Close
Lichtpuntjes #18
cof

Lichtpuntjes #18

Het is belangrijk om dankbaar te zijn voor die kleine alledaagse dingen die je blij maken. De lichtpuntjes die je door donkere of moeilijke periodes helpen. Als je goed rond je kijkt, zie je overal kleine dingen die de dag een beetje beter maken. En daar wil ik regelmatig bij blijven stilstaan. Zodus deze rubriek.

Het is van voor de coronacrisis geleden dat ik deze rubriek nog schreef. Zeker in het begin was het zoeken naar lichtpuntjes. De laatste weken zijn er gelukkig wat meer dingen om blij van te worden.

 • Toch nog een vermelding waard. Onze citytrip naar Valencia. En dan voornamelijk de eerste drie dagen met wijn, tapas, street art, mooie steegjes, de zee en geweldig gezelschap. Op één of andere manier slagen Leen en ik er altijd mooi in om onze stress in België achterlaten en te genieten. Al kwam de stress deze keer veel sneller en feller ons leven terug binnen. Maar ik hou vast aan die mooie momenten.
 • Elke leuke call met collega’s die doet beseffen dat we er niet alleen voor staan. Ik probeer echt de humor wat te bewaren, want het is ontzettend druk en niet eenvoudig om in deze tijden normaal te functioneren. Maar samen erdoor enzo.
 • #Projecthuis heeft ramen, deuren en garagepoorten. Het is dus nu volledig dicht en de buitenkant is op details na volledig af. Ik was ontzettend nieuwsgierig om het eens te zien met al die keuzes van een jaar geleden. Blijkt dat ik goed heb gekozen, ik vind het ontzettend mooi allemaal en ben tevreden van de service die we gekregen hebben. Misschien komt er binnenkort nog wel eens een update!
 • Mijn katten die al wat ouder zijn en waar ik nu extra veel tijd mee kan doorbrengen. Dat is op zich wel iets om te koesteren.
 • Het goede weer, ook al heb ik er door drukke werkdagen niet veel van kunnen genieten. Dit weekend is het me dan eindelijk eens gelukt om met mijn boek in de zon te liggen.
 • Terug naar het lief mogen en samen tijd doorbrengen. ❤️
 • Gaan wandelen met die ene vriendin die wel nog in de buurt woont (heel dicht zelfs).
 • Een paar goede boeken uit de kast ontdekken, ook wat mindere, maar dat hoort er bij. Ondertussen heeft de bib laten weten weer open te gaan, woehoe!
 • De laptop toedoen na een dag werken om 17u zoals het hoort.
 • De laptop veel later toedoen maar toch het gevoel hebben dat we een prachtig project hebben opgeleverd of dat ik klanten enorm heb verder geholpen.
 • Als ik niet in call zit kan ik nu tijdens de werkdagen gewoon luid muziek spelen en meezingen. Dat zie ik me op kantoor niet meteen doen :D.
 • Leuke cadeautjes bij de post van het werk en de collega’s.
 • Enkele workout en zumbalessen online volgen, samen met de danscollega’s. Bewegen zat er niet veel in deze periode, maar toch een beetje dan.
 • Te horen krijgen dat we voor één van de twee danslessen toch nog vier weken in openlucht kunnen gaan dansen. Om het dansjaar af te sluiten met deze leuke bende. Op naar volgend jaar!
 • De curves die dalen. Het feit dat er toch veel mensen zich aan de regels houden (ik heb duidelijk de juiste vrienden ;)). Het feit dat stilaan alles weer een beetje normaliseert. Een beetje, zeg ik hé.

Wat maakt jou in deze tijden blij? 

0 thoughts on “Lichtpuntjes #18

 1. Kunnen werken met de radio / muziek aan vind ik ook echt wel een groot voordeel van thuiswerken. 🙂 Voor de rest zie ik vooral nadelen, maar gelukkig zijn er altijd lichtpuntjes te vinden.

 2. Haha dat van die boeken is herkenbaar. Nu met corona heb ik mezelf beloofd eerst al mijn boeken uit te lezen voor ik er nieuwe mag kopen. Bij sommige denk ik echt: euh waarom heb ik dit ooit gekocht? Soit, nog een stuk of 4 te gaan en ik mag weer haha!

 3. Bij ons is het nog steeds op afspraak dat je een boek kan afhalen. Maar ik vind dat ok want ik kies mijn boeken meestal op voorhand.

  Ik had niet verwacht dat de curves zouden dalen, maar als ik in mijn omgeving kijk, houden de meeste mensen zich inderdaad toch aan de regels 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *