Close
Op het nachtkastje #49
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #49

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Ik ben wat later dan normaal, oeps! Dus maak je op voor een hele lijst boeken #nevernotreading.

Gelezen

Veel, want het is zomer (allez ja, als je de regen buiten beschouwing laat toch) en dan lees ik lekker lang!

 • De dieren van Lockwood manor, een gothic verhaal dat ik al zag opduiken bij verschillende bloggers. Het gaat over Hettie die tijdens WOII voor de collectie opgezette zoogdieren van haar museum moet zorgen. Maar eens in Lockwood manor beginnen dieren te verdwijnen of zich te verplaatsen. Fijn boek, niet weggeblazen.
 • Plague land is een historisch mysterie dat zich afspeelt vlak na de grote pestepidemie in Engeland. Oswald de Lacy wordt zo als derde zoon onverwacht de lord van Somershill manor en zijn eerste taak is de moord op een jong meisje oplossen. Wanneer niet veel later een tweede meisje verdwijnt en de dorpspriester over de duivel praat, begint de tijd te dringen. Het eerste boek in een detectivereeks rond Oswald. Graag gelezen.
 • In the last daughter * ontmoeten we Serena wiens tweelingzus jaren geleden verdween, ze weet echter niks meer van die nacht. Haar lichaam is nu gevonden en Serena keert terug naar Lovell Hall, de plek waar ze verdween om haar herinneringen terug te krijgen. Het mysterie van haar dood heeft te maken met een eeuwenoud reliek, de Lodestar, die magische krachten zou hebben. Daarom keren we ook terug naar de 15de eeuw waarin Ann Fitzhugh trouwt met Francis Lovell, de heer van Lovell Hall en beste vriend van de toekomstige Richard III. Heel fijn boek dat een mix vormt tussen geschiedenis, fantasy en mystery.
 • En dan was het nog eens tijd voor een klassieker. De keuze viel op de jeugdroman Treasure island van Robert Louis Stevenson. Een klassieke avonturenroman over piraten, waarin de jonge Jim Hawkins een schatkaart in handen krijgt en de zeilen hijst richting Skeleton Island. Moeilijk te lezen in het Engels, maar wel een topverhaal.
 • En dan een boek waar ik heel erg naar uit keek: The scarlet contessa over Catherina Sforza, mijn favoriete vrouw uit de Italiaanse renaissance. Het verhaal wordt verteld vanuit Dea, haar hofdame, en gaat ook voor een deel over diens magische krachten. Dat vond ik wat jammer, maar Catherina zelf komt er als een sterke vrouw uit die het zelfs de Borgias even moeilijk maakt. Kalogridis is zeker een goede auteur om te checken als je geïnteresseerd bent in de renaissance.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Gezien

 • De Disneyfilm Luca tijdens het bekomen van mijn tweede vaccin. Wat een heerlijk zomerse animatiefilm zeg!
 • The Channel 5 serie ‘Anne Boleyn‘ met een zwarte actrice in de hoofdrol maar dat stoorde me amper. Zeer goede moderne versie van het dramatische verhaal van haar ondergang.
 • Ook de docudramaserie over The Boleyns die momenteel op BBC 2 loopt is een aanrader, net als Walking Tudor England, een reeks van docu-afleveringen op Channel 5 gepresteerd door Suzannah Lipscomb, een Tudor geschiedkundige.

Meegemaakt

 • Een leuke avond met vrienden en, man, dat deed deugd!
 • We zijn volop aan het vloeren en het is eigenlijk wel heel fijn om daar zo meteen resultaat van te zien. Niet elk project van een nieuwbouw levert zoveel voldoening op jammer genoeg. Maar dit dus wel.
 • Ik heb ondertussen eindelijk vakantie en daar ga ik ten volle van genieten, ook al wil het weer niet altijd mee. Een paar leuke uitstapjes, zelfs wat feestjes en een driedaagse naar de Ardennen. Ik ben er klaar voor.

Geblogd

Wat is jullie mooiste vakantiemoment tot nu toe?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #49

  1. En wat vond je ervan? Ik ben helemaal geen fan van het boek waarop de film is gebaseerd wegens historisch helemaal niet correct en heel erg geframed op Anne als de slechte en Mary als de goede. De film vond ik iets beter omdat Eric Bana het goed deed als koning 🙂 Johansson vond ik verschrikkelijk :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *