Close
Coronagedachten #2

Coronagedachten #2

Dingen die ik de afgelopen week niet heb gedaan:

 • Uit mijn kot geweest
 • Om de 5 seconden het nieuws gecheckt
 • Een nieuwe taal geleerd
 • Mijn huis opgeruimd
 • Een creatieve hobby uitgeprobeerd
 • Een online cursus gevolgd
 • Productief geblogd, ge weet wel, nu is er eindelijk eens tijd om verder te schrijven aan al die reisverslagen.
 • Iets besteld bij een lokale handelaar. Ik heb namelijk helemaal niets besteld.
 • Een gezonde ochtend- en avondroutine ontwikkeld
 • Self-caregewijs voldoende rust genomen met een baddeke en een bijhorende foto op Instagram
 • Een les yoga opgezet en na 5 minuten zenuwachtig geworden. Want ik wil niet ademhalen Adriene, geef mij oefeningen. En ik schuif weg bij de down dog zonder matteke. Argh. Hoe belachelijk lig ik hier?
  Ik heb nood aan groepslessen ok?
 • Mijn volledige to do-list van het werk afgerond
 • Mezelf heruit gevonden

Ik heb het gevoel dat hier een aantal dingen tussen staan die ik wel had moeten doen voor een geslaagd quarantaineleven. Oeps!

Dingen die ik de afgelopen week wel heb gedaan:

 • Overgewerkt – zelfs in het weekend
 • Daardoor een heel mooi impactvol project tot een succes gemaakt
 • Slecht geslapen want het bioritme is om zeep door het zomeruur
 • Me zorgen gemaakt
 • Blij geweest dat ik geen kinderen heb, en dus ook nog niet van gedachten veranderd daarover ๐Ÿ™‚
 • Het lief, de collega’s en vrienden gemist
 • Een boek uitgelezen en in een nieuw boek begonnen
 • Mijn puzzel afgewerkt
 • Meer dan voldoende tv gekeken

Eigenlijk veel dingen die ik in een normale week ook zou doen.

Dus aan al artikels die online tips delen om al die extra vrije tijd door te komen: ik heb geen idee over welke vrije tijd jullie het hebben, dus nee bedankt!

En aan al die artikels die online tips delen om hyperproductief thuis te werken: ik ben al blij als ik de belangrijkste brandjes kan blussen op het werk momenteel. En elke dag een paar to do’s afgestreept krijg zonder dat mijn rug naar de zak is door de niet zo ergonomische thuiswerkbureau. Dus nee bedankt!

Hoe was de week in jouw kot?

P.s. bij gebrek aan foto’s van mijn verschrikkelijk spannend leven in mijn kot zie je bovenaan nu steeds een totaal niet gerelateerde foto. Voor wie het zich afvroeg ;).

0 thoughts on “Coronagedachten #2

 1. Ik heb wel nog wat opgeruimd en gepoetst, maar voor de rest was het ook gewoon werken, een wandelingetje en tv kijken. Geen levensverbeterende cursussen, sporten of wat dan ook. En dat is ok.

 2. Hier komen er professioneel gezien ook heel drukke weken aan, dus zoveel extra tijd is er niet. Het enige dat wegvalt is ons sociaal leven natuurlijk, maar gelukkig is het mooi weer en kunnen we genieten in de tuin. Ik merk ook hoe zwaar ouders met jonge kinderen het nu hebben. My god, ik zou zot worden!

 3. Haha, grappig geschreven. Ik ben ook vooral aan het puzzelen, lezen en in de zon zitten. Heerlijk weer! Aan Netflix ben ik zelfs nog niet toegekomen (dat keek ik eigenlijk vooral op de trein), wie ben ik zelfs haha?

 4. Veel dingen heb ik ook niรฉt gedaan. De focus ligt hier op het werk gedaan krijgen, en de kleuter bezig houden. Gisteren ben ik de hele dag met huishouden bezig geweest, en ook vandaag is het nog de was en de plas.
  Alles lukt ons na drie weken wel ongeveer, maar ik heb zo hard nood aan rust in mijn hoofd en alleentijd. Daar heb ik te weinig van gehad de afgelopen weken, en ik begin het te voelen :-(.

 5. Hahahaha! ๐Ÿ˜€ Ik heb sommige dingen van het “geslaagde”(?) quarantaineleven wel braaf gedaan, zoals online cursussen volgen en mijn kamer (deels) opgeruimd. Qua werk is het voor mij deze periode niet drukker dan normaal namelijk, en geen reistijd, en veel minder afspraakjes buiten de deur, dus ja daar komt mijn vrije tijd vandaan. ๐Ÿ˜‰

  Van die tips over hoe je deze tijd als een zonnetje doorkomt en hyperactief thuis kunt werken krijg ik trouwens wel de kriebels. Mag het gewoon een vervelende tijd zijn, alsjeblieft?

 6. Hallo, leuke blog heb je ! Om maar eventjes te laten weten dat ik he schrijfstijl leuk vind ! Door de omstandigheden die we nu inzitten is het inderdaad aanpassen geblazen. Met kindjes erbij verlopen de dagen net iets sneller vind ik !

 7. “nu is er eindelijk eens tijd om verder te schrijven aan al die reisverslagen.” Dat dacht ik dus echt he. Nog altijd niet gebeurd intussen ๐Ÿ˜€ Al broed ik wel op de “best of” van Valencia. Dus wie weet.

  1. Haha, ik heb wel al wat verder geschreven, maar dan nog steeds aan de verslagen van 2018, maar ik publiceer ze wel nog niet, want lijkt zo nutteloos nu :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *