Close
Even wegdromen

Even wegdromen

Ik zie mezelf niet echt als de grote wereldreiziger. Eerder als een huismus die af en toe haar vleugels eens uitstrekt. Reizen moet voor mij inspirerend en comfortabel zijn. Ik droom vooral weg van bestemmingen binnen Europa, met veel cultuur en geschiedenis en liefst ook wat natuurpracht. Een schoon bed en lekker eten mogen ook niet ontbreken (ik ben niet echt het type dat met de tent op stap gaat vrees ik).

Omdat er dit jaar waarschijnlijk geen buitenlandse vakantie inzit, vond ik het wel een leuk idee om eens een aantal bestemmingen op te sommen die echt op mijn bucket list staan. Dus voila, hier gaan we!

Schotland

Foto genomen tijdens mijn voorlopig enige dag die ik spendeerde in de Schotse Highlands

Het zal jullie niet verbazen dat ik met Schotland van wal steek. Wie mij al wat langer kent weet dat ik gek ben op de Britse geschiedenis en dat het Verenigd Koninkrijk daarom misschien wel één van mijn favoriete landen is. Mijn droomvakantie is daarom heel simpel: drie weken roadtrippen door Schotland. Met stops aan kastelen, hikes in de highlands, een picknick aan de oever van een meer en een verblijf op the Isle of Skye.

We zullen ons dan niet moeten verwachten aan geweldig weer (al waren wij in Glasgow in het voorjaar van 2018 in het gezelschap van prachtig lenteweer). Het zal ook niet goedkoop zijn en er zijn natuurlijk die vele hoogtemeters. Maar dat nemen we er allemaal graag bij.

De rest van Groot-Britannië

Ik ga nog meerdere malen moeten afzakken naar het land dat niet langer deel uitmaakt van de EU. De Cotswolds, het zuiden van Engeland, Cornwall, Wales, the Lake District… Het staat allemaal op mijn lijstje. Naast nog vele malen naar mijn favoriete stad Londen.

Kensington Palace, Londen

Italië

Naast Engeland, boeit Italië me enorm. Zowel de periode van de renaissance als natuurlijk het Oude Rome. Daarom staan er vooral twee streken hoog op het lijstje.

Het midden van Italië

Ik schreef hier eerst Toscane, maar het gaat eigenlijk veel verder dan dat. Want het hart van renaissance Italië ligt dan wel in Firenze, Toscane. Maar ook op het lijstje: Verona, Lucca, Siena, Volterra, Imola, Forli, Bologna en Ferrara.

Enfin, hier gaan we er ook niet komen met een paar dagen en er zullen misschien meerdere vakanties nodig zijn :). Ik wil vooral ook tijd nemen om te genieten van de architectuur en kunst in deze steden. De geschiedenis. En natuurlijk het lekkere eten. Zei iemand pizza en gelato?

Het zuiden: Napels en Sicilië

Vanuit mijn liefde voor de Romeinen staat een bezoek aan Pompeii heel hoog op het lijstje. Van Napels verwacht ik als stad weinig (zou heel vuil zijn), maar het is wel de bakermat van de Napolitaanse pizza natuurlijk. Daarna zou ik het fijn vinden om door te reizen naar het eiland Sicilië om ten volle van la dolce vita te genieten.

Uiteraard wil ik ook nog eens graag terug naar Rome, dat spreekt voor zich. En ook andere streken van Italië zou ik niet afslaan.

De Tiber in Rome

Andalusië

Hoe cliché ook, ik vind Spanje een geweldig land. Zeker Andalusië boeit me. Met dan graag een lang verblijf in Granada om het Alhambra te bewonderen. Dat is op dit moment mijn grootste must-see paleis dat ik nog niet heb kunnen afvinken. Bij uitbreiding wil ik graag naar Malaga, Toledo, Ronda en terug naar Sevilla. Het lijkt me ook ideaal om te roadtrippen in deze streek en te verblijven in een B&B op het mooie platteland. Ik zou er kunnen wonen denk ik.

Casa de Pilatos, Sevilla

Rusland

Terug even over naar de andere kant van Europa. Ik heb ook altijd een grote fascinatie gehad voor de Russische cultuur. Alleen weet ik niet of ik ooit de trip maak. Ik heb moeite met te reizen naar een land met een regime waar ik niet kan achter staan. Om die reden wil ik ook niet meteen naar Turkije en heb ik zelfs twijfels over Hongarije. Maar ik besef ook wel dat de mensen daar net toerisme nodig hebben en dat mijn weigering om naar daar te gaan bitterweinig uitmaakt. Soit, hier geen Moskou op het lijstje maar wel het koninklijke St-Petersburg. Ook wel de poort naar Europa genoemd. Met de Hermitage/het Winterpaleis, Peterhof en zoveel andere must-sees.

Een alternatief is een rondreis door de drie Baltische staten, wat me ook wel fijn lijkt om die mix van de Orthodox Russische cultuur en het Westerse mee te pikken. Bij uitbreiding vind ik sowieso wat wij hier de balkan, het oostblok of gewoon het oosten van Europa noemen interessant. Ik heb enorm genoten van Roemenië en Boedapest en hoop ook in de omliggende landen nog het een en ander te kunnen meepikken.

Boekarest, Roemenië

En dan ook nog…

Om de reis door Europa helemaal rond te maken zouden Scandinavië en Ijsland dan nu wel volgen. Maar dat zal zijn voor een periode in mijn leven dat mijn portemonnee wat voller is, haha. Als ik buiten Europa kijk, zijn er vooral 3 bestemmingen die me trekken: Canada, Zuid-Afrika en Jordanië. Om uiteenlopende redenen, maar toch vooral de natuur. Ik weet alleen niet of ik wereldreiziger genoeg ben om meteen zo’n vliegtuig op te stappen. Ach, ooit! Het voordeel aan niet meteen kinderen te willen is dat er in principe nog tijd genoeg is om (ver) te reizen. Eerst dat huis.

De foto’s in deze blogpost zijn allemaal van voorbije reizen. Ik bundel al mijn reisverslagjes en tips op mijn reisgidspagina.

Wat zijn jullie droombestemmingen binnen en buiten Europa?

0 thoughts on “Even wegdromen

 1. Mijn topland blijft Ierland, dus daar wil ik zeker nog eens terug naartoe. Mijn vriend is eerder voor Scandinavië en ik heb daar enkel nog maar een paar steden gezien, dus mee de natuur wat meer ontdekken zie ik zeker ook wel zitten.
  Zuid-Afrika spreekt zeker ook tot de verbeelding, maar op dit moment geen ideale bestemming. Australië lijkt me ook wel iets, als ik maar niet te veel slangen en spinnen tegenkom 😉
  En eentje die heel anders is, maar als ik ooit Azië doe, dan zou ik graag Japan eens aandoen.

 2. Haha amai, een hele waslijst! Rome en Malaga heb ik ook al bezocht. Rome is uiteraard buiten categorie, maar van Malaga was ik ook wel onder de indruk. Mooie, gezellige stad! Ik zou daar zo nog eens naartoe gaan, het is eigenlijk een reisje waar ik me nog het meeste van herinner, zo gezellig was het daar 🙂

 3. Oh, er staat ook nog wel een en ander op mijn verlanglijstje. Al probeerde ik door de omstandigheden niet teveel aan reizen te denken, maar het begint inmiddels weer aardig te kriebelen.

 4. Binnen Europa zou ik wel eens een grote Balkanreis willen maken. En eens helemaal rond de Baltische zee reizen lijkt me ook wel fijn (maar dat vraagt wel wat tijd). Buiten Europa: Namibië, Iran en een keertje naar Zuid-Amerika. Maar het hoeft allemaal niet per se. Ik ben heel blij dat ik tot nu toe al de kans heb gekregen om op veel mooie plekken te komen en ben eigenlijk dankbaar voor elke nieuwe plek die ik nog mag ontdekken.

 5. Oeh veel dezelfde droombestemmingen hier! Zuid-Afrika heb ik al gedaan en wil ik echt nog eens doen. En naar Jordanië wil ik ook zo graag! En Rusland, jaaa. IJsland ook, maar ik ga niet goed op koude reizen haha. En ja Spanje hé, altijd goed. Vooral dat eten, mmm.

 6. Als het zover is en ge wilt trainen voor die hoogtemeters dan doe ik graag mee! ’t Sloeg dit jaar nogal tegen (:
  Schotland staat trouwens ook op mijn wishlist, alleen dat weer schrikt me wel wat af, maar bon, erger dan in Noorwegen kan het volgens mij nauwelijks zijn en dat was alsnog een prachtige reis!
  Zeg over Firenze gesproken. Ik ben de laatste weken vaak aan mijn eerdere vakanties in de buurt daar aan het denken geweest (en dat het schandalig lang geleden is dat ik nog eens in Italië was) en misschien kies ik dit wel als bestemming voor onze volgende zuiderse citytrip! Als ’t oké voor u is he! Allez, to be continued dus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *