemdend is het juiste woord denk ik.

Ah ja, misschien nog een klein detail. Lolita was mijn 35ste boek van het jaar en daarmee heb ik mijn leesdoel van 2021 behaald. Een beetje te vroeg klaar, dat heb ik nog wel eens voor, maar nu is het wel extreem. Ik ben dan maar in een dikke klepper begonnen waarover volgende keer ongetwijfeld meer.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era.

Gezien

Het najaar op de Vlaamse tv is toch weer iets veelbelovender dan anders. Al steek ik bewust minder tijd in tv en sla ik dus ook bepaalde dingen over.

 • Ik wacht nog op ‘De bende van Jan De Lichte’, ‘Dancing with the stars’ en het nieuwe seizoen van Undercover.
 • Werden hier wel al gesmaakt ‘Red light’, ‘Het scheldepeloton’ (met zakdoek in de hand dat wel) en ‘Onder vuur’.
 • Werden al gestest, maar nog niet overtuigd. ‘The best-of’ (Tis wel leuk, maar tis geen ‘Liefde voor muziek’, maar het is toch wel leuk?) en ‘K2 zoekt K3’ (ik ben normaal echt fan van dat format, maar ik vind het deze keer heel Gen Z gemaakt en de eerste aflevering was echt flauw qua niveau, toch?).

Meegemaakt

 • Een vakantie die euh heel anders is gelopen dan gepland. Geen driedaagse in de Ardennen, wat het hoogtepunt moest worden, want het lief was ziek. En dus was er stress voor corona en testen enzo, maar het was geen corona, maar een stevige bacterie. Enfin, jullie geen mijn terugblik op de zomer teleurstellend vinden vrees ik :). Ik heb er lang meegezeten, maar ondertussen heb ik er vrede mee ofzo. Volgende zomer beter, zeker?
 • Ok nee, haha, zo tevreden ben ik er niet mee. Ik merk dat ik al die september-vakantiegangers intens haat met hun zomerse foto’s en bikinilijven. Ik heb zo hard de zon en dat vakantiegevoel gemist. Soit. Ooit is het weer aan mij, jongens.
 • Ik begin stilaan me terug ok te voelen in mijn nieuwe jas en durf dingen te plannen en vooruit te kijken. Dat voelt echt goed!
 • Dat betekent weer twee, drie keer per week terug gewoon de trein opstappen en naar kantoor gaan en de collega’s zien waardoor mijn werk toch soms veel efficiënter verloopt. Soms ook niet als er moet bijgebabbeld worden.
 • Ook eens de trein gepakt naar een vriendin in Antwerpen voor een gezellige namiddag daar.
 • En terug danslessen, we zullen voor hoe lang dit jaar. Maar ik wil echt eens een volledig jaar dansen nu, aub coronagoden?

Geblogd

Wat kijk jij momenteel graag op tv?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #50

 1. ‘Onder vuur’ kan mij ook boeien! De Columbus vind ik ook, geweldig. En K2 zoekt K3 is hier ook een vaste waarde, maar dan vooral omdat we een vijfjarige dochter hebben. Wel leuk om te zien van welke kandidaten zij enthousiast wordt :-).

 2. Ik vind ‘K2 zoekt K3’ ook deze editie wel weer tof! En ‘Red Light’ vind ik ook heel tof. ‘De tijd van ons leven’ vond ik ook leuk. Ik volg echt véél te veel (en vaak ook nog eens bagger, zoals ‘Temptation Island’ haha), terwijl ik ook nog wat dingen op Netflix zou willen zien. Zwaar leven 😀

 3. Fijn dat je je leesdoel al bereikt hebt. Ik ben er bijna aan dat van mij :).
  Ik kijk naar The Good Doctor (en ook K2 zoekt K3, samen met de twee dochters).

   1. Alleeee Urbanus! Da’s het generatieverschil waarschijnlijk 😉 Ik vind het vooral confronterend dat ik de helft van die jonge artiesten die meedoen, totaal niet ken. Ook de leeftijd zeker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *