Close
Op het nachtkastje #32
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #32

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • De verborgen geschiedenis van Donna Tartt is zo’n boek dat al eeuwen op mijn lijst prijkt. Het is altijd uitgeleend in de bib, maar ik wist er dan toch eindelijk beslag op te leggen. Het gaat over 6 studenten Grieks aan een Amerikaanse universiteit. Eén van hen wordt door de anderen vermoord. Dit boek was een zware tegenvaller voor mij. Ik kon geen van de personages uitstaan, het plot boeide me dan ook niet. Ik vond vooral de verheerlijking van alcohol en drugs ook not done. De personages zijn gewoon voortdurend onder invloed en daardoor nogal zielig. Heel wat mensen zijn zot van dit boek, dus laat mijn recensie je niet afschrikken.
 • Afgelopen weekend was het Internationale Vrouwendag en die week las ik een feministische hervertelling van de Ilias uit, the silence of the girls. Het gaat over de mythische Trojaanse oorlog, maar dan verteld vanuit Briseis. Een Griekse wiens familie wordt uitgemoord door Achilles waarop zij zijn slavin moet worden. Het boek greep me op bepaalde momenten bij de keel, maar de perspectieven van Achilles die aan het einde opdoken verzwakten het verhaal. Feministisch? Bwa. Boeiend. Zeker! Voor de fans van Miller’s ‘een lied voor Achilles’ die het eens zonder liefdesdriehoek willen en met een rauwer kantje.
 • Momenteel ben ik bezig in ‘de boekendief‘. Dit gelauwerde boek over WOII stond ook al eeuwen op het lijstje. En gelukkig bevalt deze hype me stukken beter. Ik ben heel geboeid door de unieke vertelstijl. Wederop het bewijs dat de mooiste boeken over de oorlog, niet specifiek over de oorlog gaan, maar een verhaal daarbuiten hebben dat je vasthoudt. Ik hoop deze snel uit te lezen.

Gekeken

 • Het derde seizoen van The Last Kingdom was te zien op Caz en ik heb deze reeks even volledig opgenomen, want de Belgische Netflix heeft de rechten nog steeds niet. Ik vind de eerste afleveringen echt heel goed, het verhaal blijft dicht bij de boeken, maar er zit ook veel eigen humor in de serie.
 • Het laatste seizoen van The Medicis loopt dan weer op Eén. En damn, ik keek nog maar twee afleveringen, maar ik ben alweer helemaal hooked. Zo jammer dat het hierna gedaan is.
 • En met het lief ben ik begonnen aan het vierde seizoen van Outlander en dat brengt ons eindelijk naar Aunt Jocasta op haar River Run, toch wel één van mijn favoriete omgevingen van de hele boekenreeks.
 • Veel historisch dus, fijn dat er nog enkele van mijn favoriete series met nieuwe seizoenen komen. Verder is het uitkijken naar De Mol hier.

Meegemaakt

 • Een weekje staycation dat echt belachelijk snel voorbij was. Maar echt, waar is die week naartoe? Ik ging nog eens naar de cross en naar de sauna, en verder was het echt stom weer. Dus veel rust.

Uitkijken naar

 • Valencia! Op het moment dat dit bericht online komt zit ik namelijk op het vliegtuig richting de Spaanse stad (als alles goed blijft gaan met heel die Coronaheisa).
 • Ik kijk dus ook enorm uit naar zon. Ik heb het zoooo hard nodig! En wijn. En tapas. Cultuur. Zomerkledij. Aaaah.

Geblogd

Welke series ben jij momenteel aan het verslinden?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #32

 1. Ik heb alle drie de boeken gelezen. Ik herinner me De Verborgen Geschiedenis als een prima boek. Maar ja … bijna 30 jaar geleden – geen flauw idee wat ik vandaag er van zou vinden. Stilte van de Vrouwen vond ik prettig om de lezen en De Boekendief is erg goed.
  Outlander 4 vonden wij ook goed en kijken al uit naar jaar 5
  Veel plezier in Valencia.

 2. Ik vond ‘The Book Thief’ ook heel goed. De hype inderdaad waard 🙂 En ooooh veel plezier in Valencia! Ik ging er twee jaar geleden in bijna exact dezelfde periode naartoe (toen met die vortex hier haha) en dat heeft mij zoveel deugd gedaan! Kan ook wel wat zon, tapas en wijn gebruiken 🙂

 3. Ik heb de start van het derde seizoen van The Last Kingdom dus helemaal gemist… Ik hou de programma’s op Caz dan ook niet echt in het oog. Dammit! Ik vind dat immers wel een goede reeks. En Uthred mag er zeker zijn ;-).

  1. Ja het is een beetje belachelijk dat ze dat op zo’n zender ineens uitzenden en dat ze die zender dan geen deel laten uitmaken van hun online aanbod…. Flauw!

 4. ‘De Boekendief’ vond ik een geweldig boek!
  De voorbije week was ik enkele dagen ziek (maagontsteking en buikgriep), en ik heb toen de twee seizoenen van ‘Dertigers’ allemaal bekeken (via vrt nu). Zo is de tijd vrij snel gegaan, en heb ik mezelf verplicht om echt in de zetel te blijven…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *