Close
Struggles van het volwassen leven #4

Struggles van het volwassen leven #4

De vierde editie van deze rubriek waarin ik op zoek ga naar tekenen die erop wijzen dat ik stilaan op mijn moeder begin te lijken. #adultlife enal.

 • Ik geniet van stilte. Wanneer iedereen weg is uit huis en het enige wat je hoort is het tikken van de klok of het spinnen van de katten. ZALIG.
 • Ik ga ook actief op zoek naar die stilte en vermijd mensenmassa’s. Op vakantie maak ik hele strategieën om in dat bekend museum net op dat moment aan te komen dat het rustiger zou zijn. Ik heb al lang geen zin meer in concerten of festivals waarbij je moet rechtstaan met de okselgeur van degene naast je in je neus. Geef mij maar een zitplaats. Winkelen op een zaterdag tijdens de solden? No way! En zit de trein vol, dan neem ik wel de volgende (tenzij ik al te laat ben, dan moet iedereen die in mijn weg staat MOVEN).
 • Ik ben zo degene geworden die thuis én op kantoor klaagt over de rommel. Tegen iedereen die het (niet) horen wil. Help mij.
 • Ik krijg stress van het feit dat mijn belastingbrief zo laat pas wordt opgestuurd, dus zit ik al op voorhand rond te neuzen in Tax-on-web. Want ja, ik heb echt niets beters te doen 😒. Update: blijkbaar sturen ze je belastingbrief niet meer op als je een paar keer via Tax-on-web hebt ingevuld? Mystery solved!
 • Over het laatst was ik aan het nadenken over hoe ik later mijn keukenkasten ga inrichten (dat op zich is al een teken aan de wand). Ik dacht daarbij aan allemaal van die glazen bokalen met netjes een sticker op met wat erin zit. Ge weet wel, zo gelijk in de reclame en de kasten van uw moeder.
 • Ik bekijk soms de weekmenu’s van diensten van maaltijdboxen. Gewoon uit nieuwsgierigheid om wat andere mensen zoal eten. Jep, er is iets mis met mij :D.
 • Ik deel gekregen alchohol ondertussen terug uit aan vrienden als ik op bezoek ga (allez ja, als ik ooit terug op bezoek ga, danku corona) omdat ik het zelf niet opgedronken krijg. Haha, ofwel heb ik nu geen vrienden meer. Ofwel wil iedereen nu vrienden met me worden want free booze.
 • Ik vierde net mijn vijfde werkverjaardag. Nope, dat pensioen is nog niet in zicht (gelukkig maar), maar wel een goede wake-up call om je even oud te laten voelen :D.

Herkenbaar? Or is it just me?

0 thoughts on “Struggles van het volwassen leven #4

 1. Het genieten van stilte en de stilte opzoeken herken ik heel goed. In Marseille hadden mijn zus en ik echt de indruk dat we niet meer tegen drukte konden.
  Als ik in de Colruyt gratis alcohol krijg, deel ik dat soms ook wel uit want ik drink geen alcohol.

 2. Haha dat voorlaatste doen wij ook maar dan vooral omdat wij dat zelf niet drinken. Toen we trouwden kregen we van wat mensen champagne en cava. Ideaal voor als we zelf eens ergens moeten zijn en iets mee willen nemen als cadeautje :p
  Ik neem ook liever een trein of bus later als die te vol zit. Gelukkig moet ik dat nu bijna nooit meer doen!

 3. Dat van die alcohol is zo herkenbaar. Ik vermoed dat diezelfde fles wijn ondertussen al heel de vriendenkring gezien heeft /-)

   1. haha wij spraken onlangs nog over een ‘doorgeeffles’ in de vriendenkring. Dat is dan een fles wijn waarop we een blanco etiket willen plakken, en die neem je mee telkens je bij iemand op bezoek gaat. Elke ontvanger vult er gever en datum op. Om zo aan te tonen dat het eigenlijk helemaal niet nodig is om telkens een presentje mee te nemen als je ergens op bezoek komt 🙂

 4. Och ja stilte, heerlijk haha. Ik heb een heerlijke vakantie achter de rug in Kroatië en ik wilde helemaal niet terugkeren, maar als ik dan thuis was, en mijn lief was gaan werken en het was hier stil. Amai, dat had ik al tien dagen niet meegemaakt haha, en het was efkes tof! En ik ga meestal wel op zaterdag solden (want verlof wil ik er nu niet voor pakken :D), maar dat is de enige keer dat ik op zaterdag heeeeel vroeg opsta om zo tot de middag te gaan shoppen en het dan af te bollen, want rond de middag komt de halve wereld toe. En weekmenu’s bekijk ik ook haha, maar vooral ter inspiratie.

 5. Haha, de stilte en de weekmenu’s zijn zeker herkenbaar – it’s not just you. Tegenover rommel ben ik dan wel weer behoorlijk tolerant.

 6. Hahaha, gekregen flessen terug doorgeven aan de volgende: jawel hoor! Uw frustraties en zorgen ivm Tax-on-Web zijn mij ook wel herkenbaar. Alé, nie zozeer om Tax-on-Web, maar de manier waarop ge u zorgen maakt om er dan achter te komen dat het gewoon simpelweg niet meer opgestuurd wordt :p En dan die last van de schouders. Yep, that’s me haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *