Close
Coronagedachten #3

Coronagedachten #3

Nooit gedacht dat ik een dik jaar later nog steeds deze rubriek zou kunnen gebruiken, maar soit. De comments van editie 1 en 2 herlezen is best confronterend. We dachten toen blijkbaar dat we er tegen de zomer wel vanaf zouden zijn… Hahaha. Niet grappig eigenlijk.

Bon nog wat losse gedachten, gewoon omdat het kan.

 • Stop aub eens allemaal met situaties te vergelijken. Of het nu de ouderen zijn, de jongeren of iedereen daartussen die het meest afzien in deze pandemie… wat maakt het uit? Ik denk dat we het allemaal beu zijn en dat iedereen het moeilijk heeft. Ik heb het echt gehad met hoe de media generaties tegen elkaar wil opzetten. En bepaalde groepen duidelijk demoniseert.
 • Het wordt precies steeds moeilijker om mijn huis uit te gaan. Alsof je het zo gewoon raakt van niemand te zien en dat een uitstapje dan meteen voor enorm veel prikkels zorgt die je moet verwerken. Ik pleit voor een rustige ‘wenperiode’ eens ‘alles’ weer mag. Maar ik vrees dat er meteen veel te doen gaat zijn.
 • Ik ben nog steeds heel tevreden met mijn introverte zelf die zich bezig weet te houden. Maar toch wordt het stilaan een grote sleur. Werken, eten, werken, eten, tv kijken, lezen, slapen. Repeat.
 • Ik zou graag eens iets anders doen met vrienden dan wandelen. Wijn en tapas bijvoorbeeld. Of een echte uitstap. (en ja ik weet dat bepaalde dingen al mogen, maar het voelt nog niet goed).
 • Ik ben mijn vakantiedagen voor de zomer zo laat mogelijk aan het plannen (eind augustus). In de hoop dat tegen die tijd de vaccinatiegraad een pak hoger ligt en de situatie genormaliseerd is. Vorig jaar was dat ook al de tactiek maar toen is er een tweede golf begonnen tijdens ons verlof. Dus dit jaar beter hopelijk šŸ™.
 • Ik heb stiekem ook wel schrik met al die versoepelingen, want de cijfers zijn niet goed. Tegelijk hoop ik ook dat bepaalde sectoren snel kunnen openen want dit is niet houdbaar.
 • Ik ben het eigenlijk grondig beu. Net als iedereen denk ik.
 • Ik zie vooral ook plots nog veel meer mensen strugglen dan een paar maand geleden. De paaspauze heeft er zeker geen goed aan gedaan bij ouders. Het gaat niet meer om het beu zijn merk ik. Mensen zijn op. Ze hebben nood aan tijd voor zichzelf, een uitlaatklep, iets om naar uit te kijken. Perspectief eigenlijk, om het met een lelijk woord te zeggen.

Et voila, dat is toch weer allemaal even uit mijn hoofd.

Durf jij al verlof plannen?

0 thoughts on “Coronagedachten #3

 1. Mijn verlof kon vorig jaar niet doorgaan dus dat werd omgeboekt naar dit jaar maar ik merk toch dat ik het een beetje spannend vind. Ga ik na 7 dagen in Marseille dan ook nog 7 dagen in quarantaine moeten blijven? Is dat dan ziekteverlof of moet ik dan een extra week vakantie nemen?
  Ik ben naar het werk blijven gaan maar ik merk ook wel dat ik daar buiten liefst zoveel mogelijk thuis blijf en tegelijk mis ik het afspreken met vrienden.

 2. Ik durf nu ook nog niets boeken, het is teveel koffiedik kijken en ik wil eigenlijk eerst mijn vaccin krijgen. Mijn verlof ligt ook opnieuw eind augustus, maar vorig jaar heb ik me dat serieus beklaagd. Ik hoop dat de vaccinaties er deze keer voor zullen zorgen dat het anders is. Ik vrees er overigens inderdaad ook voor dat het overweldigend zal zijn eens alles weer mag. Met al die versoepelingen nu, ik ben er niet gerust in, vooral omdat de druk om bijvoorbeeld weer alle dagen naar kantoor te komen alsmaar groter wordt ook al voel ik me daar zelf nog niet goed bij…

 3. Oei, verlof? Wat is dat? Nee, ik durf er nog niet aan denken. Ge weet ook gewoon dat het supersnel kan omslaan. In beide richtingen ook, vorig haar met de trouw wisten we bv begin juni pas waar we eind juni aan toe waren. Terwijl ook dat helemaal mis kon gaan.

  Nee, we durven ons niet echt aan verre verplaatsingen wagen.. Mede door de quarantaine regels ook want erg praktisch is dat toch niet. Op dat gebied ben ik blij dat in in Limburg woon, hier zijn er wel wat mogelijkheden om ertussenuit te gaan šŸ™‚

  Maar ja, inderdaad. Int algemeen ben ik het ook grondig beu

 4. Ik zou nu niets boeken omdat het maar de vraag is of je je geld terugkrijgt of het weer wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Want dat je er meer voor moet gaan betalen staat wel vast. Lekker vakantie opnemen maar een plan B zoeken. En corona dat gezeik over wie nou zielig is, je zal maar net een baby gekregen hebben en niemand uit kunnen nodigen. Dat komt nooit meer terug. Denk dat iedereen zo wel iets heeft.

 5. Ik herken zoveel van wat je schrijft… we hebben onze reis naar ItaliĆ« verplaatst naar september in de hoop dat we dan mogen… we kunnen tot een week vooraf annuleren. Het moet echt stoppen maar het ziet er niet naar uit dat dat ook binnenkort het geval zal zijn…

 6. Verlof plannen ‘as in’ een reis boeken naar een zuid europees land, doe ik pas als daar 100% zekerheid over bestaat.
  Het beu zijn ja dat voel/merk je aan alles.
  Ik probeer me op te trekken aan klein geluk nu. Zoals m’n zonet nieuw aangekochte bloemen en planten voor het balkonterras, de vogeltjes horen fluiten, de zon die toch ook goed doet. Maar ik weet uit ondervinding het is niet evident. Om dan nog maar te zwijgen van het herstellen.

   1. …Het is wat ons momenteel nog rest. En persoonlijk dien ik me wat af te schermen nu van negatieve berichtgeving in de media.

 7. Ik heb het ook echt weer efkes helemaal gehad. Al weet ik ook dat mijn gemoedstoestand wel weer verbetert als de horeca opengaat (binnenkoooooort) en ik op vakantie kan. Alleen dat laatste is natuurlijk nog wat gokken. Ik hoop op Kroatiƫ in juli en als dat niet gaat, rijden we naar Frankrijk. Dat heb ik vorige zomer niet gedaan want ik vond dat zoveel moeite (ben nooit iemand geweest die echt autoreizen deed), maar ik snak zo hard naar tien dagen zon dat ik het er nu wel voor over heb. En zo heel ver is het natuurlijk ook weer niet.

  1. Ik snap je helemaal. Ik ga nog niet meteen de horeca opzoeken denk ik maar het idee dat het weer kan is wel fijn. Ik snak ook wel naar een andere omgeving maar denk niet dat ik het durf wagen voor ik gevaccineerd ben.

 8. Het gaat inderdaad altijd over de jeugd of over de oudere… en de andere mensen dan? Wij werken al meer dan een jaar thuis en leven precies op een eiland, het is voor ons ook niet gemakkelijk!
  Mijn overdaad aan verlof heb ik al gepland.. hier en daar een dag, eens een weekje verlof en bijna de hele maand augustus groot verlof en dan heb ik nog dagen die ingepland moeten worden… het is een echte zoekpuzzel.

 9. De paaspauze hakte er hier inderdaad enorm in. Ik ben het inderdaad niet meer gewoon beu, maar ben op. Doodmoe. Ik snak naar een paar weken rust en stilte. Maar dat zal nog niet voor meteen zijn.

  Al hoop ik net als jij dat er een wenmoment komt, want van het ene uiterste in het andere, dat zie ik nu ook niet meteen zitten. En ook hier baren de versoepelingen in combinatie met de slechte cijfers me zorgen. Omdat de media serieus paniek aan het zaaien zijn en inderdaad groepen tegen elkaar opzetten bekijk ik ze nog zo weinig mogelijk. En probeer ik vooral van dag tot dag / week tot week te leven. Want ik mag er niet aan denken dat we deze zomer bijvoorbeeld opnieuw oplossingen gaan moeten zoeken voor geannuleerde zomerkampen.

  Aangezien wij een kleuter in huis hebben hebben we wel al wat vakantie gepland, maar nog niets geboekt. Wie weet doen we nog wel een last minute, maar dat zal ergens in juli en augustus afhangen van de cijfers en mogelijkheden šŸ™‚

 10. Ik pleit ook voor een wenperiode. Ik vind het verrassend hoe weinig afspraken er deze zomer nog maar ingepland staan. Precies dat onze vriendenkring toch wacht op hun tweede vaccin ofzo?
  En wijn en tapas? Waar? Wanneer? šŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *