Close
Waar ik een hekel aan heb #6 – The Corona edition

Waar ik een hekel aan heb #6 – The Corona edition

Ons ergens aan ergeren, we doen het allemaal. Aan grote dingen. Maar vooral aan kleine dingen. Talitha noemt het pet peeves. Dingen die andere mensen doen en waar je een hekel aan hebt. First world problems dus eigenlijk. Maar oh zo leuk om van je af te schrijven als een ware Cruella De Vil en jezelf in te herkennen (dat doe ik toch altijd bij Talitha haar stukjes ^^).

Gelukkig lijkt het nu, met de hele lockdown, een ideale periode om me niet zo hard te ergeren. Ik zie nog amper mensen, zit niet meer in de auto en het is hier best stil. Maar, een crisis dat brengt het beste en het slechtste in mensen naar boven en jawel ik heb me toch weer geërgerd de afgelopen weken. Digitaal vooral en steeds op minstens anderhalve meter afstand wel te verstaan.

Vandaag dus een special corona edition van deze rubriek, zodat jullie nu allemaal veilig vanuit jullie kot ‘OH MY GOH JA DAS ZO HARD WAAR’ kunnen roepen. Graag gedaan.

Disclaimer: ik waarschuw jullie wel op voorhand, ik rage iets meer dan normaal. It’s not you, it’s me. Ik hoop oprecht dat niemand van mijn lezers Jeanine heet of zich aangesproken voelt door Jeanine. Elke gelijkenis met bestaande personen berust geheel op toeval.

 • Mensen die deze situatie ideaal vinden om situaties en emoties te gaan vergelijken. Oh zo, ge vindt het erg dat Werchter is afgelast? GE MOEST U SCHAMEN, BRAND IN DE HEL. Er zijn wel mensen aan het sterven. Of nee wacht, eenzame ouderen zijn de echte slachtoffers van deze crisis. Of singles, alleen op een appartement, zonder tuin. Of leerkrachten die nu harder moeten werken. Goh en al die zorgverleners, dat is pas hard werken! Maar jah, die hebben tenminste nog een job, dus waarom klagen? Er zijn kei veel mensen die de eindjes de komende maanden niet aan elkaar kunnen knopen omdat ze tijdelijk werkloos zijn nu. Oh dat doet me denken aan de arme kindjes die al arm waren, hoe gaan die de les nu volgen zonder laptop? Goh en in Afrika zijn ze arm, hebben ze al honger en nu dit erbij. Dan mogen wij toch niet klagen hé, Jeanine. Beetje zagen dat de vakantie niet kon doorgaan, ge hebt ten minste nog niemand dierbaar verloren… Stop hiermee mensen! Iedereen weet dat de echte slachtoffers van deze crisis al die influencers zijn die nu geen avocado toast meer kunnen Instagrammen vanuit een hippe koffiebar. #RIP
 • De sensatiebeluste media die het nodig vinden om elke communicatiewet te overtreden, wat de situatie alleen maar verergert. Zo is allang wetenschappelijk bewezen dat je fout gedrag zo weinig mogelijk moet tonen, want dan gaat iedereen het foute gedrag net vertonen (de mens is een kuddedier weet je wel). Dus wat doen ze? Ze tonen die ene lange rij aan het ijskraam, of die ene groep jongeren in het park. Terwijl 90% van de mensen helemaal niets fout doet. En waardoor iedereen nog kwader wordt op elkaar en nog meer gaat rebelleren. Well done, aan al die mensen die hun communicatiediploma bij een zak chips hebben gekregen.
 • Alle theorieën over het ontstaan van de crisis (Het is allemaal de schuld van 5G! En van China!) en het feit dat mensen daarin meegaan. Ja, dat is ergerlijk, maar wat nog erger is zijn die reeks oneindige artikelen over hoe de toekomst er zal uit zien. ‘Het zal nooit meer zijn zoals voordien’, ‘In augustus krijgen we een tweede piek’, ‘Geen reizen tot eind 2022’ én dat die allemaal op NIETS gebaseerd zijn. We weten nog niets over dit virus en waar het naartoe zal gaan. We weten niets, hoe kunnen we daar dan artikels over schrijven? Welke journalist neemt zichzelf serieus tijdens het schrijven van zulk artikel vol assumpties en loze voorspellingen van één of andere mens die zichzelf tot expert heeft gebombardeerd omdat die nu niets meer kan verdienen aan avocado toast foto’s?
 • Zo komen we bij een zeer gevoelig puntje. Ik heb het waarschijnlijk gemist, maar ergens kon je de afgelopen weken een gratis cursus viroloog volgen waarna je een diploma kreeg zodat je de rest van je leven voor viroloog mag spelen. Mark Van Ranst heeft er nog nooit zoveel collega’s bij gehad. Jeanine heeft dit diploma nu trouwens hangen naast dat van politiek analist, bondscoach en een certificaat ‘zesde zintuig’, want iedereen die de cursus gedaan heeft, beschikt standaard over ‘een vooruit schrijnend inzicht’, waardoor de toekomst voorspellen een eitje wordt.
 • Het feit dat jongeren de schuld krijgen van alles en dat ze zich niet aan de regels houden. Terwijl ons Jeanine in de supermarkt haar kar in de weg laat staan terwijl ze op zoek is naar de meest rijpe mango (want ge betaalt daar wel 40 franc voor hé) en daardoor elke mango aanraakt, want handschoenen moet de overheid maar gratis opsturen (daar gaat ze zelf geen geld aan geven hé). En dan klagen aan de kassa dat ze met bankcontact moet betalen want dan wordt hare overrijpe mango wel afgerond naar boven hé. Ah en daar zeg, ons Irma, lang geleden? Hoe is met de kleinkinders? Amai zeg, wat is die onbeleefde troela weer vies naar ons aan het kijken Irma, het zal er wel een zonder kinders zijn want zie wat er allemaal in haar kar ligt. De jeugd van tegenwoordig hé, Irma. Ze moesten een keer een echte oorlog meemaken. (Ze bedoelt ‘gelijk ons ouders’, want ons Jeanine heeft zelf de oorlog niet meegemaakt hoor, ze is een boomer die haar villa op haar 40 heeft kunnen afbetalen en op prepensioen kon tien jaar later).
 • Ons Jeanine die zonodig op elke politieker moet kunnen zeiken nu, want het zijn toch allemaal INCOMPETENTE IDIOTEN. Om dan tijdens de volgende verkiezingen toch weer te stemmen op dezelfde idioten, want de groenen en de sossen dat zijn pas echt dieven. Jaja, Jeanine, het zal wel allemaal.
 • Containerparkmensen. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen? Stel nu dat je door een wereldwijde crisis je huis niet meer uit mag, behalve om naar het containerpark te gaan. Dan zou toch niemand dat doen? Want wie gaat er nu vrijwillig naar een containerpark, toch?
 • Al die mensen die hun lief, die ze ochgot drie weken kennen, toch per se elk weekend moeten zien want #missyousomuch en zeg hou u nu toch gewoon is even een paar weken in. Tis crisis voor iedereen. We leven in 2020: er is Whatsapp, Zoom en je vindt wel ergens opwindende content online, als de nood echt hoog is. (Heel gevoelig puntje want ik mis mijn lief enorm en zou ook graag tot daar rijden, maar het mag niet :'().
 • Al die mensen die normaal altijd van die domme uitspraken doen als ik hun vertel dat ik misschien geen kinderen wil. Zoals daar onder andere zijn: ‘Wacht maar, binnenkort zal je biologische klok wel beginnen tikken’, ‘Vrouwen zijn gemaakt om moeder te worden’, Je krijgt er zoveel van terug’, ‘Je gaat later zo eenzaam zijn zonder kinderen’. Wel diezelfde mensen, picture them, zijn nu elke 5 seconden aan het zeiken hoe hard dit leven met kinderen wel niet is. En dat ze die bengels van hen nu echt wel achter het behang willen plakken want ze missen zoveel me-tijd plots. En ze moeten dan nog werken ook, het zit hen echt niet mee. Grappig hoe diezelfde mensen nu ineens zoveel medelijden verwachten. Ik zie niet in waarom? WANT GE KRIJGT ER ZOVEEL VAN TERUG, is het niet Jeanine? 😎

Als ik me later eenzaam voel zal er gelukkig wel weer een pandemie zijn en kan ik hardnekkig blijven samenscholen op straat met mijn gang om dan eenzaam te sterven. Gelukkig heb ik dan geen kinderen en zal niemand mij moeten missen. Nu is het wachten op de eerste ‘wacht maar’-uitspraak na de lockdown zodat ik dit soort antwoorden kan uitproberen.

Waar erger jij je aan tijdens deze pandemie?

0 thoughts on “Waar ik een hekel aan heb #6 – The Corona edition

 1. Oh my god, zoooo herkenbaar allemaal! Dat laatste puntje, zo waar! Maar ik zou het niet durven zeggen :-). Een van mijn vriendinnen zette gisteren zelfs op Facebook dat de kinderen hier het grootste slachtoffer van allemaal zijn. Ja, we moeten allemaal offers brengen, maar een beetje perspectief mag toch wel.

  1. Ik vind gewoon al het feit dat mensen op zoek gaan naar ‘grootste slachtoffer’ ergerlijk, het is geen wedstrijd met een hoofdprijs. 🙂

  1. Alle begrip, het is zo streng geschreven alsof ik het lijkt dat geen begrip heb voor alle ouders met kinderen en hun situatie. Het is meer geschreven vanuit mijn standpunt – ik krijg altijd van een bepaalde groep van die mensen allerlei verwijten naar mijn kop en die mensen spreken nu plots hun eigen verwijten tegen. En dat zorgt voor ergernis hier.

   1. Ik snap je hoor. Ik voel zeker mee met vriendinnen die nu thuis zitten en helemaal dol draaien door de combinatie van leerkracht, ouders en werknemer op zich te moeten nemen, allemaal tegelijkertijd. Dat is om zot van te worden. Maar er zijn andere mensen, die mij vaak aanvallen omdat ik geen kinderen heb, die nu steen en been klagen. Dan rol ik al eens met mijn ogen.

 2. Hear hear hear! Allemaal zo herkenbaar 🙂 Allez het meeste toch. Zeker die voorspellingen we gaan dit niet meer mogen en het nog zolang duren eer we dit of dat mogen. Ik ben gestopt met naar die voorspellingen te luisteren en gewoon te kijken van dag tot dag.

 3. Zalig geschreven! En heel veel ergernissen heb ik ook al eens geuit of op z’n minst gehad.
  Toch eventjes een moment stilte voor de hipsters die hun toast avocado moeten missen…

 4. “Vrouwen zijn gemaakt om moeder te worden”, serieus?! Dat heb ik gelukkig nog niet moeten horen!
  Ik vind Jeanine precies wel een toffe, kan die een vervolg krijgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *