Close
Op het nachtkastje #33
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #33

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Editie 33 alweer! En eentje na een volledige maand in lockdown.

Gelezen

Heel veel vrienden lijken niet aan lezen toe te komen momenteel. Ik wel. Het is mijn enige vluchtweg met momenten. Ik lees niet per se meer, want het blijven lange werkdagen, maar toch sta ik al 2 boeken voor volgens Goodreads. Dus ik zit wel in een leesflow. En ik ben zo blij met een fijne boekenkast!

 • Queen Elizabeth’s daughter nam ik mee uit de bib (toen er nog een bib was, snif!). Het vertelt het verhaal van Mary Shelton, een verre nicht van koningin Elizabeth. Wanneer haar ouders sterven komt ze onder het voogdijschap van Elizabeth, die haar als een dochter beschouwt. Dit wil ook zeggen dat Mary niet zelf mag kiezen met wie ze trouwt. Er zijn al voor minder familieleden van Elizabeth in The Tower beland. Dit is een fijn historisch boek dat het hofleven ten tijde van The Tudors schetst. Mary is een tof hoofdpersonage. Alleen de brieven vanuit Elizabeth vond ik weinig meerwaarde hebben. Een tussendoortje dat goed weglas – en een auteur die ik nog wel eens durf oppakken.
 • Uit de kast nam ik Ross Poldark vast. Het eerste boek van 12 waarop ook de gelijknamige BBC-serie is gebaseerd. Dit boek is geschreven in 1945, het is een traag verhaal en met af en toe wat dialect uit Cornwall. Zeker niet iets voor iedereen, maar als die-hard fan van de serie vond ik dit een geweldig boek vol actie, drama en romantiek. Het gaat over Ross Poldark die terugkeert van de Amerikaanse burgeroorlog naar Cornwall en te weten komt dat zijn vader is gestorven, zijn landgoed in staat van verval is geraakt en zijn liefje gaat trouwen met zijn neef. Van een fijne thuiskomst gesproken.
 • Op naar een 5-sterren-boek. The glass woman is een gothic romance die zich afspeelt in Ijsland in de 17de eeuw. De jonge Rosa trouwt met de weduwnaar Jon, wiens eerste vrouw Anna mysterieus om het leven kwam. Dit is zeker geen typisch gothic verhaal. Rosa is een sterk personage en het verhaal zit vol met verrassingen en heel veel spanning (een gesloten loft, geluiden, geesten en sneeuwstormen…). Daarnaast wordt het harde leven in het koude Ijsland ontzettend sfeerrijk verteld. Dit is een echte aanrader voor wie eens iets anders wilt.

Gekeken

 • Ontzettend veel want wat doe je anders in deze tijden? The Medici’s, The Last Kingdom, De Mol, Outlander, Orange Is The New Black…
 • Verder ook weer begonnen aan het tweede seizoen van The Musketeers want die serie maakt me altijd weer blij en dat kan ik nu wel gebruiken.

Meegemaakt

 • Moet ik hier iets schrijven, haha? Ik denk dat mijn coronagedachten wel duidelijk zijn. Ik ben hard aan het werk en heb daardoor niet die neiging om online cursussen te volgen of elke dag 12 km te gaan wandelen.
 • Ik heb het ook zeker niet altijd even makkelijk nu en zie het regelmatig even niet meer zitten. Maar voorlopig zetten we door en probeer ik te focussen op de kleine dingen. Dag per dag. Het is de enige manier om er mee om te gaan.
 • Dus werken, lezen, tv-kijken, puzzelen, eten en slapen. Dat is het zowat. In het weekend komt daar nog in de zon liggen bij. Gelukkig hebben we het weer om ons aan op te trekken (maar aub #blijfinuwkot #savethesummer).
 • Bloggen schiet er soms wat bij in. Zo heb ik nog wel wat reisverslagjes staan die nu weinig nut lijken te hebben. En heb ik, behalve over deze hele lockdown, weinig andere inspiratie om over te schrijven. Maar dat is een luxeprobleem natuurlijk.

Geblogd

Alles goed daar?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #33

 1. Ik had me voorgenomen ook over andere dingen te schrijven, maar het lukt maar niet :-). Inmiddels heb ik het derde seizoen van The Last Kingdom gezien op Netflix, ik kijk al uit naar het vierde!

 2. Als introvert is het zelfs moeilijk deze quarantaine. Ik ben wel blij dat ik nog kan en mag werken… voor zolang het gaat blijven duren want ik werk in de culturele sector.
  Hier zijn de schermvrije avonden een ramp, maar ik zou ze toch graag weer invoeren gezien ik soms te weinig tijd heb om te lezen.

 3. Hier ook lange werkdagen en weinig tijd voor ‘extra’ dingen. Gelukkig blijft er wel tijd ’s avonds om te lezen, want dat heb ik echt nodig. En in het verlengde paasweekend heb ik ook nog eens een puzzel gemaakt. Dat was lang geleden en o zo ontspannend! Al was het wel een te gemakkelijke. Een beetje uitdaging zal nodig zijn voor de volgende keer :-).

 4. Mijn blogritme is er ook aan deze dagen, maar dat is op zich ook niet zo erg. Lezen lukt de ene moment goed en dan weer een tijdje niet, maar ik probeer toch vaak genoeg een boek vast te pakken.

  1. Ja dat snap ik wel, ik heb ook wel dagen dat het lezen me minder afgaat nu, maar andere dagen lees ik dan net iets langer dan normaal dus ik lees nog steeds veel.

 5. Lezen ging me in april totaal niet af, maar ik noteer wel met veel plezier je boekentips 🙂 En verder probeer ik bewust om niet over corona te bloggen, want het zorgt hier nog steeds voor vuurwerk in mijn hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *