Close
Op het nachtkastje #39
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #39

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • The last hours van Minette Walters. Een boek dat zich afspeelt tijdens de eerste uitbraak van de pest in het noorden van Engeland. Ik had gehoopt dat dit een fijn historisch verhaal zou zijn met focus op de pandemie, maar de focus lag op het dorp Develish en de interne geheimen die daar naar boven kwamen tijdens een periode van quarantaine. Dit boek viel enorm hard tegen, ik ga het vervolg dan ook niet lezen.
  • In the testimony of Alys Twist* van Suzannah Dunn maken we kennis met wees Alys Twist die zich heeft opgewerkt tot wasvrouw aan het koninklijke hof van de nieuwe koningin Mary I. Maar Mary wil terug naar het oude geloof en al snel komt het volk in opstand. De naam van haar halfzus Elizabeth wordt in het complot vernoemd en Alys wordt naar haar huishouden gestuurd om de prinses te bespioneren. Fijn om eens een boek over Mary Tudor haar regeerperiode te lezen, maar het verhaal was wat zwakjes.
  • Ik kende het verhaal van Queen Mary Of Teck, vrouw van George V, niet zo goed voor ik aan Valhalla* begon. Zij wordt gekoppeld aan Eddie, de kleinzoon van queen Victoria voor wie ze wel wat voelt, maar die sterft onverwacht aan de griep tijdens een pandemie (ook een thema in mijn boek deze maand). Dus moet ze trouwen met de jongere broer Georgie. Een verhaal over liefde en plicht én de schijn ophouden. Het is een beetje wennen aan de schrijfstijl eerst, maar dit is wel een schoontje.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Gekeken

  • Beetje Disney uiteraard, al ben ik vooral aan het herbekijken momenteel :D. En wil ik starten aan Hamilton om eindelijk eens andere musicalmuziek te draaien dan The Greatest Showman (dat is al een half jaar mijn vaste playlist bijna).
  • Op Vlaamse tv enkel Undercover 2 omdat het goed wegkijkt.

Meegemaakt

  • Beetje aan het verzuipen in het werk doordat ik van functie en van team ga veranderen, maar door het vertrek van een andere collega ook nog hard binnen mijn huidig team aan de slag moet. Dus twee jobs aan het combineren en dan is thuiswerken niet goed voor de balans. Gelukkig heb ik in november wel een week verlof kunnen inplannen.
  • Er verscheen een interview met mij op Museumpas. Welkom aan de nieuwe lezers, want mijn blog werd ineens overspoeld met views!

Geblogd

Hoe is het met jou?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #39

  1. Al veel gehoord over die Undercover-serie de voorbije weken. Maar behalve The Masked Singer heb ik al een tijdje geen Vlaamse tv meer gekeken. It’s all kerstfilms hier 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *