Close
Op het nachtkastje #46
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #46

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • In Rags of time* ontmoeten we kruidenhandelaar Tom Tallant in Londen die tegen zijn wil verdacht wordt van een moord op een rijke wolhandelaar. Wanneer ook diens collega niet veel later sterft in het huis van Tom zijn ouders is het hek helemaal van de dam. We zijn midden in de 17de eeuw, boordevol religieuze spanningen en met een onpopulaire koning en koningin op de troon. Tom krijgt de hulp van de mysterieuze maar gokverslaafde Elizabeth Seymour en gaat op zoek naar de echte dader. Een historisch mysterie dat fijn wegleest.
  • Lady Chatterley’s lover van D.H. Lawrence is een klassieker omdat er zoveel seks in voorkomt, en dan nog tussen twee personen van een andere sociale klasse, dat het een tijd een verboden boek is geweest. Het verhaal gaat over Constance Reid die trouwt met de verlamde Clifford Chatterley, maar dan verliefd wordt op diens jachtopziener. Ik had veel meer romance verwacht en minder filosofische discussies. De BBC verfilming is beter.
  • Ik nam First of the Tudors uit de kast, wetende dat Joanna Hickson altijd een goed historisch verhaal aflevert. In dit boek leren we Jasper Tudor en zijn fictieve nicht Jane Hywel kennen, te midden van de Rozenoorlogen. Ik gaf dit boek 5 sterren omdat de klik met Jane er meteen was, ik de cultuur in Wales beter heb leren kennen en het Tudorperspectief zelden zo vroeg aan bod komt als het over de Rozenoorlogen gaat. Ik kijk al uit om het vervolg, The Tudor crown, te lezen.
  • Momenteel lees ik Demelza, het tweede boek van Winston Graham in de Poldark series. Ik heb lang getwijfeld of ik de 12 boeken allemaal wil lezen, maar voorlopig vind ik dit boek beter dan het eerste deel, dus dat belooft! ‘Demelza’ start met de geboorte van Ross en Demelza’s dochter Julia.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Gekeken

  • De Mol en jawel het was Lennart en achteraf gezien was het allemaal logisch, maar het bleef toch spannend tot op het einde. Wat een seizoen!

Meegemaakt

  • Minder dan de gemiddelde persoon van mijn leeftijd denk ik. Ik merk dat ik nog niet meteen de wil heb om af te spreken, toch niet zolang de belangrijkste personen in mijn omgeving nog niet gevaccineerd zijn. Ik hoop dat ik het deze zomer allemaal wat meer ga kunnen loslaten, want ik heb wel echt nood aan leuke dingen. Maar de komende maand wacht ik (de vaccins en de dalende cijfers hopelijk) nog wat af.

Geblogd

Wat ga jij als eerste doen als het weer mag?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #46

  1. Ik kijk er naar uit om een concertje mee te pikken en ik verlang er ook naar om op reis te gaan. Ik vind het trouwens ook een heel goed seizoen van De Mol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *