Close
Op het nachtkastje #43
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #43

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • The man in the iron mask van Alexandre Dumas was de tweede klassieker die ik oppakte in januari. Het boek bracht me opnieuw naar de wereld van de vier musketiers. D’Artagnan werkt ondertussen voor de Zonnekoning, terwijl Porthos en Aramis een complot beramen om diens tweelingbroer op de troon te krijgen. Dumas is en blijft een meesterverteller, al heb ik toch een groter boontje voor het oorspronkelijke verhaal.
  • The fire court van Andrew Taylor neemt ons mee naar Londen, vlak na de grote brand, waar the fire court geschillen tussen huurders en landeigenaars probeert op te lossen. Wanneer de demente vader van James Marwood thuiskomt met een raar verhaal over de moord op een vrouw en nadien zelf overreden wordt, gaat hij op onderzoek uit. En dat brengt hem weer in de armen van Cat Lovett. Deze historische detectivereeks is zeker een aanrader!
  • Catherine Of Aragon was de eerste vrouw van Henry VIII en Alison Weir brengt haar verhaal in The true queen. Het is een dikke klepper met veel details, en beter dan sommige andere boeken van Weir. Alleen kon het personage van Henry me niet overtuigen. Ik ben benieuwd naar het tweede deel met Anne Boleyn.
  • Ik lees zowat elke roman van Tatiana De Rosnay met plezier en ook deze had ik op twee dagen weer uit. Bloemen van duisternis speelt zich af in de niet zoverre toekomst na een aanslag op de Eiffeltoren en het uitsterven van de bijen. Schrijfster Clarissa verhuist naar een nieuw appartement waar ze voortdurend door camera’s bespied wordt. Wie kijkt er mee in haar leven? En vooral waarom? Een verhaal over liefde en loslaten. En ook een beetje over artificiële intelligentie, maar laat dat je niet afschrikken.
  • The girl from Versailles* ten slotte schept een indringend beeld van de laatste jaren van koningin Marie Antoinette tijdens de Franse Revolutie door de ogen van haar kleedster Giselle. Giselle moet kiezen tussen de sympathie voor de koningin en haar liefde voor de revolutionair Leon. Een boek dat vooral het geweld in Parijs bloot legt, maar net niet diep genoeg snijdt.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Goed gelezen dus, het was dan ook een vrij saaie maand, zoals te merken onder de volgende kopjes.

Gekeken

  • Niet echt veel, ik koos heel vaak voor een goed boek. En ik startte weer met seizoen 1 van The musketeers omdat ik in the mood was na het lezen van the man in the iron mask.
  • Ik keek wel de Disneyfilm Vaiana en werd instant verliefd op de leuke muziek.

Meegemaakt

  • Een nieuwsbrief gestart en alvast enkele lockdown stories gepubliceerd. Met hele fijne reacties tot gevolg. Je kan ze lezen via deze link. En inschrijven kan je zeker ook nog.
  • Heel wat ups en downs qua thuiswerken. Deze ene dag is super productief, de andere totaal niet. Tegen dat dit online komt, zal ik voor het eerst sinds eind september nog eens een dagje op kantoor geweest zijn. En het voelt als een schooluitstap.
  • Ik ben helemaal geen sneeuwmens en hoeveel dit van het juiste type sneeuw was, namelijk het bleef rustig liggen terwijl de zon scheen, ben ik toch blij dat stilaan de temperaturen wat hoger worden. Laat die lente maar komen, ik ben er klaar voor.

Geblogd

Welk fijn boek las jij de laatste tijd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *