Close

Hoe zit dat nu eigenlijk met #projecthuis? #4

Alweer tijd voor de 4de update, waarin ik opnieuw enkele prangende vragen beantwoord. Ik verwijs je graag door naar mijn vorige posts, mocht je die gemist hebben:

Staat er al een housewarming gepland in 2021?

Nope, het huis zal nog niet bewoonbaar zijn in 2021. We zijn nog maar net begonnen met binnen alles in orde te maken. Te beginnen met de nutsvoorzieningen (elektriciteit, sanitair en verwarming).

Hoever sta je dan binnen?

In het najaar zijn zowel de chapper als de plakker langs geweest. Daartussen probeerden we niet verstrikt te raken in de buizen van de vloerverwarming. Waardoor we nu binnen dus nog bergen werk hebben. Elektriciteit afwerken, verwarming plaatsen en aansluiten, vloeren, sanitair, op de eerste verdieping moeten we onder het dak nog heel wat in orde brengen (laatste isolatie, plafonds, muren in gyproc…).

Ondertussen zit de vloerverwarming mooi weggestopt onder de chape ;).

Welke vloer heb je gekozen?

De buitenkant is vrij ‘klassiek’, maar binnen is het de bedoeling om een warme moderne sfeer te creëren. Met houten meubels en veel kleur. Voor de vloer gingen we daarom voor een lichtgrijze betonlook. Zowel beneden in de woonkamer, keuken en berging als boven in de gang en de badkamer. In de bureau kozen we een zwarte vloer en in de inkomhal komt er een kleurrijke decortegel in Portugese stijl. Ook in de badkamer komt er een decortegel en lichtgroene mozaïektegeltjes om het geheel wat kleurrijker te maken. Ik heb dus best wat verschillende tegels gekozen, maar allemaal met wat reliëf of vlammetjes in, want ik hou niet zo van een effen vloer. Daar zie je het vuil op liggen :).

De Portugese decortegel voor de inkomhal. De verschillende tegeltjes zijn random te plaatsen. Je moet er dus geen figuur in zoeken ;).

Concreet zijn we gestart met boven de gang en de badkamer eerst te tegelen en beneden ligt de garage al volledig toe. Er is dus zeker nog heel wat werk, maar alles op zijn tijd.

En de keuken en de badkamer?

Het sanitair voor de badkamer is ondertussen ook allemaal aangekocht. Zowel het bad, de douche als een matten wit blad voor beide lavabo’s. Veel speciaal is daar verder niet over te vertellen. Ik heb gekozen voor een gevloerde inloopdouche. Ik weet niet of ik het al eens verteld heb maar aangezien ik geen keukenprinses ben en wel een waterrat is de badkamer voor mij een belangrijkere ruimte dan de keuken :). En ik ben voorlopig heel blij met de keuzes die ik daar gemaakt heb.

De keuken is uitgetekend, en het zal een houten keuken worden met een zwart granieten blad voor het keukeneiland. Verder niet te veel speciallekes, maar vooral functioneel heel wat opslagruimte. Het hout zelf moet ik nog kiezen. Het blad zal hetzelfde worden als de vensterbanken van binnen. Dus dat ligt wel al min of meer vast.

Voila, dat is het voor deze keer. Staat je vraag er niet tussen, zwier ze dan in comments!

0 thoughts on “Hoe zit dat nu eigenlijk met #projecthuis? #4

  1. Leuk, die tegels! Wij hebben hier vrij donkere tegels liggen en daar zie je inderdaad echt elke kruimel op. Verschrikkelijk haha. Ik vind vloerverwarming ook altijd heel satisfying om te zien liggen :p

  2. Ik weet nog niet of ik dat wel aankan, uw inkomvloer, volgens mij ga ik constant toch proberen de puzzelstukjes in elkaar te passen in mijn hoofd!
    Ergens vind ik het jammer dat wij voor ons huis alles heel rap hebben beslist en gekozen, en alles zo neutraal mogelijk hebben gehouden. Het moest vooruit gaan én ons budget was beperkt. Het nadeel als ge een nieuwbouw koopt zeker? Ik droom nu stiekem van een donkergroene keuken 🙂 Maar ik vind het ook heel moeilijk voor te stellen hoe alles wordt als ge dus de ruimtes nog niet eens hebt gezien omdat ze nog niet bestaan. Maar ja, over een jaar of tien, als er terug budget is, wie weet wat mijn goesting dan is, een knalgele keuken? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *