Close

28 dingen die ik goed kan

Afgelopen week werd ik 28 jaar. Zelf was ik nog niet gewend aan de 27 en schreef ik nog naar hartelust 26 neer als mijn leeftijd gevraagd werd. Dus hoe er nog maar eens een jaar voorbij is, niemand die het weet. Om te vieren dat ik nu echt wel op de TGV richting de 30 ben gestapt (ik heb veel vrienden die dat graag onder mijn neus wrijven :p), kom ik vandaag met een lijstje van 28 dingen die ik verbazingwekkend goed kan. Was lastig, maar ik ben uiteindelijk dan toch aan 28 dingen geraakt. Het ene al wat nuttelozer dan het andere.

 • Woordzoekers oplossen. Ik zet toptijden neer in de Libelle.
 • Nutteloze middeleeuwse geschiedenisweetjes opsommen op momenten dat het gesprek stilvalt.
 • Dessert eten.
 • Heten en noemen uit elkaar houden.
 • Dingen net niet laten vallen. Inclusief de nodige reflexen en rare schijnbewegingen
 • Met mijn ogen rollen 🙄
 • Van die nutteloze kaartjes volschrijven voor een verjaardag, huwelijksfeest of housewarming. Van mij krijg je altijd een volgeschreven kaart. Of je daar blij mee bent, dat is een andere vraag.
 • Mensen verbeteren die heten en noemen niet uit elkaar kunnen houden.
 • Zo enthousiast over iets willen vertellen dat ik over mijn woorden struikel. Echt elke keer!
 • Flauwe taalmopjes maken.
 • Een half uur op voorhand klaar zijn om te vertrekken. En dan toch vijf minuten te laat vertrekken waardoor ik ineens begin te stressen over te laat komen (en dan toch nog als eerste staan te wachten op de rest, maar dat ligt aan de rest).
 • Heel de menukaart lezen op restaurant om dan toch bij mijn eerste keuze te blijven.
 • Ongeduldig zijn.
 • Een bericht lezen, daar straks op willen antwoorden en het dan vergeten.
 • Evenveel tijd besteden aan het zoeken naar interessante boeken als aan het lezen zelf.
 • Stressen over dingen die ik niet kan controleren.
 • Vakanties plannen.
 • Inschatten hoe laat het is. Volgens het lief is dat mijn grootste talent. Heb ik al veel geld mee verdiend ook *ahum*.
 • Nederlandstalige liedjes meezingen. Engelstalig vaak ook, maar dan zit ik er soms eens naast qua tekst.
 • Heel veel interessante podcastafleveringen downloaden en er dan niet naar luisteren. Want wanneer doe je dat?
 • Aan het eten beginnen als ik al kei veel honger heb. Dat in combinatie met mijn ongeduld is een recept (heb je em? ;)) voor frustratie.
 • Te luid beginnen praten net wanneer je best wat stiller bent.
 • Luisteren, of toch volgens de collega’s. Ik ben namelijk één van ‘de luisterende oren’. Sinds ik dat ben, hebben al twee van mijn vier ‘praters’ (of hoe noem je de sidekick van een luisterend oor? Help!) hun ontslag gegeven…. Jep! Ik weet niet of er een oorzakelijk verband is.
 • In paniek raken omdat ik denk dat ik mijn gsm kwijt ben die niet meer in mijn handtas zit. Om hem dan onderaan diezelfde handtas te vinden, of in mijn jaszak of in mijn hand.
 • Op mijn intuïtie vertrouwen.
 • Winnen van het lief bij een gezelschapsspelletje, dat is nu ook niet altijd zo moeilijk ;).
 • Zo enthousiast over dingen praten die ik leuk vind zodat ik heel wat anderen overtuigd krijg om het ook te proberen (bv. de pilateslessen van Studio Natuurlijk, leuke restaurantjes, musea, series, boeken…). Ik ben eigenlijk een influencer zonder ervoor betaald te worden. Of iedereen is mijn enthousiast gedoe zo beu, dat ze maar toegeven. Kan ook.
 • Twijfelen. Geef mij twee opties en ik zal eentje kiezen. Maar al die keuzestress tegenwoordig met ongelimiteerde opties (vooral als ge aan het bouwen zijt! OMG, zelfs een simpele lichtspot heeft duuzend opties: rond, rechthoekig, wit, zwart, inox, mat, glazend… aaaargh). Het maakt mij kapot zeg ik u.

Ik heb zeker 7 keer nageteld of ik nu wel exact 28 dingen heb opgesomd, haha. Niet bepaald zaken om op mijn CV te zetten vrees ik, maar soit, ge kiest uw talenten niet hé!

Wat kan jij belachelijk goed?

0 thoughts on “28 dingen die ik goed kan

 1. Op je talent om kaarten vol te schrijven, ben ik wel jaloers. Ik geraak doorgaans niet verder dan ‘proficiat en geniet van je dag’. Dit tot mijn grote frustratie :-).

 2. Nog een late proficiat met je verjaardag, Annelies!

  En eerlijk, als ik ergens eens iets van heten of noemen gebruik moet ik altijd een 2de keer nadenken, over wat nu het juiste is :p Heb dat ook wel eens met als en dan!

 3. Eerst en vooral een late proficiat! Hopelijk heb je genoten van jouw dag! En wat een heerlijke lijstje is dat zeg! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *