Close
Waar ik een hekel aan heb #5

Waar ik een hekel aan heb #5

Ons ergens aan ergeren, we doen het allemaal. Aan grote dingen. Maar vooral aan kleine dingen. Talitha noemt het pet peeves. Dingen die andere mensen doen en waar je een hekel aan hebt. First world problems dus eigenlijk. Maar oh zo leuk om van je af te schrijven als een ware Cruella De Vil en jezelf in te herkennen (dat doe ik toch altijd bij Talitha haar stukjes ^^).

Het lijkt eeuwen dat ik hier over schreef, maar ik had nog eens zin om zo’n lijstje te maken. Na de edities over irritante mensen, taalfouten, het verkeer en ambetante geluiden, is het deze keer tijd voor geuren waar ik niet tegen kan. En dat blijken er meer te zijn dan ik dacht. Oh, it’s me not you. Even voor de duidelijkheid 😉

 • De geur van brooddoos. Echt, ik vind dat verschrikkelijk. Vooral ’s avonds die brooddoos weer open doen en uitwassen. Leeg of niet leeg. Daar zit dan zo’n geurtje aan dat niet te beschrijven is. Ik krijg het al moeilijk door dit neer te schrijven.
 • Ik ben geen viseter. En kan meestal perfect tegen de geur van vis. Maar sommige vis (lees rotte vis of van die heel stinkende)… daar keert mijn maag van om. Dus aan al die collega’s die ’s middags vis opwarmen in onze open office: nu weet je waarom ik zo’n vies gezicht trek.
 • Heel felle mannendeo. Ge weet wel, zo vroeger tijdens de lessen LO wanneer je de jongenskleedkamer passeerde… Deo gemengd met tienerzweet. Eikes.
 • Heel felle spuitbussen zoals deo en van die luchtverfrissers zijn sowieso niet mijn ding. Ze benemen precies alle zuurstof in de ruimte. En daar krijg ik meteen hoofdpijn van.
 • Eucalyptus. Onpopular opinion, I know. Maar mijn ogen tranen er standaard van en het beneemt zo hard mijn adem dat ik het echt niet moet hebben. Voor mij is dit allesbehalve een ontspannende geur.
 • Bananen. Omwille van hun geur. Ik ben zo iemand die perfect tegen mandarijnen kan, maar met bananen moet je uit mijn buurt blijven. Ver uit mijn buurt.
 • De zweetgeur bij het binnenkomen van de danszaal. Wij zijn altijd de laatste groep van de avond en neem van mij aan dat er dan al wat afgezweet is.
 • De geur van leer. Laat staan hoe dat voelt. Nope, bepaalde erotische spelletjes zouden totaal niets voor mij zijn…
 • Nog erger: zo een lycra wetsuit dat in aanraking is gekomen met (zee)water. Dat stinkt zo enorm. En dat voelt ook zo vies aan. Bah bah bah! Ik krijg er nu al kippenvel van.
 • Ziekenhuisgeur. Ik denk dat ik deze niet echt hoef uit te leggen.

Wat kan jij echt niet ruiken?

0 thoughts on “Waar ik een hekel aan heb #5

 1. Vis! Onlangs warmde een collega restjes vis op in de microgolf op het werk. Ik word daar zo lastig van, van die stank. Zuurkool vind ik ook verschrikkelijk, ik snap niet dat mensen dat opeten met zo’n geur. En met stip op nummer 1: sigaretten, mensen die ernaar ruiken en zo van die plekken waar de rook in alle meubels en stoffen gesijpeld is. Vreselijk!

 2. Ik denk dat ik alleen de dingen vind stinken die de meeste mensen ook vinden stinken dus dat ik gewoon standaard ben. Probeer me nu wel de geur van brooddoos voor te stellen…

  1. Don’t 😃 en je moet weten dat ik geen charcuterie eet tussen mijn boterhammen he. Het is gewoon de geur van restjes brood in een te kleine ruimte waar ik niet tegen kan denk ik

 3. Bweik ja opgewarmde vis in de keuken op’t werk vind ik echt ranzig. Ik ga dan aan mijn bureau eten :p Gekookte bloemkool stinkt ook vind ik.

 4. Bloemkool stinkt naar scheetjes vind ik altijd, haha. En raar maar waar: ik zet mijn hele huis vol planten, maar de meeste bloemgeuren vind ik veel te fel. Met bloemen doe je mij meestal dus geen plezier 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *