Close
Een terugblik op de regenachtige zomer
rhdr

Een terugblik op de regenachtige zomer

In juni maakte ik een bucketlist voor de zomer op. Ik had toen net een weekje vakantie achter de rug, waarin het prachtig zonnig weer was (weten jullie dat nog, die 32 graden in juni?). En ergens dacht ik dat deze zomer eindelijk eens wat normaler ging worden. En hoewel corona eindelijk wat teruggas nam door de vaccinatiecampagne, stak het weer ons flink stokken in de wielen. Dus moet ik met spijt toegeven dat mijn zomer flink is tegengevallen en dat ik nog niet eens geslaagd ben in de helft van de lijst. Oh-ow. En dat ligt zeker niet alleen aan het weer.

 • Ingeënt worden. Op het moment van schrijven wist ik nog niet dat ik niet veel later zou opgeroepen worden via Qvaxx en dat ik daardoor al een eerste prik had gehad. De tweede prik werd gezet op 17/07.

Deze is natuurlijk wel gelukt. De dag na mijn tweede prik voelde ik me zoals zovelen niet geweldig. En ik heb me nog twee weken lang heel moe gevoeld. Ik weet niet of dat van de prik was, of gewoon een soort algemene ontlading na een druk en stresserend voorjaar. Maar ik voel me een pak veiliger nu het allemaal achter de rug is.

 • Iedere maand een museum bezoeken. Daardoor staat de teller op drie, dat lijkt me haalbaar? Ik wil mijn Museumpas nog ten volle gebruiken deze zomer! En met veel inspiratie naar huis gaan en verslagjes maken voor jullie. Op het lijstje: de tentoonstelling in Parcum, LABIOMISTA, het vernieuwde Mu.Zee en ik hoop ook eens in Gent of Antwerpen te raken om zonder voorkennis een museum binnen te stappen.

Deze is misschien deels wel wat gelukt. Aangezien we Parcum konden afstrepen in juni en we in augustus een dagje in Antwerpen vertoefden en ook het Rubenshuis bezochten.

Rubenshuis
 • Enkele dagen naar zee. Want dat moet gewoon.

Tot mijn spijt moet ik zeggen dat ik in 2021 ’t zeetje nog niet heb kunnen bewonderen.

 • Een aantal leuke daguitstappen. Zo met rondslenteren, dingen bezoeken, lekker uit eten en een voldaan gevoel op de terugrit.

Twee dagen is dat gelukt. Eind augustus. In juli was het elk weekend zo’n slecht weer dat we wel moesten binnen blijven. Maar in augustus gingen we dus naar Antwerpen en naar Pairi Daiza met de Wallonië Pass.

 • Fijne avonden met vrienden. Dit jaar echt. En waarschijnlijk zal dit pas voor augustus/september zijn, maar ik wil echt wel urenlang bijbabbelen in goed gezelschap en met lekker eten.

Dat is een keer of drie gelukt en dat was altijd super gezellig. Ook al moest ik er precies altijd wat van recupereren. Het doet deugd om mensen terug te zien, al zitten we nog niet op dezelfde frequentie als vroeger natuurlijk.

 • Lezen in de zon. Lezen in de schaduw. Lezen op bed. Lezen op een terras. Gewoon veel lezen en daarvan genieten.

Lezen in de zon, hahahahahahahaha. Neen dus. Maar lezen op bed en veel meer lezen dan anders: dat is nu eens het enige puntje dat ik echt overtuigend kan afstrepen. Ik las al zeker 15 boeken sinds 1 juni (and counting), mijn reading challenge van dit jaar heb ik zelfs al gehaald en dat al drie maand voor het einde. Als ik voor de rest niet veel te doen heb, lees ik. Laten we dat concluderen.

 • Toch proberen 1 keer per week naar kantoor te gaan. Om eens een andere omgeving te hebben. Collega’s terug te zien. In de stad wat rond te lopen. In hittegolfweken blijf ik liever fris thuis, maar anders reserveer ik graag een plekje.

Deze is niet gelukt omdat ik in juli het niet kon opbrengen naar kantoor te gaan om persoonlijke redenen. In augustus hadden we dan onze vakantie. Eigenlijk ben ik er maar twee dagen naar kantoor geweest deze zomer denk ik. Ondertussen ga ik terug meerdere dagen per week.

 • Minstens één keer per week naar de BBB of de zumba. Naar allebei mag ook. Ik wil echt terug wat mijn conditie beginnen opbouwen en het sociale contact tijdens de lessen doet me deugd.

Ik denk dat ik een keer of zes ben geweest. Voornamelijk naar de zumba en ook 1x naar de BBB maar ik doe dat eigenlijk niet zo graag dus besliste ik dat één keer per week voldoende was. Maar in de vakantieweken verkoos ik andere activiteiten boven de zumba dus :D.

 • Opnieuw voor één of meerdere dagen naar de Franstalige kant van België. Vorig jaar zijn Villers-la-ville en Seneffe heel goed meegevallen.

Wel, in het begin van de zomer boekten we een verblijf op 10km van Durbuy voor twee nachten. Ik keek er wel naar uit. Maar de dag dat we moesten vertrekken was het lief enorm ziek. Achteraf gezien bleek het een hardnekkige bacterie. Maar uiteraard kwamen sommige symptomen overeen met corona. Dus na een negatieve zelftest vertrokken we toch naar onze airbnb waar we de hele avond binnenbleven. Toen het de dag erna niet beter werd, zijn we weer naar huis gereden en heeft hij een pcr-test gedaan. Het was echt prachtig weer en ik stond weer thuis met mijn valies en een hoop coronastress. Gelukkig kregen we snel het verwachte negatieve resultaat. En heb ik dus maar weer zitten lezen. Tot zover onze vakantie. Ik kon er toen niet zo mee lachen. Maar soit, volgend jaar beter zeker?

 • Iets leuks doen voor mijn verjaardag. Bijvoorbeeld lekker gaan uiteten.

Het lief was net op tijd beter zodat we toch nog konden gaan eten op mijn verjaardag. Oef! We gingen eten in Mechelen en deden een stuk van de Mechelen Muurt wandeling. Favorieten waren de pelikaan van Dzia, de onderwaterhond van Smates en deze gloednieuwe schildering aan het Sociaal huis van SozyOne.

Sozyone
 • Ijsjes eten!

Dat is eigenlijk ook wel best gelukt. Ijsjesweer of geen ijsjesweer. Ik heb niet geteld hoe vaak, maar vaak genoeg gezien alle omstandigheden.

Al bij al was dit dus een rustige zomer waar ik eerlijk gezegd meer van had verwacht, maar ondertussen heb ik er vrede mee dat het gelopen is zoals het gelopen is. Het belangrijkste is dat ik stilaan mijn nieuwe jas weer helemaal aan heb en leuke dingen durf plannen en doen.

Hoe was jouw zomer?

0 thoughts on “Een terugblik op de regenachtige zomer

 1. Ik heb meer genoten van deze zomer dan van die van vorig jaar. Ik voelde me nu veiliger en meer ontspannen en dankzij een weekje vakantie had ik toch wel het gevoel er eens echt ‘uit’ geweest te zijn.

 2. Klinkt alsnog als een fijne zomer. En een tripje in de herfst is ook niet verkeerd 😉 ik ga de komende tijd ook even inhalen wat ik tijdens mijn vijf opname maanden gemist heb

 3. Fijne zomer toch wel hé. En nogmaals, LABIOMISTA zeker doen! Sowieso de moeite, en ge zit ineens in de schoonste stad van de wereld se 😉 (Haha neenee, hometown-bias :p ). En echt waar, op die tijd dat gij 15 boeken uitleest ben ik aan het zwoegen om één boek uit te lezen :p Respect, well done!

 4. Wij hadden meer dan 4 weken vakantie en we hebben genoten op ons manier… veel wandelen, fietsen, lekker eten, terrasjes… jammer genoeg was het minder weer, maar toch we hebben ons geamuseerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *