Close
Op het nachtkastje #35
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #35

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • The Boleyn bride is zo eentje die al heel lang in de kast stond. Het gaat over Elizabeth Howard, de mama van Anne, Mary & George Boleyn. Zij moet als 16-jarige trouwen met Thomas Boleyn, een opkomende man van lagere komaf. Elizabeth haat haar huwelijk en voelt ook geen enkele genegenheid voor haar kinderen. Dat laatste zorgde ervoor dat ik niet van het boek kon genieten. Elizabeth is echt een hatelijk hoofdpersonage dat alleen maar aan zelfbeklag doet. Ze heeft totaal geen vat op het dramatische leven van haar kinderen en is eerder een soort omstaander. Dit is niet hoe ik mij Anne Boleyn en haar familie voorstel en dus wil ik dit boek liever vergeten :).
 • Gelukkig volgde hierna een topper. Ik koos uit de kast de eerste historische thriller van Fremantle, mijn favoriete historische romanschrijfster. The poison bed speelt zich af onder de eerste Stuartkoning, James I, met in de hoofdrol een andere Howardvrouw: Frances Howard. Frances zit opgesloten in The Tower na het bekennen van de moord op Thomas Overbury, maar ook haar man Robert Carr zit in The Tower voor dezelfde moord. Eén van hen twee is de dader, de andere is onschuldig. ‘Gone girl meets the miniaturist’. Een spannende thriller met een perfect uitgewerkte historische achtergrond. 5-sterren, zonder twijfel!

Gekeken

 • Ik ben eens begonnen aan de BBC-serie Merlin, een oude serie van tien jaar geleden (dat merk je) over het hof van koning Arthur. De serie stond al jaren op het lijstje en kijkt heerlijk weg ’s avonds na een lange dag. Ik wissel deze af met The Musketeers, waar ik ondertussen seizoen 3 van aan het herbekijken ben.
 • Seizoen twee van Peaky Blinders met het lief. Ook nog steeds Outlander 4 met het lief en OMG Bree en Roger <3. Hun verhaal begint toch ook in de serie echt te schitteren nu.
 • Vikings seizoen 6 deel 1 is op tv. Ik vond de eerste aflevering veel te inleidend, deze serie is sowieso vals traag. Ik vind het vooral jammer dat we niet terug naar Engeland gaan, maar ik ga het Russische verhaal zeker een kans geven.

Meegemaakt

 • Nog steeds niet bijster veel. Er werd hier hard doorgewerkt, zowel tijdens de werkuren als privé voor den bouw. Dus alle andere momenten nam ik broodnodige rust.
 • Verder ben ik er nog niet goed uit hoe ik zal omgaan met al die versoepelingen. Sowieso zal ik deze maand eens naar kantoor gaan en dus ook de trein nemen. Vooral voor dat laatste ben ik benauwd en dan vooral om een mondmasker te moeten dragen. Ik heb namelijk heel veel nood aan zuurstof en heb al gemerkt dat ik het ontzettend warm krijg in zo’n ding, met instant hoofdpijn en een aangedampte bril tot gevolg. Jep, ik word snel claustrofobisch en vrees dat een mondmasker dit ook triggert bij mij. Ik hoop toch dat een mondmasker geen blijver wordt…

Geblogd

Wat is het eerste dat nu terug ‘mag’ dat je gaat doen?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #35

 1. Een leuk (interessant) overzicht. Als ik het goed begrijp is dit al # 35 in een reeks. Ik lees hier nog maar sinds kort mee. Ik ga eens terugkijken.

 2. Dat mondmasker vind ik ook verschrikkelijk! Ik heb sowieso al de neiging om met periodes slecht te ademen (te veel inademen), waardoor ik half hyperventilerend bijloop. Dat mondmasker doet daar geen goed aan.

  1. Vandaag nog maar eens getest, een halve dag mondmasker en het lukte wonderbaarlijk. Ik kom thuis en zet het af en begin heel harde hoofdpijn te ontwikkelen… bah! Maar we moeten erdoor zeker.

 3. Ik ben naar de kapper geweest en naar de schoonheidsspecialiste. En onze bubbel wordt stilaan wat uitgebreid, maar alles op een rustig tempo. Het is niet omdat alles ineens weer mag, dat ik het ook ga doen.

   1. Overigens ben ik ook niet zo’n fan van die mondmaskers. Die met rekkers schuiven tot over mijn ogen, wat ontzettend irritant is, en die met lintjes zijn gewoon een heel geklungel als je die vaker af en aan moet doen. Gelukkig hoef ik ze niet voor lange tijd te dragen.

 4. The Poison bed las ik een hele poos terug en ik genoot er toen ook erg van 🙂 Ik ben intussen al eens naar de kapper geweest en met Tuur naar het dinomuseum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *