Close
Coronagedachten
cof

Coronagedachten

Ik zou nog een paar reisverslagen of andere zaken die klaarstaan kunnen publiceren, maar het leek me nodig om wat random gedachten van me af te schrijven. Zeker nu we hele dagen binnen zitten is het nodig om dingen neer te schrijven. Ik probeer me zoveel mogelijk te focussen op positieve gedachten ook trouwens.

Dat is mijn Coronadagboekje met losse gedachten van de afgelopen twee weken.

 • De eerste week van de ‘semi-lockdown’ had ik het best moeilijk. Ik kwam net terug van Valencia met een pak stress en moest nog afkicken van het nieuws volgen (nochtans ben ik een echte nieuwsmijder). Ik merkte de afgelopen week dat het al wat beter ging. Ik had nog steeds een aantal moeilijke momentjes, maar ik ben ervan overtuigd dat alles went, ook deze situatie. Hoe erg het ook is, alles went. En mijn hoofd is zich stilaan aan de situatie aan het aanpassen. De persconferentie die aankondigde dat dit nog twee weken langer gaat duren, bekeek ik zelfs niet eens meer. En de aankondiging zelf deed me weinig, mijn hoofd was daar al op ingesteld.
 • Ik ben best blij dat ik van mezelf al een introverte huismus ben. Ik weet mezelf sowieso al goed bezig te houden met lezen, series kijken, puzzelen en bloggen.
 • Nog eentje om ontzettend gelukkig met te zijn: ik heb een job die zich perfect leent tot thuiswerk. Onze hele infrastructuur is hierop voorzien. (Misschien deel ik ooit wel eens een post met de tools die we gebruiken?). Hoewel ik veel productiever ben op kantoor, merk ik dat me kunnen focussen op iets ‘nuttigs’ en iets dat ik onder controle heb, me enorm helpt mijn deze #blijfinuwkot-dagen door te komen.
 • Heel veel liefde voor de collega’s <3. Ik merk dat we elkaar er allemaal proberen doorsleuren en dat onze chat nog nooit zo levendig was. Ook videobellen is toch wel een echte troef aan thuiswerken. Zo kan je elkaar niet alleen nog zien, je kan ook echt goed overleggen over een bepaald project zonder dat je voortdurend door elkaar aan het praten bent.
 • We werken in de digitale sector en met de hele situatie krijgen we plots heel wat meer vragen binnen om klanten te helpen bij de overschakeling. Het was de afgelopen week dan ook alle hens aan dek. De dagen vlogen erbij, maar het werkt zorgde voor mentale vermoeidheid. De theorie zegt dat je per week op maximaal 5 grote projecten mag werken, ik werkte er deze week op 12(!). Een paar kleinere, maar toch 12 projecten waarop ik actief zaken heb gedaan. Dan merk je vrijdag dat het gewoon te veel is. Misschien net daarom dat er mentaal zo weinig ruimte is voor het lockdownnieuws, aangezien het vol zit hierboven met werk?
 • Ik ervaar voornamelijk moeite met het niet kunnen controleren van de situatie. Een controlefreak zijn, het is soms zo irritant en vermoeiend. Het enige wat ik kan controleren is binnen blijven. Dus dat gaan we mooi doen.
 • Ik ben ook nog nooit zo blij geweest met mijn gevulde boekenkast. Voorlopig ben ik nog bezig aan wat bibboeken (onze bib is gesloten momenteel, geen nieuwe ontleningen mogelijk), maar ook voor daarna heb ik nog voldoende leesvoer in de kast staan. Boeken hoarden leek nog nooit zo nuttig. Oh ja, en ik heb ook nog een hele magazinecollectie die kan ik (her)lezen.
 • Gelukkig woon ik op den buiten en heb ik een tuin om regelmatig de buitenlucht op te snuiven. Ik zou nu niet graag in een appartement in de stad zitten eigenlijk. Maar courage aan iedereen die dat wel moet en ga zeker voldoende naar buiten!
 • Sporten blijkt wel veel moeilijker. Ik ben echt geen alleen-sporter. En de danslessen gaan uiteraard niet door. Er zijn online heel wat yogasessies die je kan volgen, maar zonder matje is ook dat niet simpel. En hoe kies ik welk matje ik wil kopen??? Al die #firstworldproblems. Enfin, als iemand tips heeft om thuis toch wat te sporten. Of hoe je comfortabel aan yoga kan doen zonder matje, let me know!

Hoe ga jij om met #blijfinuwkot?

0 thoughts on “Coronagedachten

 1. Voor mij is dat thuisblijven ook niet zo’n grote straf, integendeel, ik vind de rust heerlijk en heb al twee weken geen hoofdpijn meer gehad. Maar ik word ambetant van de onzekerheid, van hoe lang het nog gaat duren, en de schrik dat mijn ouders ziek zouden worden, werkt verlammend…

 2. Normaal ben ik ook echt een nieuwsmijder (hoezo wie kijkt er nu nog naar het journaal), maar nu deed ik het opeens wel en een beetje ongecontroleerd. Bij Karolien van Karola’s Kitchen las ik een goede tip: enkel De Afspraak kijken, en dat vind ik een goeie omdat je daar de experts hoort en geen sensatiezucht hebt. Het lijkt mij nu ook heel fijn op op den buiten te wonen maar ik heb die chance niet. Het is een appartementje hier, nu wel niet midden in de stad maar bijlange ook niet in het groen. Ik vind het belachelijk om hier in mijn directe omgeving een wandeling te maken en als ik heel eerlijk ben dan vind ik het moeilijk om niet naar mijn bos te gaan.

  1. Ja, ik lees ook enkel artikels op vrt nws en blijf van andere sites bewust weg. Ik kan me helemaal voorstellen dat je graag het bos in wil!

 3. De eerste week heb ik super veel nieuws gekeken, deze week is dat al een pak minder.
  Ik heb het mentaal wel wat moeilijker de laatste dagen, maar probeer dat maar gewoon toe te laten. Want ook al probeer ik contact te blijven houden, het is toch anders.

 4. Heel herkenbaar: tijdens de eerste dagen was ik heel onrustig door het nieuws, maar sinds ik dat zo veel mogelijk vermijd, voel ik me beter. In mijn hoofd zullen we al minstens tot eind april thuis zitten, dus we zien wel…
  Net zoals jij zijn wij ook wel huismussen, en er werd vooral al veel geknutseld. De komende weken wil ik graag weer meer bloggen, en ik bestelde gisteren ook een nieuwe puzzel. Verder wil ik ook proberen wat op te ruimen, om ook wat extra rust in het hoofd te krijgen.
  Take care! X

 5. hier lukt het me wel om er goed mee om te gaan. nog een paar weekjes en we kunnen hopelijk buiten gaan genieten van de aankomende zomer en de eerste bbqs met vrienden. Succes nog daar!

 6. Ik vind het ook niet erg om thuis te blijven maar ik ben wel blij dat ik nog kan en mag werken. Ik doe mijn rugschooloefeningen soms op het dik tapijt. Misschien kun je dat gebruiken of heb je dat niet?

 7. Ik ga ook zooo veel wandelen these days, ik herken mezelf nog amper haha. Dit weekend heb ik een stapel kranten gelezen die zich hebben opgestapeld de laatste weken, en mijn boek is ook al bijna uit. Het mag net iets spannender (ik mis mijn restaurant- en cafébezoekjes haha), maar ik merk wel dat ikzelf een pak rustiger ben dan gewoonlijk (ondanks de hele crisis).

  1. Oh fijn dat je je rustiger voelt. Dat is hier niet echt maar heeft ook met werktdrukte te maken. En lezen lukt gelukkig wel heel goed!

 8. Hier ook thuiswerken… en uitslapen (niet meer opstaan om half 6) en voor de rest… veel gaan wandelen in ons parkje. Het valt allemaal goed mee… maar toch ga ik blij zijn als het voorbij is.

 9. Na week 1 ben ik bewust het nieuws gaan vermijden. En dat zorgt toch wel voor wat opluchting! Ik ben ook ongelooflijk blij dat we in het groen wonen en een tuin hebben. En toch ook wel dat ik nog steeds kan en mag gaan joggen. Mijn danslessen mis ik ook wel keihard, maar ik probeer dan af en toe eens een dans te doen die op het Youtube kanaal van mijn dansschool staat 🙂

  1. Ja mijn dansschool is er deze week ook mee gestart, morgen is er zelfs een live workout die ik wil meedoen. Maar ik heb echt meer die sociale druk nodig om aan sport te doen. Dat mis ik nu enorm.

   1. Ja ik mis het fysiek daar zijn in de dansschool zelf toch ook wel wat. Al was het maar omdat je dan toch net dat tikkeltje meer gemotiveerd bent om het goed te doen (en er ook iemand is die je corrigeert als je het fout doet :-))

 10. Gewoon het goeiekoopste matje, liefst wat dikker (voor de knieën), dat van mij van de Gosport gaat al tien jaar mee en er wordt ook mee/op gesport dus 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *