Close
Op het nachtkastje #45
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #45

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd? Woehoe, de 45ste editie. Helaas gebeurt er nog steeds niet zoveel boeiends, dus opnieuw een kort overzicht van de afgelopen maand.

Gelezen

  • De kleur paars van Alice Walker is het meest recent uitgegeven boek van mijn classics club lijst waarbij ik 50 ‘klassieke’ boeken wil lezen in 5 jaar tijd. Dit boek gaat over twee zwarte zussen, Nettie en Celie, in het zuiden van Amerika, begin 20ste eeuw. Een periode waarin zwarten nog te vaak werden gezien als de slaafjes van de blanken en je ook als vrouw geen sikkepit te zeggen hebt. Het is een briefroman die terecht een moderne klassieker wordt genoemd. Hard maar vol hoop. En met een heleboel straffe vrouwen.
  • Met Winter Pilgrims dook ik volop in de Rozenoorlogen in Engeland. Een jonge non en monnik ontvluchtten hun klooster na een drama en sluiten zich aan bij een groep soldaten die voor het huis York vechten. De gruwelijkheid van de verschillende veldslagen wordt niet onder stoelen of banken gestoken en dit boek focust op de gewone man/soldaat ipv. van de koningen en hertogen. Een redelijke dikke avonturenroman, de eerste van een reeks, die zeker geen hoogstaande literatuur is, maar wel entertainend.
  • In The mercies, vertaald als ‘De vrouwen van Vardo’, verliest Maren haar verloofde, vader en broer op één avond tijdens een vreselijke storm op het Noorse eiland Vardo. Het kleine dorpje verliest 40 mannen en zo moeten de vrouwen hun plan leren trekken. Tot een nieuwe toezichthouder, met een verleden als heksenjager, in het dorp komt wonen met zijn nieuwe jonge vrouw Ursa. Ik keek heel erg uit naar dit verhaal, met hoofdstukken afwisselend vanuit Ursa en Maren, maar het kon me op één of andere manier niet echt raken. Geen slecht boek, maar wel meer van verwacht.
  • Ik mocht ook Protector* lezen, deel twee van Iggulden’s serie over de oude Grieken. Het gaat over twee grote veldslagen tegen de Perzen. Dit tweede deel beviel me meer dan het eerste, omdat ik waarschijnlijk de personages ondertussen goed kende én we ook wat meer te weten komen over Sparta, dat blijft toch een tot de verbeelding sprekend rijk ofzo. Dit boek komt uit in mei en als je ook maar een beetje van geschiedenis houdt moet je zeker een serie van Conn Iggulden proberen.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Gekeken

  • De Mol en yes en wat een seizoen! Ik geef het toe: ik zat op Katrien. Maar nu ga ik volop voor Lennart. Ik hoop alleen dat die er nog niet uitligt tegen dat dit online komt haha 😅.

Meegemaakt

  • Ik ben nog eens op locatie moeten gaan werken en jongens dat voelde als een soort verboden schooluitstap. Ik heb het gevoel dat hoe langer deze situatie duurt, hoe meer moeite ik heb met mijn huis uit te komen en mensen te zien. Ik moet precies langer recupereren ofzo? Herkenbaar?
  • Verder zijn we wel wat op de bouw aan het verder doen, maar door het koude weer is dat niet zo’n pretje. Hallo, het is april?

Geblogd

Hoe was jouw maand?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #45

  1. Zeer herkenbaar. Ik ben een halve dag op kantoor geweest en heb het gevoel dat ik ervan moet bekomen, ook al was de sfeer er goed en snap ik mijn fysieke reactie niet. Ik heb momenteel nog twee verdachten voor de mol: Lennart en Sven.

  2. Oh dat van dat langer recuperen is zo herkenbaar! Blij te lezen dat ik niet de enige ben die dat tegenwoordig heeft 🙂

  3. Hehe Lennart is ook mijn mol. Wat een goed seizoen weer he! Ik vond alleen de groep vorig jaar iets leuker, maar dat kan ook wel met corona te maken hebben. Toen mochten ze samen op restaurant en op café en zo, en da’s dan ook weer anders voor de sfeer lijkt mij. Maar zalig seizoen en love Isidoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *