Close
Hoe zit dat nu eigenlijk met #projecthuis? #3
cof

Hoe zit dat nu eigenlijk met #projecthuis? #3

Alweer de derde update! Wie deze rubriek voor de eerste keer leest, verwijs ik graag even door naar update 1 en update 2. Ik ben ondertussen meer dan een jaar actief bezig met ‘den bouw‘ en ondertussen is de buitenkant zo goed als klaar en beginnen we grondig na te denken over ‘den binnen’. Er is nog heel wat werk, maar er is gelukkig ook al wel wat gebeurd. Ik heb opnieuw een update in FAQ-vorm geschreven.

Is het nu nog niet klaar?

Neen.

Weet je al wanneer je gaat verhuizen?

Nope.

(Ok en nu serieus :D)

Loop je achter door COVID-19?

Interessante vraag want los van corona was het lot ons niet zo goed gezind. In januari en februari regende het dat het geen naam had of raasde er een stormwind over het land. Niet handig. Wanneer het weer dan in maart eindelijk beter werd, gingen we in lockdown waardoor de ramen pas later konden komen en ook winkels om materiaal te halen sloten. Of showrooms om inspiratie te tanken. Kleine streep door de rekening, maar geen man over boord.

Wanneer komen de ramen dan wel?

De week nadat de bedrijven weer open gingen konden ineens de ramen en deuren wel geplaatst worden. Ze hadden er ondertussen aan verder gewerkt. Fijn! Ook de garagepoorten zijn ondertussen geplaatst waardoor het hele huis winddicht is. Leuk om uit de regen en wind verder te kunnen werken en om de hele bouw ’s avonds te kunnen afsluiten.

Ik ben echt ontzettend blij met mijn keuzes qua ramen en deuren. Het is een van de duurdere investeringen en ik heb ook veel extra’s gekozen. Maar het plaatje klopt. En ik ben er stiekem wel verliefd op. Voor de geïnteresseerden: ik heb PVC-ramen van Deceuninck (gemaakt en geplaatst door een lokaal bedrijfje) met een houtnerfstructuur om zo toch de hoevestijl wat te bewaren.

cof

De ramen zijn crèmewit (RAL 9001) en de deuren/garagepoorten zijn groengrijs (RAL 7038), er is ook één zwart aluminium raampje als accent.

Dus nu is het toch bijna klaar?

Hoeveel mensen denken dat ramen en deuren de laatste stap zijn in een bouwproces, ik vind het hilarisch. Want nu heb ik toch geen reden meer om niet te verhuizen? Haha. Er is binnen nog altijd niks anders dan beton hé jongens. En het afwerken van ‘den binnen’ vraagt heel wat meer tijd. Dus toch nog even wachten met verhuizen ;).

Momenteel zijn we druk aan het werken aan alle buizen en kabels die moeten liggen voor ze kunnen komen chappen en daarna ook plakken. Elektriciteit, water en afvoer, ventilatie en verwarming. Het is een hele puzzel om te leggen. Gelukkig zijn de winkels waar open en kunnen we het nodige materiaal gaan kopen. Want dit zijn wel allemaal stappen waarbij we veel zelf gaan doen. Ik leer in ieder geval elke dag bij over circuits, lichtpunten en type kabels.

Hoe zit het met de inrichting?

Ik denk dat ik vorige keer vertelde dat ik daar nog niet bewust mee bezig was. Ondertussen krijgen bepaalde ruimtes in mijn hoofd al wel wat meer vorm. De keuken is qua indeling al helemaal bepaald en ook voor de slaapkamer zijn er beslissingen genomen. Maar het is niet zo dat ik al echt mijn oog op meubels aan het laten vallen ben. Ik merk wel dat ik bewuster rond kijk bij anderen of al eens online om ideeën op te doen. Het zal allemaal pas concreet worden wanneer alles beplakt is omdat je dan een goed beeld van elke ruimte krijgt.

Ik merk toch wel dat ik een duidelijke smaak en stijl heb die steeds in elke keuze terugkomt. Een mix tussen het warme landelijke met veel houttinten en een ruime moderne indeling. Het doel is om het allemaal wat minimalistisch te houden binnen en niet te veel rommel of hoekjes te creëren die toch alleen maar stof kunnen vergaren.

Zo, geen grootste update deze keer, maar nu weten jullie toch weer hoe het ermee gaat. Staat je vraag er niet tussen? Dan antwoord ik graag in de comments.

0 thoughts on “Hoe zit dat nu eigenlijk met #projecthuis? #3

 1. Goed bezig!
  Bij mij komen de ramen over 3 weken, maar tijdens het wachten daar op zijn de meeste leidingen al wel gelegd. Het is inderdaad binnen nog heel wat werk. Maar het is wel fijn om het zoveel meer vorm te zien krijgen vind ik.

 2. Ziet er goed uit! Wij kochten ons huis toen de ramen erin zaten en idd, dan kan je er nog niet bepaald gaan wonen 🙂

  1. Nee, nog niet bepaald pakt 😃 nog zo’n misvatting is dat kopers van een nieuwbouw altijd sleutel op de deur kopen en er onmiddellijk in kunnen.

  1. Ja dat is echt nog zo’n misvatting, dat het kopen van een nieuwbouw ervoor zorgt dat je instant kan verhuizen, niet dus 😃

 3. Ziet er al mooi uit! Chapeau dat je dit alleen hebt aangedurfd. Als je zou twijfelen over extra stopcontacten (zelfde geld voor UTP – internet – poorten), niet twijfelen, ze plaatsen! Te veel stopcontacten bestaan niet, te weinig daarentegen… Wij verbouwen een huis. Bij het renoveren van de living waren mijn vriend en ik niet 100% akkoord over de plaats waar onze TV zou komen. Uiteindelijk gaf hij mij gelijk en zit er nu een UTP poort aan de andere kant van de living en staat de TV op de plaats die het lief in gedachten had. Daardoor loopt er nu dus een kabel over onze muur (mooi weggewerkt wel) die er niet had moeten zijn… Stoem van mij 😛

  1. Ik heb echt heel wat stopcontacten voorzien idd, je hebt er nooit te weinig. In elke hoek waar plaats was heb ik er een of meerdere neergeplant 😃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *