Close
Op het nachtkastje #48
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #48

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • Ik las de klassieker ‘Far from the madding crowd‘ van Thomas Hardy and hoewel die man geweldig goed kon schrijven vond ik het een vreselijk boek door de personages. Ik vond echt niemand sympathiek, zelfs niet Gabriel Oak die heel hard zijn best doet om een goede en lieve man te zijn. Het verhaal gaat over Bathsheba die een boerderij moet leiden na de dood van haar nonkel en daarmee de aandacht trekt van drie heel verschillende mannen. Jammer, maar helaas.
  • Ik mocht Cecily* lezen, een boek over Cecily Neville, de moeder van twee koningen uit de Rozenoorlogen. Ik vond het echt een mooi relaas van het leven van deze sterke vrouw. Annie Garthwaite is een nieuwe stem in het genre en ik hoop oprecht dat ze nog boeken van dit kaliber gaat schrijven. Misschien een beetje te feitelijk geschreven, maar Cecily start decennia voor de oorlogen en focust zo op het groeien van de onrust. Een nieuwe insteek over deze boeiende periode.
  • Griekse mythologie is hot. Daughters of Sparta* is een van de vele hervertellingen met een focus op een vrouwelijk perspectief uit de Ilias van Homerus. Klythemnestra en Helena zijn prinsessen van Sparta en moeten allebei een groots huwelijk sluiten. Daardoor zullen ze beiden meegesleept worden in de Trojaanse oorlog. Misschien niet de allersterkste karakterontwikkeling. De schrijfster wil Klythemnestra en Helena neerzetten als gewone vrouwen en dat botst een beetje met hun levens en daden. Maar de oorlog rond Troje en het lot van de Trojanen (vooral de vrouwen) blijft beklijven. Eentje in de traditie van Barker en Miller.
  • Uiteraard moest ik ook ‘Stad van tranen‘, het vervolg op ‘Tijden van vuur’ lezen. Kate Mosse neemt ons mee naar Parijs waar we getuige zijn van de Bartholomeusnacht, nadien komen we aan in Amsterdam, de stad van tranen. Minou en Piet staan weer heel wat dramatische dingen te wachten, zeker omdat hun aartsvijand Vidal nog steeds naar hen op zoek is. Misschien wel beter dan het eerste boek, door opnieuw een sterke context. Ik wacht met smacht op het derde deel dat volgend jaar uitkomt.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Gezien

  • Enola Holmes op Netflix. Ideaal voor wie op zoek is naar een licht ontspannend verhaal dat zich afspeelt in Londen, met Henry Cavill (reden genoeg om te kijken dus) als Sherlock Holmes. Grappig en entertainend, meer moet dat soms niet zijn.

Meegemaakt

  • Stilaan begin ik wat dingen te boeken voor het verlof in augustus. Een paar dagen naar de ardennen. Een openluchtconcert. Er komen wat kleine feestjes in de agenda. En er is de terugkeer naar kantoor in september. Toch een paar dingen om naar uit te kijken dus. Verder hou ik het nog wat rustig in juli, ik wil eerst die tweede inenting.

Geblogd

Hoe was jouw maand? Heb jij al wat vakantie genomen?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #48

  1. Je wacht met smacht, heerlijk :-). Tot nu toe nog geen vakantie gehad, maar volgende week nemen we al een eerste weekje vrij. Gelukkig zal het mooi weer zijn :-). Allez, dat hoop ik toch!

  2. Leuke vooruitzichten toch wel in augustus! Ik hoop alvast dat het weer dan ook wat beter mee zit dan nu. Geniet er maar van^^

  3. Wat fijn dat ook deel 2 van die reeks je kon bekoren! En kijk ik wist niet eens dat een derde deel op de planning stond, dus ik ga vanaf nu samen met jou met smacht daarop zitten wachten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *